Followers

Thursday, October 28, 2010

maSter???insyaAllah...

asSalamualaikum!!!!!!...
waalaikumsalam....jemput r masuk..haha

Weh korang nk taw x??arini aku n de geng kene basuh cukup2 dgn sorang lcterer ni..haha..
comel r puan...
ni paper midterm
dgn bersungguh2 puan ckp
agak siyes masalh negara ni puan
jgn tertido puan...haha
i luv u puan
tq puan 4 ur advice
jahat giler aku,time dia bg tazkirah ley lak aku snap gmbar senyap2
meh sini aku nk cite meh..

Nama beliau Dr. nor Shaipah ..haa...nma pun Dr. dah ada Phd r kan..dia ajo Principles of Taxation..Umo aku x pasti ...tp aku teka td depan dia umo 35 taun,dia senyum2..betui r kut teka td...hehe..anak dia sorng je umo 9 taun,kecik lg kot..dia x smpt lg nk daftarkan anak dia msuk skola kt sni...puan ni baru je balek dr UK..dia further study kat sana n dapat sponsership dr UUM..pe lg ek???ermm.....gaji dekat rm10,000...haha...jahat giler aku td ley lak tye gaji dia..kehkeh..suami accountant..peHhhh...mmg meletop ah!! aritu dia br je msuk paper sbb trime insentif dr uum...eVen puan ni loaded giler tp aku suke dia ni low profile orgnye..g lecture pun pkai baju kurung yg biase2 je(tp x taw r kut dia beli kt butik harga beratus ke kan?haha)...dia suke wat lawak...n ...sorg yg sgt bersemangat ,prihatin dgn students..dia kalu ckp laju giler!!..kalah minah rempit!!.mksudnye dia sorg yg cpat berfikir r kan..sbb org yg laju bercakap(ckp bnda2 yg baik n berilmu r kan) mksudnye dia sorg yg cepat berfikir..mcm sape????mmc puan r kan..lg mau tye..haha

aku suke tgok puan ni sbb dia suke senyum...pastu ada lesung pipit..lesung pipit dia dalam lak tu,kut sape nk wt tadah air hujan ley pinjam lesung pipit dia..haha...dah r tu kulit cantek,xde jerawat...jeles ni jeles!!ahha
tapi kan...kene igt.kagum2 pun dia still hamba ALLAH cm kite gak..hehe

ok..nape aku nk cite pasal dia mlm2 bute kul 3 pagi ni..pasai pe???pasai pe mam oiiiiiiii??????
ada kes td..haha..

seBelum tu...aku mmg kagum ah dgn dia ni..dia punye slang ..peHhh...sedap giler r dia speaking but still ley paham..dah r tu lawak giler nk mmpuih...nak terkencing2 aku dgr dia ckp..ahaaa...

tp lawak2 dia pun garang gak..td punye r kiteorg berlari turun dr keta ...laju je pecut g fakulti..semata2 xmou lmbat msuk klas..huh,x penah lg aku wt cmtu..dgn lcterer ni r,sbb dia x suke org msuk lmbt....nnti mulalah kene soal siasat ..malu derrr....

ok..kes pe taw????
1st of all...kelas principles of taxation ni student dia rmai chinese..80% non-muslim...haaa...ley bygkan bape ketui je dak mlayu??ley kire gune jari kaki tu....masa mule2 masuk klas ni kan,aku pikir mcm salah masuk klas je...mcm termasuk skola cina je..huh!!!pening dgr diorg merepek 1 ape pun x phm..kut diaorg kata aku ni bau kambeng pun kompom aku senyum je...haiya!!

td kan..puan nk tunjuk carry mark kt dak2 klas termsuk r aku...smua org dah g tgok ni..tetibe dia ckp dak grup aku ni stay dulu...be de last one go infront...aku,ju,che nab.yana n zana..pelik r..pesal lak kiteorg nk kene stay??huh!!..mst ada smthing r ni..jeng..jeng....jeng...

