Followers

Friday, October 8, 2010

aKu bUkan nk Jd CikGu seBenarnye

assaLamualaikum.....ya ahli2 sYurga sekelian...aminnn...moGe kite smua terGolong dlm mukmIn seJati...hehe
ada gaya cikgu x????haha


sKang ni tepat kui 7.30 pg...cm pelik lak aku x tido pas sbuh,siap g sidai kain lg..nk tw x,kain tu dh smalaman x  dijemur..kahkah...bau pun dh mcm kmbeng guRun..huh!! x mndi punye kambeng!

ok,korang ada bc kan tittle kt ats??mst pelIk kan..bgun2 je tulis menatang kt ats tu..Haha...sbnrnye dr smlm nk tulis tp x smpat ..mCm ni sbnrnye...sbnrnye....sbnrnye...draGon ball ada 7 biji kesemuanye..haha

sMlam kan..g jitra Mall pasTu jmpe ngn sorg sales girl...eVen she's only a sales gurl,but there's smtihng i like bout her...she's really expert in psiko her customers..haha..eVen i can feel dat dia ni kaki kencing...tp...aku suke eVery word yg dia ckp...slh satunye..skang ni kuantiti ckgu sng nk cr,sape2 ley jd cikgu..tp nk dpt ckgu yg berKualiti????susah dik oiii...haa..cmtu dia abaq mai kt cek...smPai bilik terngiang2 pe dia ckp...mcm ada lalat duk mai bisik kt tlinga aku..agknye pasai tu kut kt tlinga aku ada taik lalat..cehh..berak merata!!

kt jitra mall...smbil2 ju cr sluar trek kina baik aku g snap pic

pasai pe ntah aku suke tgok farid kamil blakon



baiklah,now back to de our main topic above..aku dulu keCik2 xpenahnye terlintas dLm ati nk jd Ckgu..cIKGU???kahkah...jarang2 org nk jd ckgu..

adik beRadik aku skang ni 3x amik kos perguruan..kakak aku amik pendidkan kmahirn hdup n vokasional kt upsi..kahkah...dia mmg pantang tol aku pggil dia ckgu kmhirn idup..dia kata malu...aDuhhhh!!!! wtpe nk malu cek kak oi...ok what???nnti dh kwen sng smua hg dh blaja kat u..msk buley,menjahit buley,bertukang buley...smua buley ah..buley...buley blah!!haha..kakak aku ni peMalas giler tahap cipan..keje dia tido je tp xtaw cmne dulu msa skola ley dpt bez student stpm..haaha..dulu...skang ni???lg r hebat...tiap2 taun dpt anugerah dekan...1st class lak tu..pelik aku ngn beliau..padahal keje dating je dia tu...huh...rZeki kut
ni akak aku...cite2 nk jd model@peragawati...tp..last2 jd ckgu..kahkahkah...cian giler !!
aDik aku lak amik kos pendidikan isLam...nnti kuar jd ustazah ae dik...i'm proud of you!!..n hopefully dura x sesatkan org..kahkah..aku lak aku kos educational of accounting..cEwwwahh..pling geRek r antara 3x ni..nnti dh kuar pun gaJi aku lg tGgi skit...skit je,ley wt sedekah...hehe

ni r adik aku..ustzah mai..dulu dh penah ngaja agama tp resign sbb nk further study
 kakak aku mmg xnak jd Ckgu..sbb dia pun jnis suke lggar rules..slalu wt psl kt skola..huh!!aku gak yg dpt nma buruk dulu..sob..sob..adik aku pun x nk jd ustazah sbb she need to take a very3  big responsibility..aku lak??sbb aku mg x minat...............huhu..

