Followers

Friday, December 31, 2010

lasT entry

assalamualaikum...
            tahun yg penuh dgn senyuman..ceWwaahh!!siap dpt baby boy lg..ahaks!

last entry??erkk...korg jgn pk bukan2 ae... last tu mknanye bkn pasni aku dh lenyap kt ats muke bumi ni...kalau anda berfikiran begitu bermakna anda Silap!!haha
insyaAllah r pnjg umo lg..

last sbb mlm ni kan 31 Dis 2010..maka dgn ini sy isytiharkan esok raya!!!!!yeaahhhhhh...
eh bukan gak..esok aku nk isytiharkan selamat tahun baru!!!!!!!!!!!!!..yeaahhhhaaa....

besa tahun baru mesti semua org duk kalut nk boh azam baru la,imej baru la,keta baru la...haishhh smua nk baru..bini baru x mou??aku pun xmou..psl aku pmpuan...hua3

tp bgus r azam tu..kalu org xde azam ni makna dia org yg x pk msa depan,xde semangat,xde life!!...ibarat mcm selipar jamban kt blkg umah aku tu..duk tang tu je..xde life!!..hakhak...kompom dia buat2 putus lps ni..

aku pun cm korg gak...ada azam..
azam ni kan...perkataan yg paling tepat dan jitu yg boleh ganti azam adalah HIJRAH..bg muslim la...so kalu mcm segan atau x mou sebut perkataan azam sebab mengingatkan korg kt pakwe lama korg(mohamad azam),maka sebutla hijrah...lbey afdhal....hikhik

azam aku tahun ni adalah...nk kumpul azam2 aku yg lepas..hakhak

ish x...bukan..azam tahun ni:
-nak jd muslim yg baik....insyaAllah
-nak jd anak yg baik..even aku selalu lesap time mak masak,tp selain msk mak ley harap kat mam kut..
-nak jd student yg baik...even aku slalu memekak dlm kelas..
-nak jd kakak yg baik..even aku slalu bantai tarik rmbut adik aku..
-nak jd adik yg baik...even aku slalu kebas barang2 akak aku..
-nak jd kawan yg baik..even aku slalu usik cite pasal hantu kopet malam2..
-nak jd cikgu yg baik...sem dpn dh prktikal dah...kene buat2 control ayu r bile org pggil cikgu akmam..x kan nk ketawa berdekah-dekah kt dpn anak murid kan..x sopan tu,jatuh imej aku karang..haha
-nak ubat penyakit resdung aku ni...td baru beli ubat baru dr cosway(sbnrnye free sbb aku kebas pak cik aku pnye..hua3)

itu je kut..tu pun xtaw ley capai ke x...ermmm..

tahun 2010 ni kan??tersangat2la bez pd aku...sbb byk betui kenangan2 mnis sepanjang tahun ni..bukan setakat mnis,masam,kelat,pahit,x ckup rase..smua ah ada...
taun ni bapak bz idup aku...smua program nk join kalu buley...lg2 msa sem 4,dgn xtaw lgsung main softball tetibe ley lak g jd scorer softball..mmg berpinau r tgok bola time tu...
taun ni jugak r memperlihatkan betapa banyaknye air mata mengalir mcm air terjun gunung ledang nun...
x taw ntah puaka mana duk menginap dlm mata aku ni,sikit2 nk nangis...bc novel pun boleh nangis..
malu dowhhhh...ntah dh bape rmai saksi tgok meleleh air mata jantan aku ni..sob..sob...hilang sudah kemachoan ku ini..hehe
kpd saksi2 kejadian..korg buat2 lupa je la muke burok thp berok aku tu time nangis..aku blakon je tu..kahkah..

tp mostly..xde yg bahagia selain yg bahagia2 belaka tahun ni..cite aku of course byk psl kat U la..sbb duk kat umah ni bape lama la sgt...duk umah pun hepy je..dr kecik kut xpenah ada problem2 bsr ni..alhamdulillah r setakat ni...

Haaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sbut psl hijrah..psl abg azam ni...ups...haha..tetibe terigt kt novel ni..tajuk dia "VERSUS"..bez tahap gaban!!
1st time aku bc novel islamic..penulis dia nma hlovate..ni r novel yg aku duk kalut baca time nk final exam aritu,smua tmpt aku bc psl x sbr nk bg abis cepat2..kt bustand r,dlm bus r..smua ah!nsib bek dlm toilet x selera nk bc..hua3
novel ni mmg sesuai sgt r kpd sape2 yg rase nk berubah..kpd laki yg nk jd ktua kluarga..every word yg dia sebut..rase mcm menusuk kalbu..

meh aku nk cite sikit...cikit je r..byk2 mna ley,,kang lemak lak korg..haha

cite dia psl sorg pmpuan nma minn edina ni kaki skate,kire mcm org jalanan r then insaf jd baik,pkai tdung baju labuh smua..bygkan betapa payahnye dia nk tggalkan smua bnda yg dia suke semata2 untk dapat keredhaanNYA..jalan yg benar....
pastu ada r sorg mamat ni kaki skate gak syok kat dia...ditakdirkan ALLAh asyraf ni jatuh hati kat minn pastu dia pun nk change for good...mule2 dia berubah sbb pmpuan ni,tp at last dia sedar yg niat dia berubah adalah krn Allah...dia smbung study kt australia..balek2 m'sia je trus jd alim,semayang x tinggal,dh xde dunia clubbing ke skate ke,pergaulan bebas ke...pe yg dia buat,hafal ayat Quran,bc buku2 keagamaan.dgn izin Allah,sampaikan dia jd lagi alim drpd si minn edina tu...minn pun ape lg,rase rendah diri la bile tgok laki ni dh berubah yang teramat sangat sedangkan dia juz buat benda2 yang basic je dalam islam....seterusnye???jangan duk gedik..p baca sendiri nah....haha

lagi skali aku repeat..bEZ wOoo!!.
actually novel ni banyak words  dia in english..bahasa yg high level kadang2..disebabkan aku ni asal dr London(sbutan jawa sikit)pedia??LONDON!!...so mmg kdg payah sikit nk phm..tp wat2 phm sudahla..haha
meh aku nak potretkan baberape ayat power dia ae...


"......bukan mudah untuk berubah
dari tanpa arah ke sejadah,
dari tepi jalanan ke sujud menghadap Tuhan....."

"change for good is not a crime"

"All the verses in the Quran are like personal love letters from God to us"

"After I start living Islam, will I be responsible before Allah for the sins I have committed in my past life?"

"vile women are for vile men,and vile men for vile women.Good women are forgood men,and good men are for good women;such are innocent of that which people say:For them is a pardon and a bountiful provision.'.Allah telah berfirman bahawa seorang wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik,begitu juga sebaliknya....."

""""wonder why would people would go for perfection if it's impossible." 

"Antara Hitz.fm dan IKIM.fm.Antara jeans,tee,baju kurung,jubah dan tudung labuh.Antara Jamie Thomas dan Imam Hassan al-Banna.Antara Linkin Park dan Sami Yusuf.Antara lirik lagu dan kitab-kitab agama"


Ketahuilah sesungguhnya kepunyaan Allahlah apa yang ada di langit dan di bumi.Sesungguhnya Dia mengetahui keadaan yang kamu berada di dalamnya(sekarang).Dan(mengetahui pula) hari (manusia) dikembalikan kepada-Nya,lalu diterangkan-Nya kepada mereka apa yang telah mereka kerjakan.Dan Allah Maha Mengetahui segala sesuatu. [An-Nur:64]

'i'm not meant for u" ..ayat ni time heroin ni rase dia x layak utk hero sbb mamat tu dah berubah jadi alim...sedey seyh time ni...

erm..mlm semalam..kat tb ustazah ct nor bahiyah ada ckp..marilah kita mulakan tahun baru ni dgn rase kesyukuran ..ye betui!!!!
smoga kite smua berhijrah ke arah kebaikan..insyaAllah.... 

Tuesday, December 28, 2010

stuDy ke meLenCong???

assalamualaikum!!!
dulu bile tgok member2 rmai pkai spek aku yg x rbun ni  pun teringin nk pkai,x sedar yg huduh giler kalu aku pakai..mcm atok aja ngaji..hua3
disebabkan aku dh bosan thp cipan dgn pesbuk yg ntah ape2 tu,sana sini org duk gaduh x puas ati..so aku beralih kt abg blog kesayangan aku ni...
ish,pelik ah...mnusia2 ni suke sgt gaduh mulut kt fb..len kali nk gaduh amik r parang ke,senapang ke,pestol air ke..bru r nmpk tragis sikit,kan??...erkk,,,kut ada org terasa dgn aku2 skali kene tembak..haha

aritu x silap aku,aku ada ckp nk cite psl grup2 kaki jalan ni..x silap aku la..aku pun x igt,psl br telan sup semut td..kuikui

wOkey!!!
kt uum ni...alkisahhhhh...sudah ditakdirkan laa aku jmpe1 grup ngn budak2 yg sekepala..giler2 mcm org suku tiang,kdg2 mmg aku tahan kencing r bile ngn diorg ni..gelak je memanjang .nsib bek x kene batu karang..huh!..nauzubillah..

meh aku nk cite..asalnye grup kiteorg ni ada 4 org je..akmam(dak comey mna ntah ni),ju,nabila dgn zana..mmg ke mana2 je mst sekali..lepas tu..skang ni dh berkembang r kut..mcm idung aku ni,mkin lma makin kembang...erkkkk!!haha...dan HOBI kiteorg??..pe lg.....melanconGgggggggg!!!!!!!!!hip..hip...horeyyyyy!!!
lg sekali??(bc smbil lompat).....hip ...hip....horeyyyy!!!!!..haha..
ju,aku,nabila n zana
kalu korg nk taw..benda yg slalu kuar dr mulut kiteorg ni slalunye psl nk g mana lps ni??kalu x cite psl percutian mmg x sah!kire mcm ada org mati laki r kut kalu topik ni xde..ahaks!
x caye g join r time mkn ..kompom borak psl vacation..paling kritikal time final exm r..otak asik pk sem dpn plan nk g mna..kdg2 aku pun konpius..dtg uum ni nk study ke nk melancong ha???haha

disebabkan hobi kurang sihat kiteorg ni r duit poket cpt kering..bukn kering sbb xde air mahupun musim kemarau,tp kering sbb xde duit ye murid2...ehem!kan cikgu akmam dah bersuara...hekhek

n yg speselnye..grup jalan2 ni syarat dia...mstilah smua prmpuan coz no man no maksiat,cewwahh!!
n bukan tempat sejarah ok!..diulangi sekali lg bukn tmpt sejarah!!..ada sekali tu g tmpt sejarah..ni pun aku g scr terpksa bukan rela..coz smua trip pengarah projek tntukan..sob..sob...sbb tu mmg PALING X SUKE IKUT ROMBONGAN!!!...ibarat mcm budak tadika je rombongn2 ni..ahha..
bukan ape,kalu rombongan kan...bile org kata masa tamat je ok....msa pun tamat!!..x kire r time tu nk terkucil ke tercirit ke terpksa r tahan...cis!!

xmou byk cite..nnti korg bosan(smpai ati sape ckp bosan..,sob..sob..)..
jom layan gambar!!..entry ni pnjg sikit coz penuh dgn gmbar model2 hot masa kini...hakhak
ok sape2 ada nmpk budk baju merah ni berkeliaran kt mna2 plezz kol mak dia ae

kat sini nmpk mcm aku paling pemalu,ju pulak mcm nk berzapin

xtaw nape smua nk meneran dlm gmbar ni..musykil aku

agak bengang sbb time kiteorg g genting cuaca x sejuk..cit!



jgn terpedaya dgn muke bahagia zana(tgh) kat sini..dia jerit smpai 1 genting ley dgr sore dia.member aku yg jauhnye 2kilomter dh ley agak sore sape yg duk terjerit2 tu
mna x cuak..tggi gile ni!!..tp pape pun aku nek smpai 4x

nma natang ni mohamad johan r kut

gaya abby abadi baru pas kuar mahkamah syariah..ahaks


igt nk balek johor nek bus ni..tp kompom2 r kan kene msuk lokap dulu ats tuduhan curik bas


cekelat factory!
 1st time g lgkawi..mmg syok abis!!dgn xtaw jln..mmg mcm org jakun r ikut suke je drive keta.
 xley lupe bile tido 10 org kt dlm 1 bilik.dh mcm sardin duk bergaduh dlm tin.gilir2 tido ats katil ngn comforter.tu lom kes aku kentut dlm selimut lg tu..harap2 acah x simpan dendam kat aku,terseksa zahir batin dia...hua3


nk tgok matahari terbit r kunun..pdahal bgun dh siang..hampeh!

gmbr sblm panjat gnung ever-rest


 2ND TRIP TO LANGKAWI...aku nasihatkan..kalu dah pegi sekali tok sah duk gatai nk g kali kedua...
mmg xbez r sng ckp....sekali pegi bez..2x??hampeh...baik g teman atok aku bg mkn ayam kt belakang umah lg bez!haha
oh sgt bosan!!

giler berani berdiri tepi sini

ni msa kt london dulu..hakhak

xtaw pe motif g tmpt gamat ni

erkkk..aku tlong korek idung je di saat pija tgh feeling abis dpt cium pala botak ptug ni

smua org kt jalan raya tgh pndang aksi x menarik aku ni

ni kat hotel HELANG






makan free..layan diri ye
 PADANG BESAR??...i hate it!!...tmpt pling x bez penah aku g..dah la panas.paling aku terkejut time tibe2 smua org tutup kedai mcm ada ah long nk dtg kutip hutang...igtkan diorg cuak nmpk aku dtg nk mintk tawar harga,rupe2nye ada polis nk buat serbuan..

see??mmg muke kebosanan giler kt sini
nasib baik r singgah mkn kt kuala perlis,kalu x mmg nyesal thp gaban  r pegi..haha

 2ND TRIP TO PENANG...
pe yg ley aku ckp kt sini??ok....hotel kene tipu,then berlaku insiden aku kene cirit birit msa smpai hotel kul 1 pagi.giler ah!!aku pk smua org dh tido,so pe lg siap wt larian pecut 100m kt dlm tu..tp pling malang sekali time nk check out bru aku pasan ada cctv dpn bilik..pehh..mst diorg dh tgok muke aku time terkangkang lari n muke lega aku pas kuar toilet...huwaaaaaaaaaaaaa......malu dowh!!!

kt blkg nun ada kapal bsr..tp x sure kapal titanic or kapal si tanggang ank derhaka

ni kt nightmarket..dkt dgn batu feringgi

che nab mmg ada niat jahat nk buang aku dlm laut

aku suke baju ni..2 in 1..smbil pkai smbil bc news paper

gmbar mangsa sblm lemas...gulp!!

bajet hawaii r..


diorg mmg suke tiru gaya aku

makan time!!kat sini sedap giler laici kang dia..dgn hrga rm4,kalu xsedap mmg aku libas r tokey kedai ni(terkedu aku time byr)

ni dlm bilik salin baju kt komtar.mmg kene maki r ngn org kt luar..beli x jugak...

bajet mcm genting..ni kt komtar ye
ok perkenalkan model2 kaberet
xsedar diri kulit itam..lg mau men panas!hua3
1ST TRIP TO PENANG...PESTA PENANG!!
lps turun dr natang ni smua org duk pndg...psl xrmai yg berani naik.nak2 pulak kteorg sume pmpuan,pkai tdung lak tu..haha..muke kagum je...turun smbil kembang idung jwbnye


syiok giler wei nek top gun ni!!smpai mengucap2 aku
kat sini pelampung pree..nk amik bwk blek pun buleh..kalu teringin nk msuk lokap r..


che nab mmg dah lma agknye teringin nk mkn kaki aku

natang ni mmg berat..aku x tipu!
ok...kt ats2 ni smua gmbr dlm theme park ni la
 PERLIS lg....disebabkan uum ni dekat sgt2 dgn perlis,so agak byk kali gak r jejakkan kaki kat sini..
haha..kiteorg sesat kt perlis..1st time sesat!!......erkkk!!!ok,aku xmou tipu,tkut kene smbar petir.....sbenarnye...every tmpt yg kiteorg g kompom r akan sesat punye x kire r negeri mana..sob..sob..
sawah padi ni terus kering bile kiteorg dtg amik gmbr...x support  artis m'sia lgsung!

makhluk aneh kt bawah ni nma dia syuzana

mcm rombongn budak lps spm je aku tgok

ok yg ni kat area2 kedah je...

bajet pinggang ramping mcm adibah nor

aku bukn bru balek dr membeli belah..dun misunderstanding



ada byk lg gambar tp agak r kan smua nk tayang...bukan ada pertndingn gambar sape pling byk pun kan kat sini..ahha

ok...NEXT TRIP????....ada la....x ley ckp  dulu..tkut x jd
tp hopefully dpt g phuket...sob..sob....juz berangan yg dekat2 je la....yg dekat pun nk g separuh abad bru smpai lagikan yg jauh...gigit jari je r jwbnye..hehe
ok...lg ok kalu x pkai spek...haha