dah smpai giliran...aku pun tgk carry mark dgn depa ni....selak punye selak kertas exam..tgok mcm dah ok,padahal markah ciput je pun...pastu letak balek krtas...hahaa...org len punye persoalkan jwpn kiteorg ley lak wt bodoh kan...kuikui
Tetibe!!!!!....
puan pun bukak r tazkirah depan kiteorg...haha...msa ni tggl kiteorg ber5 je dlm kelas dgn puan...ceWaahhh!!romantik x?haha

PUan kata kt kami: awak ni kenapa la x nak campur dgn budak2 cina...cube awak tgok ye,diorang bukan men lg tanye tntg buku...tye soalan..tp awak smua???
saya risau betul tgok mlayu makin berkurg dlm accounting course ni...tgok r skang,bape ramai je org mlayu dlm kelas ni...awk smua ni sbnrnye org terpilih taw...yg len smua cina....
actually  puan bukan kami x mou cmpur dgn cina...sy dh amik dah no phone sorg chinese ni...igtkan ley r study sama2 dgn dia..tp ntah cmne ntah ley lak tersalah plih org..dak cina tu lg r pemalas,kerja grup pun aku ngn ju je yg wat..dia juz tulis nma je..haha..xpe r,nk wt cmne kan..halal je r...hehe..kalu puan nk taw dulu msa kat matrik pun sy lebey prefer nk blaja ngn dak cina..hehe

pe lg dia kata....tgok midsem smua markah lebey kurg je mlayu ni...awk blaja sama2 kan????pastu sorg x anta tutor yg len pun x anta kan????..fuhh..kantoi sbb ada skali tu mmg kiteorg xtaw kene anta tutor..sob..sob...bukan kata awak je,yang budak kembar pun sama...sorg x dtg yg lg sorg pun xdtg..adEhh..terasa weyh!!!

pastu aku pun ckp r kami amik aducation...dia terkejut r kan..x sgka lak amik edu...dia ckp r....'"kenapa la awak g amik edu...rugi2....dah r cikgu gaji sikit...tp keje pening"
aku kata r.."abis tu kalu smua org x nak jd cikgu sape nk jd cikgu nnti???dia kata xpe..biar cina2 ni yg jd cikgu..."isk x nak aku... x rela nyah...auWww!!!
"saya nnti nak igt nama2 awak smua ni n x nak anta anak sy jd student awak!"...ahha...tp dia gurau2 je r...
dia kata jd cikgu kene self confident tggi...cmne nk ajar student kalu diri sendiri pun x confident...aDehhhh..kene lg sebijik!haha...
"awak x bosan ke jd cikgu yg seumor idup kene ajar bnda yg sama je??'...bile2 pk balek mmg betui pun dia ckp..aku dh r jenis xley wt keje yg sama je,mst boring kan....tp...keje cikgu ni mULIA...
x kisahla...smua org ada opinion msing2..

dia td mcm sedey je bile dgr kiteorg amik edu..sbb ni mnunjukkan makin berkurang r dak yg amik pure account..mksudnye dak mlayu skang ni tggl dlm 5 org je kalu tolak kiteorg..huhu....bile skang ni dah kurang,x mustahil 1 ari nnti xde sorang pun dak mlayu amik account,n nnti syarikat2 smua cina yg kongker abis...puan2...bkn kami x nk amik pure account,tp dah amik edu....so redha je r,x kisah r gaji skit ke byk...tp xpe...sy taw puan cume risau je msa depan anak2 mlayu ni nnti...hehe

dia share r cmne dia dulu...dia kata..."saya dulu pun mcm awk gak..tp xde r seteruk awk..haha...dulu sy mkn pun dgn org mlayu,baca paper sama2...tp bile grup work sy cr org cina sbb diorg ni mmg bagus..org mlayu byk main..." "kalu diorg x nak 1 grup dgn sy..ok fine..."haha...slumber badak je puan ni...mmg sempoi abis r..
dia kata "sy x kisah kene present..mmg r nervous..msa interbiu pun rase nk terkencing,meggeletar,nak menangis pun ada...sdgkan mahathir cakap pun pkai teks...normal r tu nervous..tp kalu kita x start skang so bile lg???lantak r pe org nk kata.. "

pe yg penting skali dia ckp arini...meh aku nk gtw cikit....."awak selagi muda ni amik r MASTER!!!" ...
haaa...dgr dia sebut td mmg aku smgt berkobar2 r...mmg sblm ni aku dh psg niat dh nk smbung master..tp bile puan ni ckp mcm tu ..fuhh!!!...berkobar2 aku td...