dulu pas spm aku mohon maktab..nk jd ckgu math..alhmdulillah..depa mai pggil soh interbiu..aku p r...interbiu maktb mmg sush giler thp cipan..tp alhmdulillah cek LULUS!!!haha....x ramai yg lulus...bkn nk kata tp mmg sush giler..soklan intrbiu bkl mak mentua pun x sush cmni..haha..
aKu lulus tp aku bukn pegi pun....aku wt kputusan nk tolak..sbb aku pk aku bkn nk jd ckgu..Masa tu muke mak aku,ayah aku...smua ah termsuk ngn nenek aku cm kecewa giler aku tolak tawaran..Huhu...sori...i've to made my own decison...4 my future..even its really2 hurting u all!!huhu
kalu aku trima kan..kalu r..kalu..bape kali nk ckp kalu ni??huh!!haha...kalu aku terima skang ni aku kt pengkalan Chepa KElate..huh..jd mek kelate r jwbnye..pstu idup pun sng tiap2 bulan elaun tggi,n kompom dpt keje..haha...but i could'nt do smthing dat i'm not interested..or it will kill me by little...huWaaaaa..

So...further my study kat matrik..amik kos sains hayat ...tp Pastu tukar kos ke aCCounting sbb aku x minat kmia... dh abis matrik...aku ngn geng2 aku try g mintk degree of educational..haha...tp aku sorg je yg lepas interbiu..huWAaaaaa... xmcm nk nangis guling2 lak aku sorg je lepas....sedey wooo xde member....sob..sob..
dgn ckgu prktikal..sape nth nma dia..lupe lak aku

aku rapat ngn diorg ni..padahai 2x je msuk klas diorg


mst korg pelik kan dulu aku tolak twrn jd ckgu maktab..tp skang degree aku mohon lg jd ckgu..haha..ntah pape ntah jap nk jap x nak...jap suke jap x suke..kehkeh
bkn pe..sbb aku pk..kalu betui2 mmmg TAKDIR aku jd ckgu so aku ley dpt twrn ni..tiap2 ari aku doa cmtu...luluskan aku kalu mmg betui tkdir aku jd ckgu..n ALLAh prooved it!!!...mmg aku LULUS!!haha....
So..aku trime seadanye...coz ALLAH is de bez planner...

and 1 ari aku tefikir...dulu mak aku slalu ckp....kan Bgus kalu anak2 mak smua jd ckgu..look!!!...mmg termakbul...kata2 seorg ibu kpd anknye merupakan suatu DOA..maka,insyaAllah..jadilah kami ber3 seorang GURU.....
berkat doa mama
 ada 1 kata2 drpd ckgu aku yg aku pegang smpai skang ni...yg berjaya ubah persepsi aku..drpd x minat nk jd ckgu kpd minat lak....msa tu aku g skola n tye ckgu aku...ok x kalu sy jd ckgu??dia jwb pe taw

"JADI CIKGU NI AKMAm...kITE DAPAT DUNIA DAN AKHIRAT"..mksud dia gnjaran dr segi pahala r..dunia akhrat dpt..msa tu tersentak jntung aku..sbb aku dah merendhkan kedudukan sorg ckgu dlm ati aku...huhu.....skang ni...AKU MINAT JD CIKGU!!!!hahha.....meh r try sape2 nk jd anak murid aku....sape lmbt msuk  klas je kompom kene bantai ngn aku..haha
kat bilik kaunseling

kat bilik guru..mmg keje amik gmbr je

 cikgu tembam!!!

alhamdulillah..aku bahagia d mna2 aku berada..kehkeh
impian aku......kalu aku dh jd ckgu..aku nk jd ckgu yang:
-SPOrting abis!!!
-Giler lawak biar student x ngntuk
-baik ngn student
-tegas n dihormati
-bkn mgajar sbjek je.tp didik anak murid cm ank sndiri
-pandai mengajar..bkn ckp kosong je.....haha...mintk2 ley jd cmni r

pling penting...x mou jd ckgu mkn gaji bute!!!!drpd mkn gaji bute bek mkn benda len...mkn ati berulam jantung pisang ke..haha
comelnye anak murid aku sorg ni
 sekian.....nnti bebile aku cite yg aku jd ckgu prktikal sat..haaaa.....mmg syok yg tu kalu cite..wOkey...need to go!!!!.......

1 comment: