Followers

Tuesday, October 12, 2010

meNggila kat tGh jalan Raye

aSsalamualaikum......jawab2...aku ngh doakan korg ni..haha

seMalam ari yg betui2 peNuh dgn duGaan.....mcm cite p ramli...DUgaan...huhu

seMalam balek kelas lmbt coz aku p jmpe lcterer..lcterer pak arab seyh...nma beliau DR. ABDU ATTA ALI...xtaw betui ke x nma ni...biaq p r ...bez dia ni,tp slang dia mmg len giler ngn slang kite ckp omputih....so,agak payah nk faham..kite sebut SAMPLE dia g sebut SAMBAL..bile masa lak aku mkn sambal dlm kelas kan..kite sebut POINT dia sebut BON..bon tu setahu aku cume ada dlm paper account x pun biznes...ni tetibe msuk dlm paper apllied statistic pe cer lak kan...haha....TAPI xpe...he's still de bez among de bez...aku suke masuk klas dia even dlm kelas ni penuh ngn org sOmalia....Huh!!!
ni kelas lain

ni ha br betui
 pas clas balek makan..tgh syok makan....Tetibe!!che nab soh amik kt jitra sbb dia dh lepas QTI(sape amik lesen dia taw r)...aku pun pe lg...kelam kabut ah g cr keta sewa..kebetulan dpt..so dgn penuh rase takutnye aku try gak drive...ni r 1st time aku drive setelah sekian lmanye dpt lesen P...tp aku x g sorang..ju ada kt sbelah..asisstant merangkap pengasuh aku kt dlm keta..haha...pasai keje aku drive je...yg pasang viper,yg angkat handbreak,yg cr siaran  semua aku serah kt beliau..haha
kiri che nab..kanan ju
 OTW nk g.....................................
Hujan lebat giler!!!dh lma x rase ujan lebt cmni kt jln raye..smpai line jalan pun aku x nmpk...drive ikut suke je r..dlm ati aku ni  Oi viper!!xley laju lg ke gerak??aku x nmpk jalan ni..penuh air hujan kt cermin..aduhhhh...
ju lak asik jerit kat aku.."Woi mam!!ko pesal ada kt tgh2 line ni???"...aduh,xpasan lak aku...tetibe aku ley wt jalan tu cm nenek moyang aku yg punye...elok je aku bwk kt atas line tgh2 jln raye besar tu..haha

msa smpai ujan pun berenti...ALHAMDULILLAH....che nab n sakina dgn muke penuh gmbirenye smbut kiteorg mcm mak mentua br nk smbut menantu...mna x nye...x yah r diorg tggu lama nk balek...
ni aku dgn kina
OTW nk balek.........................
br kuar dr KP(tmpt blaja keta) keta aku dh mati..cet!!betui2 kt pintu gate..huh..malu2..hikhik
pastu dgn lajunye keta aku menderu...FuHhh...drift seyh....ada tkoh msuk F1....
tetibe jem lak jalan...huh..kaco daun tol...ngh slow bwk ..tetibe mati enjin..aDoi!!...2x try idupkan xley..cet!!..dgn lafaz bismillah...aku trime nikahnye...haha...eh x...dgn lafaz bismillah aku start kali ke 3 alhamdulillah jalan pun,...muke bahagia je..padahal sblm tu keta aku dh terkebelakang sbb aku lupe nk tekan brek..lg skit nk hentam van ...huh..selamat2

teruskan perjalanan.....dh smpai kt bukit...huWaaaa...mati lg..adeh..dh r amik msa lama nk melintas jln..cet!!sabor je org kat blkg...yg aku taw diorg mmg cuak giler sbb aku drive laju kt jln biase..xde r laju sgt..cume 120km/j je..padahal mksimum keljuan kt jln tu cume 90km/j...ahha...hentam je la labu..

bile dh msuk kolej aku...mati lg..masa nk turunkan che nab..adoi!!bape byk mati dah....keta mati x pe jgn orgnye...pasai amalan x ckup lg...huhu
drive....drive...amik gmbr...amik gmbr..
 OK...................................................................
petang lak...br je letak pala kt bntal...br nk tido ni..penat giler badan...tetibe ada org kol....
"mam....tlong aku mam...tlog jmput aku...aku tertinggl buku mam....ko kene tlong aku mam!!"haha....
mendayu2 je aku dgr sore kina..mcm ada org duk dodoi2...cek br nk tido..tp xpe..member dlm kesusahan mna ley x tlong...mmber punye pasai ditanggung bereh..haha

aku dgn sepantas kilat g bersiap ..dgn x tukar baju...g bilik teh amik kunci motor..pastu merempit g bustop ..peHhhh...laju giler ah...dh mcm org gile bwk moto,nsib bek x langgar pape..langgar angin je...
tibe kt bustop kina xde..mna lak g minah ni oi??????,,,,,,,,
kina

rempit v3
 bile kol kina kata dia dh kt dpp...what?????dia blek sndiri amik buku...haha...cian2..tggu aku lma sgt kut....pastu aku patah balek amik dia kt dpp...n anta dia g fakulti....mmg cm pelesit aku bwk...urgent2...tggal nk psg siren je cm ada org nk bersalin dlm van...haha...
pastu...aku pun balek dgn pnuh lega....sttle smua mslh arini..alhmdulillah...
eVen smlm x dpt tido lgsung....tp xpe,berkorban ckit je....aku gmbire utk diorg...peace!!!!

No comments:

Post a Comment