dia kata dia dh tua br nk pikir smbung blaja,dia mnyesal sgt2...tp xde r tua sgt aku tgok...dgn x malunye aku tye..."puan masa amik master dah kawen lom dulu??"..dia jawab pe taw..."dah....sy before grade degree lg dah kwen...gatai jugak sy ni....hikhik"...haha...comel giler muke dia...kehkeh

byk lg r dia cite..lma gak sembang dgn dia...syok abis dgr dia cite...n setiap word yg dia sebut,setiap benda yg terpacul kuar dr mulut dia yg comey tu..mmg terkesan abis r kat aku..smpai skang ni aku duk terngiang2 pe dia ckp...duk terbayang2 muke dia,haishhh....xley tido jwbnye mlm ni...kehkeh

ermm..skang ni duk pikiaq2..mmg self confident aku rendah...lg2 kalu bercakap ttg akademik...tp kalu pasal kerja insyaAllah r aku x tkut ckp dpn org rmai..sbb aku taw pe aku buat..

pastu..point dia kang yg penting....pas dgr dia ckp...aku terus tanam azam nk smbung MASTER!!..haha...even skang ni aku dh terikat dgn KPM kene keje dulu 3 taun sbb dapat scholarship..xpe2...insyaALLAH...pas 3 taun tu nnti...nk wt PJJ...haha..x salahkan aku psg niat..dr skang r kene tnm niat...sbb org kata kalu niat kite baik insyaAllah Allah akan permudahkan sgala urusan kite.

ni kalu ada org bc post aku ni mst diorg ckp aku ni ckp je lebey..tp wt x jugak...haha...aku dh agak dah...tp xpe..aku mna penah kisah pun org ckp..Hahahhaa...smua org ada impian kan..slain impian nk kuruskan muke,aku nk wt master..WAkaaka!!

mmg x sia2 r nk tercirit berlari td...rse mcm ada org br caj bateri je kt badan lemah aku ni..puan...puan mmg bez!!!!
korang doakan aku la ye biar smgt aku ni x mati katak....aku igt nk smbung dlm sosiologi...coz aku mmg minat natang ni...aminnn...kpd kwn2 aku...mintk2 r satu ari nnti kite ley letak nma:

Dr. Nabila....Dr. Syuzana...Dr.Jue...Dr.liyana..n nma pling sedap lazat berkrim...Dr. Akmam Jaffar...kehkeh..
berangan mmg beZ!!!!
..Puan...time kasih byk2...today is de last clas...n i'll always remember it..especially ur lesung pipit!!haha
 last skali..kiteorg salam dia lg sekali..2x br ckup syarat .....n kluar je dr kelas tu...rse mcm br kuar dr bilik kaunseling lak ,almaklumla....wakena beb!!!kena basuh!!haha...kalu tiap2 ari kene bsuh cmni mmg otak aku suci je memanjang..haaha

Wednesday, October 27, 2010

Bile Ku teRpandang

aSSalamualaikum......

harap2 entry ni xde BUdak SKola yg bc........plEzzzzz...jgn baCa!haaha..lg2 dak skola Dato' sulaiman...
cikgu2...cr mna aku???kehkeh
hehe..skang ni pukul 3 ptg,pelik lak..besa aku suke tulis blog pukul 3 pg...ni pasai xley tido kut ni...
tetibe rase nk tulis sbb pe taw..Malam td kan...kan...mlm td....malam taw bukan siang...ape???malam....
malam td aku termimpi sorang budak ah...aku igt muke dia ni...dia pkai baju skola,budaknye nakal2 ckit...kompom!!!!...ni r ex student aku dulu,msa jd ckgu skjap kat skola...kt bilik guru ada org ckp dia jahat,tp sbg sorg ckgu xley r ptutnye ckp ank murid jahat...tkut jd doa lak kan,hehe...ckp nakal ok sikit kut...masa aku relief klas,dak ni mmg keje dia berjalan sana sini smpai sempot aku nk kejar soh msuk klas..nak2 klas dia 2nd last punye klas...mmg penat r sape jd ckgu...sbb besa klas yg  2nd last budak2 dia sgt hyperactive..smpai nk terkeluar anak tekak aku jerit,kantoi kuar sore jantan..huh!..ckgu yg dah nk pencen pun xley handle,haha.......tp dia ni suke sgt kaco aku,mentang2 aku ckgu baru..cet!!...dia kata dia suke kalu aku marah,sbb kalu aku mrh dgn automatik aku tergelak dgn sendirinye..huhu...xtaw r cmne cr nk marah dgn berkesan....sblm blah dr skola tu smpat gak r aku borak2,bg nasihat ckit..soh semayang..ceWaaahh!!...mintk2 r ada kesan ckit kat dia...bkn dia je sbnrnye....

bapak tembam!!!

cikgu2 lain kompom jeles aku xde keje
 ada sekali aku gnti ustazah diorg..aku tye r ley ngaji x?diorg kata x lancar....aku tye smyg ckup x???diorg kta x ckup...td smyg subuh x????x....aku soh diorg ngaji,diorg cabar aku soh ngaji dulu nk tgok aku reti ngaji ke x..cet!!!.erm....sabor jela..sedey woooo..sedey sbg sedara sesama islam

tp bile dah lama2 kan...mcm syg lak dgn budak2 ni...syg dgn msa depan diorg..xtaw pasai pe,tp time kt skola aritu...rase dh betui2 mcm ckgu r..student pling penting..
bile aku jalan2 diorg terserempak je diorg salam...siap lambai2 lg dr bgunan sblh...smpai skang ni ada yg msg2 tye kabar,gtw nk exam..cume 1 je r xley thn..ada ke ptut g kenen2kan aku soh jd kakak ipar diorg...cet!..cikgu muda lg r!!!haha

Yg sebenar2nye..pe aku nk tulis ni psl budak skola la.....bkn psl mmpi..haha...

skang ni...BILE AKU TERPANDANG je dak skola.....rse mcm brada msa zaman cikgu2 dulu..Kahkah..
dah r tu...kt fb aku x mcm rmai giler lak dak skola..x kire r skola kt sintok ke jitra ke pokok sena ke batu pahat ke..Fuhh...kdg2 aku terpikir gak,cmne r aku ley termsuk dlm glongn muda mudi ni..kehkeh..

tp papepun aku suke kwn ngn diorg ni...x kire r dak skola ke,dak kecik ke ,dak besar ke, dak punk ke,,eh!..x..x...haha...tp kekadang aku kene marah gak ngn member2..."kO ni mam dh xde org len ke nk kwn??".........haha...ala..korg x phm r....aku ni tgok diorg dh mcm adik2 je...dah r aku xde adik kecik...adik aku lak aku anggap mcm kwn lak...abis tu umo beza setaun je...huhu
gmbar skema

budak form 3
most important is.......jgn meMilih kwn...x kisah r sape mereka..asalkan mereka x membawa kpd kesesatan..Hahaha..
bukan pe taw....sbb kite ni ley dpt ilmu drpd sape2 je...ngn dak skola ni pun ley dpt ilmu,atleast bile aku prktikal cikgu betui2 nnti xde r terkejut tgok prangai budak2..jgn pndang rendah pd mereka yg kt skola even kite dh blaja lbey tggi dr diorg...sbb lebey ramai kite kenal org lebey byk perangai kite jmpe n lebey byk bnda ley kite taw dan kite faham....bkn diorg je..dgn sape2 ah...dgn mak cik cleaner ke...tukang kebun ke...tukang sabit rumput ke....bertukang umah ke...eh,huh!termsuk skali ke?kehkeh...ilmu buley dtg dr mna2...ilmu ada byk jenis,bkn akademik smata2 ye murid2 sekelian.....
dak form4 x silap beta

ley menang anugerah ckgu pling kuat berangan

Sunday, October 24, 2010

HukUm tenGok WaYang

 Assalamualaikum.........


 ermmm...nak start cmne ek??tak taw cmne..ckp je la ye..aku nk start dah ni....dgr taw..dgr....hehe
Tadi masa makan duk Borak2 pasal Tgok wayang..pastu lontarkan r soklan tGok wayang ni dibolehkan ke x???x igt r sape yg tye..sma ada aku,ju @ che nab..sape ntah..aku ckp r buley sbb niat nk Tgok cite yg bukn lucah n dtg ngn  kwn2 pmpuan n kluarga..tp diorg kata x ley...x digalakkan...ok...

aku nk taw gak pe jawapan yg sebenar2nya..sebab kalau betul tak boleh kenapa kiteorg buat gak...kenapa pegi  jugak tengok wayang??kenapa beria2 jugak nk tgk cite raya haji nnti?haha...
so pe lg..aku g r text kat ustazah kat matrik aku dulu...besa bab2 agama ni aku suke tye dia...n cepat je dia rply msg..tp td nape ntah x reply...x kan majuk kut aku x mou wt bisnes tudung ngn dia...Huhu....

ok2...back to our main topic..td aku g check jap kt tenet..tengok pe hukum....cek punye cek.....
tgok2 Syeikh Dr Yusuf al-Qaradhawi kata...haaa....sape x kenai dia kan,mmg sgt2 r femes...tp br je meninggal x silap aku tahun lepas...smoga rohnye dicucuri raHmat...mmg besar jasanya pd umat Islam seantero dunia...mmg sedey....tp ALLah lebey menyayanginya...

Beliau kata...boleh tgok n HALAL tgok...(kat sini aku igt pendapat aku dh betui)..tp ada syarat rupenye...
kita baca ye pe yg beliau katakan...apa fatwanya:

 Syeikh Dr Yusuf al-Qaradhawi pernah ditanyakan mengenai hukum menonton filem di panggung wayang, jawab beliau :

لا شك أن (السينما) وما ماثلها أداة هامة من أدوات التوجيه والترفيه، وشأنها شأن كل أداة فهي إما أن تستعمل في الخير أو تستعمل في الشر، فهي بذاتها لا بأس بها ولا شيء فيها، والحكم في شأنها يكون بحسب ما تؤديه وتقوم به.
وهكذا نرى في السينما: هي حلال طيب، بل قد تستوجب وتطلب إذا توفرت لها الشروط الآتية:

“Tidak syak lagi bahawa panggung wayang merupakan satu alat dari alat-alat pengarahan(directing) dan hiburan(entertainment), maka hal-ehwal (aktiviti) setiap alat ini dilihat samada digunakan untuk kebaikan atau keburukan. Maka ia diterima, dan tidak adalah masalah keatasanya. Maka hukum aktivitnya adalah menurut apa ia ambil dan lakukannya.

Dengan itu kami berpendapat bahawa panggung wayang : adalah halal dan baik, akan tetapi ia memerlukan dan meminta agar syarat yang dinyatakan wujud”

Syarat-syaratnya :-

1. Tajuk dan isinya tidak boleh bertentangan dengan Aqidah Islam, Akhlak dan Syariah. Ia tidak boleh mengandungi unsur seks, mengajak kepada jenayah, ajaran sesat dsbnya.

2. Menonton wayang tidak menghalang seseorang itu dari melakukan perkara wajib, seperti solat 5 waktu. Tidak boleh seseorang itu meninggalkan solat wajib, contohnya Maghrib semata-mata untuk menonton wayang. al-Quran memberi amaran keras kepada sesiapa yang berpaling dari mengingati Allah.

