Followers

Thursday, October 28, 2010

maSter???insyaAllah...

asSalamualaikum!!!!!!...
waalaikumsalam....jemput r masuk..haha

Weh korang nk taw x??arini aku n de geng kene basuh cukup2 dgn sorang lcterer ni..haha..
comel r puan...
ni paper midterm
dgn bersungguh2 puan ckp
agak siyes masalh negara ni puan
jgn tertido puan...haha
i luv u puan
tq puan 4 ur advice
jahat giler aku,time dia bg tazkirah ley lak aku snap gmbar senyap2
meh sini aku nk cite meh..

Nama beliau Dr. nor Shaipah ..haa...nma pun Dr. dah ada Phd r kan..dia ajo Principles of Taxation..Umo aku x pasti ...tp aku teka td depan dia umo 35 taun,dia senyum2..betui r kut teka td...hehe..anak dia sorng je umo 9 taun,kecik lg kot..dia x smpt lg nk daftarkan anak dia msuk skola kt sni...puan ni baru je balek dr UK..dia further study kat sana n dapat sponsership dr UUM..pe lg ek???ermm.....gaji dekat rm10,000...haha...jahat giler aku td ley lak tye gaji dia..kehkeh..suami accountant..peHhhh...mmg meletop ah!! aritu dia br je msuk paper sbb trime insentif dr uum...eVen puan ni loaded giler tp aku suke dia ni low profile orgnye..g lecture pun pkai baju kurung yg biase2 je(tp x taw r kut dia beli kt butik harga beratus ke kan?haha)...dia suke wat lawak...n ...sorg yg sgt bersemangat ,prihatin dgn students..dia kalu ckp laju giler!!..kalah minah rempit!!.mksudnye dia sorg yg cpat berfikir r kan..sbb org yg laju bercakap(ckp bnda2 yg baik n berilmu r kan) mksudnye dia sorg yg cepat berfikir..mcm sape????mmc puan r kan..lg mau tye..haha

aku suke tgok puan ni sbb dia suke senyum...pastu ada lesung pipit..lesung pipit dia dalam lak tu,kut sape nk wt tadah air hujan ley pinjam lesung pipit dia..haha...dah r tu kulit cantek,xde jerawat...jeles ni jeles!!ahha
tapi kan...kene igt.kagum2 pun dia still hamba ALLAH cm kite gak..hehe

ok..nape aku nk cite pasal dia mlm2 bute kul 3 pagi ni..pasai pe???pasai pe mam oiiiiiiii??????
ada kes td..haha..

seBelum tu...aku mmg kagum ah dgn dia ni..dia punye slang ..peHhh...sedap giler r dia speaking but still ley paham..dah r tu lawak giler nk mmpuih...nak terkencing2 aku dgr dia ckp..ahaaa...

tp lawak2 dia pun garang gak..td punye r kiteorg berlari turun dr keta ...laju je pecut g fakulti..semata2 xmou lmbat msuk klas..huh,x penah lg aku wt cmtu..dgn lcterer ni r,sbb dia x suke org msuk lmbt....nnti mulalah kene soal siasat ..malu derrr....

ok..kes pe taw????
1st of all...kelas principles of taxation ni student dia rmai chinese..80% non-muslim...haaa...ley bygkan bape ketui je dak mlayu??ley kire gune jari kaki tu....masa mule2 masuk klas ni kan,aku pikir mcm salah masuk klas je...mcm termasuk skola cina je..huh!!!pening dgr diorg merepek 1 ape pun x phm..kut diaorg kata aku ni bau kambeng pun kompom aku senyum je...haiya!!

td kan..puan nk tunjuk carry mark kt dak2 klas termsuk r aku...smua org dah g tgok ni..tetibe dia ckp dak grup aku ni stay dulu...be de last one go infront...aku,ju,che nab.yana n zana..pelik r..pesal lak kiteorg nk kene stay??huh!!..mst ada smthing r ni..jeng..jeng....jeng...

dah smpai giliran...aku pun tgk carry mark dgn depa ni....selak punye selak kertas exam..tgok mcm dah ok,padahal markah ciput je pun...pastu letak balek krtas...hahaa...org len punye persoalkan jwpn kiteorg ley lak wt bodoh kan...kuikui
Tetibe!!!!!....
puan pun bukak r tazkirah depan kiteorg...haha...msa ni tggl kiteorg ber5 je dlm kelas dgn puan...ceWaahhh!!romantik x?haha

PUan kata kt kami: awak ni kenapa la x nak campur dgn budak2 cina...cube awak tgok ye,diorang bukan men lg tanye tntg buku...tye soalan..tp awak smua???
saya risau betul tgok mlayu makin berkurg dlm accounting course ni...tgok r skang,bape ramai je org mlayu dlm kelas ni...awk smua ni sbnrnye org terpilih taw...yg len smua cina....
actually  puan bukan kami x mou cmpur dgn cina...sy dh amik dah no phone sorg chinese ni...igtkan ley r study sama2 dgn dia..tp ntah cmne ntah ley lak tersalah plih org..dak cina tu lg r pemalas,kerja grup pun aku ngn ju je yg wat..dia juz tulis nma je..haha..xpe r,nk wt cmne kan..halal je r...hehe..kalu puan nk taw dulu msa kat matrik pun sy lebey prefer nk blaja ngn dak cina..hehe

pe lg dia kata....tgok midsem smua markah lebey kurg je mlayu ni...awk blaja sama2 kan????pastu sorg x anta tutor yg len pun x anta kan????..fuhh..kantoi sbb ada skali tu mmg kiteorg xtaw kene anta tutor..sob..sob...bukan kata awak je,yang budak kembar pun sama...sorg x dtg yg lg sorg pun xdtg..adEhh..terasa weyh!!!

pastu aku pun ckp r kami amik aducation...dia terkejut r kan..x sgka lak amik edu...dia ckp r....'"kenapa la awak g amik edu...rugi2....dah r cikgu gaji sikit...tp keje pening"
aku kata r.."abis tu kalu smua org x nak jd cikgu sape nk jd cikgu nnti???dia kata xpe..biar cina2 ni yg jd cikgu..."isk x nak aku... x rela nyah...auWww!!!
"saya nnti nak igt nama2 awak smua ni n x nak anta anak sy jd student awak!"...ahha...tp dia gurau2 je r...
dia kata jd cikgu kene self confident tggi...cmne nk ajar student kalu diri sendiri pun x confident...aDehhhh..kene lg sebijik!haha...
"awak x bosan ke jd cikgu yg seumor idup kene ajar bnda yg sama je??'...bile2 pk balek mmg betui pun dia ckp..aku dh r jenis xley wt keje yg sama je,mst boring kan....tp...keje cikgu ni mULIA...
x kisahla...smua org ada opinion msing2..

dia td mcm sedey je bile dgr kiteorg amik edu..sbb ni mnunjukkan makin berkurang r dak yg amik pure account..mksudnye dak mlayu skang ni tggl dlm 5 org je kalu tolak kiteorg..huhu....bile skang ni dah kurang,x mustahil 1 ari nnti xde sorang pun dak mlayu amik account,n nnti syarikat2 smua cina yg kongker abis...puan2...bkn kami x nk amik pure account,tp dah amik edu....so redha je r,x kisah r gaji skit ke byk...tp xpe...sy taw puan cume risau je msa depan anak2 mlayu ni nnti...hehe

dia share r cmne dia dulu...dia kata..."saya dulu pun mcm awk gak..tp xde r seteruk awk..haha...dulu sy mkn pun dgn org mlayu,baca paper sama2...tp bile grup work sy cr org cina sbb diorg ni mmg bagus..org mlayu byk main..." "kalu diorg x nak 1 grup dgn sy..ok fine..."haha...slumber badak je puan ni...mmg sempoi abis r..
dia kata "sy x kisah kene present..mmg r nervous..msa interbiu pun rase nk terkencing,meggeletar,nak menangis pun ada...sdgkan mahathir cakap pun pkai teks...normal r tu nervous..tp kalu kita x start skang so bile lg???lantak r pe org nk kata.. "

pe yg penting skali dia ckp arini...meh aku nk gtw cikit....."awak selagi muda ni amik r MASTER!!!" ...
haaa...dgr dia sebut td mmg aku smgt berkobar2 r...mmg sblm ni aku dh psg niat dh nk smbung master..tp bile puan ni ckp mcm tu ..fuhh!!!...berkobar2 aku td...

dia kata dia dh tua br nk pikir smbung blaja,dia mnyesal sgt2...tp xde r tua sgt aku tgok...dgn x malunye aku tye..."puan masa amik master dah kawen lom dulu??"..dia jawab pe taw..."dah....sy before grade degree lg dah kwen...gatai jugak sy ni....hikhik"...haha...comel giler muke dia...kehkeh

byk lg r dia cite..lma gak sembang dgn dia...syok abis dgr dia cite...n setiap word yg dia sebut,setiap benda yg terpacul kuar dr mulut dia yg comey tu..mmg terkesan abis r kat aku..smpai skang ni aku duk terngiang2 pe dia ckp...duk terbayang2 muke dia,haishhh....xley tido jwbnye mlm ni...kehkeh

ermm..skang ni duk pikiaq2..mmg self confident aku rendah...lg2 kalu bercakap ttg akademik...tp kalu pasal kerja insyaAllah r aku x tkut ckp dpn org rmai..sbb aku taw pe aku buat..

pastu..point dia kang yg penting....pas dgr dia ckp...aku terus tanam azam nk smbung MASTER!!..haha...even skang ni aku dh terikat dgn KPM kene keje dulu 3 taun sbb dapat scholarship..xpe2...insyaALLAH...pas 3 taun tu nnti...nk wt PJJ...haha..x salahkan aku psg niat..dr skang r kene tnm niat...sbb org kata kalu niat kite baik insyaAllah Allah akan permudahkan sgala urusan kite.

ni kalu ada org bc post aku ni mst diorg ckp aku ni ckp je lebey..tp wt x jugak...haha...aku dh agak dah...tp xpe..aku mna penah kisah pun org ckp..Hahahhaa...smua org ada impian kan..slain impian nk kuruskan muke,aku nk wt master..WAkaaka!!

mmg x sia2 r nk tercirit berlari td...rse mcm ada org br caj bateri je kt badan lemah aku ni..puan...puan mmg bez!!!!
korang doakan aku la ye biar smgt aku ni x mati katak....aku igt nk smbung dlm sosiologi...coz aku mmg minat natang ni...aminnn...kpd kwn2 aku...mintk2 r satu ari nnti kite ley letak nma:

Dr. Nabila....Dr. Syuzana...Dr.Jue...Dr.liyana..n nma pling sedap lazat berkrim...Dr. Akmam Jaffar...kehkeh..
berangan mmg beZ!!!!
..Puan...time kasih byk2...today is de last clas...n i'll always remember it..especially ur lesung pipit!!haha
 last skali..kiteorg salam dia lg sekali..2x br ckup syarat .....n kluar je dr kelas tu...rse mcm br kuar dr bilik kaunseling lak ,almaklumla....wakena beb!!!kena basuh!!haha...kalu tiap2 ari kene bsuh cmni mmg otak aku suci je memanjang..haaha

No comments:

Post a Comment