3. Elak dari bergaul diantara lelaki dan perempuan yang ajnabi (orang luar), elak dari fitnah dan juga bersyubhat, lebih-lebih lagi menonton didalam keadaan gelap.

haaaaa...................
dah bacakan?....dah jelas kan???..so??????
bile baca ni...aku rase syarat yang ke3 tu aku tak penuhi....sebab tgok dlm keadaan GELAP.....fuh!!!....
jadi.....................
sekarang ni tengah berfikir2....adakah aku akan terus dengan habit tgok wayang????????????????
aku tak pasti...memang syok benda tu....tapi tu dulu sbb xtaw..sekarang dah taw...aku KONPIUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
boleh ke aku stop ni????...antara HIBURAN dengan HUKUM...yang mana perlu dipilih??

sape2 kut nak bagi advice kat aku boleh la...aku sangat2 berterima kasih  dan hargai pendapat anda............

Thursday, October 21, 2010

TaWa DaLam Tangisan..kehkeh

aSsalamualaikum.....ya ahli syurga sekelian..aminnnn..........insyaAllah

dah tepat kui 3 pagi ni..aku pun xtaw awt xley tido lg ni

mGgu ni xtaw kenapa...kenapa..kenapa...why???????????????????????
mata aku mcm mudah sgt mengalirkan air mata..rse cm ada org br wt air terjun buatan je kt mata ni...
dulu aku sush giler nk nangis dpn org..paling2 pun nangis sorg2...smbunyi2,x mou bg org nmpk...
tp skang...aDehhhh.....dh xreti nk men smbunyi2 lg dh..reti men fb je..kehkeh

huWaaaaaaaaaa...malu giler!!!mintak maaf kpd saksi2 kejadian....cek x sngaja nk wt ampa sedey skali...
hehe..pndai gak aku speaking kedah,ceWaahhh!!haha.....

masalah dtg serentak berlonggok2 kt kpala ni...jgn botak sudah..x psl2 kene p letak lidah buaya cm baby2 dulu..haha....
huh..nk taw x....dulu msa kecik2 kan...msa baby lg,kpala aku xde rmbut tw....cm nk botak2 gak r skit..pastu mak aku atau nma samarannye CIK YAH  g r letak lidah buaya...pastu..fuhh!!!!...rmbut tmbuh dgn lebatnye ibarat cndwn tumbuh pas ujan....haa cmtu r....tp tu ok skit ,dr adik aku...pala dia botak tgh..kahkah..x mcm lawak lak kan,kahkah....kiri kanan ada rmbut tetibe tgh botak....cam highway,kahkah............aDoii,cian ko dik....

eh,Huh!!!awt p cite pasai rmbut lak ni...cet!!!lari dr topik r korg ni...huh!haha

erm..slama 2 taun duk kt uum ni...ni r 1st time cm aku nangis giler2 berderet dh bape ari ntah untk sbb musabab yg kurg munasabah...sbb biasanye aku ngis bila aku rindu kt mak ngn abah,bile aku rse aku ada wt salah,x pun bile rse insaf ckit..kehkeh.........ni pun mata duk mcm nk bengkak ckit  je ni...sob...sob...

hopefully...everything will be ok till dis weekend...aku nk kembali ke hidup aku yg xde masalah...
hidup yg sntiasa gmbire,24 jam ketawa..Hahaha...even ari2 kene tarik rmbut ngn che nab,kene cubit ngn diana,kene "diamlah!!" dgn nadia,kalah men BINGo dgn ju,kene booo dgn zana....smua ah....

aku ni kalu sedey,aku pling suke kalu ada org wt lawak bodoh kt dpn aku...haaaaaaaa............ley r aku gelak sakan,kehkeh
erm..start dr mlm ni ah...nk buang sgala fikiran2 yg bercelaru..sblm tido cm besa r,muhasabah diri dulu..tu pun kalu smpt r kalu x tutup mata ni...haha..esok...have fun!!!...n....most important..masalah itu mematangkan n sMoga ALLAH membantu aku menyelesaikan sgala mslh2 ni...insyaAllah...Allah tgh test aku ni,so aku trima dgn redha..

mybe org tgok aku sntisa hepy je,sntiasa gelak kuat2 mcm nk terkeluar anak tekak.....but the truth is mggu ni hati aku betui2 dilanda banjir yg x bape nk terok...kehkeh....mggu ni je,percayalah mggu ni je.....haha
kembali senyum,ketawa,riang..mcm kanak2 riang..haha
i promise with myself...only dis week je ye mam sedey2....pasni xde dah....pasni kmbali ke alam bahagia,alam ketenangan,alam kemanisan...hehe...insyaAllah...............

Tuesday, October 19, 2010

kami BukaN jaHat,Kami cume NaKal

aSSalamualaikum....cm biasa...wajib ye jwb salam..hehe

Start from here...from where??..from here...from where???...from here r woit!!!!huh..haha...rilek2,aku gurau je.



seMalam..ari yg meMenatkan giler...abis klas tido jap...xde tnaga lgsung,nk mkn pose lak...so tido r jwbnye....br je tutup mata...dh kene bGun g teman zana beli kek utk besday girl...tp dh x fresh dah...haha...kalu nk diikutkan dah basi dh besday dak mira ni...lahir bulan 6,bulan 10 br clebrate..haha....cian2...

g nek moto..punye ati2 aku tunggang kuda,eh silap...tunggang moto...bwk 40km/j je...tp last2 tgok hancus gak kek tu..huhu...
hancus2
malam lak...ada latihan aerobik..mmg bz,so bile nk celebrate ni????maka..terpkse r clebrate lmbt ckit...kul bape tw?pukul 1 pagi..haha

location dia kat lot parking tepi kolej aku,haha
kiteorg plan mmg nk kenekan giler2 minah ni..so 1st step is..msukkan tepung dlm belon..then igt nk letupkan belon kt muke mira..haha...mst terkejut gorila minah tu nnti..

tepat kui 1 pagi kiteorg g r smbunyi kt blkg keta,smbil tggu ain pggil mira nk soh amik brg...kononnye r...amik brg..konon2...nmpk je mira..jeng...jeng....jeng...
pe lagi...terus kiteorg terkam dia!....amik belon pastu amik pin,p pecahkan kt muke dia..haha...puas aku puas!!tp tu br skit je...br intro....

pastu g r mkn kt tepi longkang...uupss!!!tepi longkang???dasar pengotoq...cet!!haha...dun weri,longkang tu bersih je..ok pe duk atas jalan tar,smbil2 ada chaya lmpu jln...romantik seyh..kalah pilem titanic,haha

mkn punye mkn...dh tinggal 3 potong je kek..tetibe zana pun menyentap kek tersebut...lalu dicalitnye ke pipi tembam mira tu..Fuhh!!mmg sedap....aku pe lg..amik r kek yg ada,pastu g kejar smua org...haha...men kejar2 r lak..xkan asik nk men fb je kan,hehe.....sempot wei aku kejar diorg...mira r...aku baling kek kat dia...baPp!!!!!kene tepat2 kat punggung dia...mmg tepat r sasaran...calit kat muke dia lg,Fuhhh...bahagia je rase kenakan org..pastu org kenekan aku blek kan..huh!
wafa je terselamat mlm tu sbb dia tukang amik gmbr...
dah lebey kui 1..time men kejar2 tetibe ada org sound...."woi dah malam r!!!"...haha..pe lg cabut r!..lintang pukang kiteorg lari tkut kene komplen..dah r mira ketua paras...pe punye ktua r..haha

balek bilik je muke aku mmg huduh giler...dgn baju,tdung penuh ngn kek..aDoi...nyusahkan cek je nk kene sental..cis!
besday gurl


ni dak2 nakal ni

makhluk halus dr alam lain
romantik seyh

ceri ni kompom xsedap
kejar dia!!!!

kek mkn kat pipi bkn kat mulut

mcm kek aku r lak kan



paPepun...Hepy Belated Besday mira!!!!!...taun depan kiteorg wt lg ganas ye..haaha
hepy besday tembam!!

Sunday, October 17, 2010

pRogram....kt sKola peRlis

aSsalamualaikum......

prOgram ni dh wt ari jumaat lepas..tp arini pesal ntah rase nk tulis...
tepat kui 2.30 pagi,asgmen x siap lg..dgn esok kene present...tensen2...nk lepas tensen so bercerite r kan kt sni..pdhal bukan ada org dgr pun..kehkeh




sblm ni byk gak join proGram..bkn byk gak tp mmg byk pun..haha...cume ni 1st time r wt progrm kt skola luar dr kedah..nma skola ni sedap...smk sayid sirajudin...lebey kurang mcm sayid sigaraga kt negeri gohetgOstan.

msa ari kmis,mmg penat thp gaban ah..abis klas tghari trus kuar p amik brg2 tajaan...angkt barang berat giler..nk tercirit aku agkt kotak2 msuk dlm keta..huhu..
mmg wt muke tebal r..tanye..."cik,smlm kwn sy ada dtg mintk tajaan kan???"pastu tokey kedai pun bg r 1 kotak air..3 kdai kut kteorg g...pastu kuar g beli barang hamper ngn xtvt...dr tgahari..balek uum malam...Fuhhh!!!!penat wey penat!!!lbey 10 kedai kteorg g....badan pun dah bau kambeng gurun...dgn pose aritu,peHhh....terasa bdn ngn otak aku dh terpisah....smpai2 je trus g meting....
ni driver aku



dah r kt meeting aku kene terang balek psl xtvt...aDuhhh....time tu dgn x pk ape aku men ckp je..lantak ah....mmg nmpk katil je ...ngn BAntal peluk kesayangn aku..huh..jauh tu beli kat tesco,haha
paStu nk kene meeting lg skali dgn smua ajk...muke aku mmg buruk thp cipan ah...hitam berkilat,kalah bontot kuali mak aku...dgn berminyak  lg..siap ley wt goreng ikan tu...sape2 xde minyk ley r amik minyak kt muke aku...iYeekkSsss!!!..tp still gak berdiri kat depan p explain..padahal rse nk koma je kat tmpat kejadian..ahha

tp xpe..kuatkan jugak bdn ni...msa tu aku pk nape r aku nk msa diorg soh jd ktua...sob..sob..dah terlmbt mam...huuhuhu
dalam msa yg sama jd biro xtxt,biro cndrahati ngn biro tajaan...tu yg nk pth je rse tulang...

ARI PROGRAM
duk dlm bus x igt bape lama g skola tu...try punye try healer x ley berfungsi...aDoi!!!mmpus nyah!!!...xkan nk bg arahan pkai sore itik kut...huh..risau aku risau..pas dh ketuk2 br ley idup natang hrm tu..huh!wt risau mak je..cet!
yeahhaa...ada gaya x?haha

sebok je mamat kt tepi tu..so pe lg,blurkan r





smpai2 skola je....aku pun start r betugas...byk mslh msa mule2...dgn pdg basah..cuaca x baik..nk ujan lak tu..xkan budk2 skola ni nk men dlm ujan kut...kang blek demam xpsl2 mak diorg kejar aku gune parang panjang...haha
tp alhamdulillah...hujan x jd..so x jd r angkt bju...huh..baju sape lak tetibe msuk dlm cite ni?cet!!!

msa program...aku dgn sore mendayu2 aku ni bg arahan ..kdg2 rse ckp ngn tiang letrik..bile tye phm ke x diorg ley wt xtaw je...sabo je...lek r..budak2,cm aku dulu..haha

cume 1 je r...aku kene perbodoh ngn  dak2 ni..cet!!!!punye aku cr tndas...diorg ley kelentong aku...
woit!!!!!ada ke patut msa aku msuk tndas ada org laki...pas dia kuar aku rilek je r..igtkan sorg je...bape minit pastu segerombolan dak laki mai msuk...huWaaaaa....mst diorg igt aku pmpuan gatai...huh..juz ignore it!





tp feel ttp ada...rse bez je join dak2 ni..lwk giler diorg...dgn men tepung gomak nye..dh mcm pe ntah aku tgk..huh...Kahkah....ada yg x reti eja uruf jawi...ada yg wt gaya berok mat ye la...aDehh...kan bez kalu aku yg men..Kompom terkencing2 aku gelak...




meh aku nk bg ceramah

nk wt hip hop x jd
Papehal program ni tetap bez.....congratez to pengarah projek!!!