Followers

Thursday, October 21, 2010

TaWa DaLam Tangisan..kehkeh

aSsalamualaikum.....ya ahli syurga sekelian..aminnnn..........insyaAllah

dah tepat kui 3 pagi ni..aku pun xtaw awt xley tido lg ni

mGgu ni xtaw kenapa...kenapa..kenapa...why???????????????????????
mata aku mcm mudah sgt mengalirkan air mata..rse cm ada org br wt air terjun buatan je kt mata ni...
dulu aku sush giler nk nangis dpn org..paling2 pun nangis sorg2...smbunyi2,x mou bg org nmpk...
tp skang...aDehhhh.....dh xreti nk men smbunyi2 lg dh..reti men fb je..kehkeh

huWaaaaaaaaaa...malu giler!!!mintak maaf kpd saksi2 kejadian....cek x sngaja nk wt ampa sedey skali...
hehe..pndai gak aku speaking kedah,ceWaahhh!!haha.....

masalah dtg serentak berlonggok2 kt kpala ni...jgn botak sudah..x psl2 kene p letak lidah buaya cm baby2 dulu..haha....
huh..nk taw x....dulu msa kecik2 kan...msa baby lg,kpala aku xde rmbut tw....cm nk botak2 gak r skit..pastu mak aku atau nma samarannye CIK YAH  g r letak lidah buaya...pastu..fuhh!!!!...rmbut tmbuh dgn lebatnye ibarat cndwn tumbuh pas ujan....haa cmtu r....tp tu ok skit ,dr adik aku...pala dia botak tgh..kahkah..x mcm lawak lak kan,kahkah....kiri kanan ada rmbut tetibe tgh botak....cam highway,kahkah............aDoii,cian ko dik....

eh,Huh!!!awt p cite pasai rmbut lak ni...cet!!!lari dr topik r korg ni...huh!haha

erm..slama 2 taun duk kt uum ni...ni r 1st time cm aku nangis giler2 berderet dh bape ari ntah untk sbb musabab yg kurg munasabah...sbb biasanye aku ngis bila aku rindu kt mak ngn abah,bile aku rse aku ada wt salah,x pun bile rse insaf ckit..kehkeh.........ni pun mata duk mcm nk bengkak ckit  je ni...sob...sob...

hopefully...everything will be ok till dis weekend...aku nk kembali ke hidup aku yg xde masalah...
hidup yg sntiasa gmbire,24 jam ketawa..Hahaha...even ari2 kene tarik rmbut ngn che nab,kene cubit ngn diana,kene "diamlah!!" dgn nadia,kalah men BINGo dgn ju,kene booo dgn zana....smua ah....

aku ni kalu sedey,aku pling suke kalu ada org wt lawak bodoh kt dpn aku...haaaaaaaa............ley r aku gelak sakan,kehkeh
erm..start dr mlm ni ah...nk buang sgala fikiran2 yg bercelaru..sblm tido cm besa r,muhasabah diri dulu..tu pun kalu smpt r kalu x tutup mata ni...haha..esok...have fun!!!...n....most important..masalah itu mematangkan n sMoga ALLAH membantu aku menyelesaikan sgala mslh2 ni...insyaAllah...Allah tgh test aku ni,so aku trima dgn redha..

mybe org tgok aku sntisa hepy je,sntiasa gelak kuat2 mcm nk terkeluar anak tekak.....but the truth is mggu ni hati aku betui2 dilanda banjir yg x bape nk terok...kehkeh....mggu ni je,percayalah mggu ni je.....haha
kembali senyum,ketawa,riang..mcm kanak2 riang..haha
i promise with myself...only dis week je ye mam sedey2....pasni xde dah....pasni kmbali ke alam bahagia,alam ketenangan,alam kemanisan...hehe...insyaAllah...............

4 comments:

  1. semoga hari ini adalah yang lebih baik dari semalam buat dirimu,diriku dan diri semua orang...INSYA ALLAH...

    ReplyDelete
  2. semoga hari ini adalah yang lebih baik dari semalam buat dirimu,diriku dan diri semua orang...INSYA ALLAH...

    ReplyDelete
  3. BEB RELAX DAH AR... APE2 POWN KO BESERAH KAT ALLAH DAH AR. HIDOP KAT DUNIE NI MESTI ADE MASALH. TK PAYAH NAK ELAK. MESTI ADE GAK. CUME CARE KITE SETTLE TU CANE. KALO KO SEDIH KO JUMPE ALLAH KAN. KALO KO HAPPY, JAGN LUPE PLAK. SEDIH NANGES TU NORMAL BG FITRAH MANUSIE YG BERPERSAAN. KO SETTLE BAIK2. KALO PERLU KO LUPE MASALAH TU, KO LUPE, JGN STRESKAN DIRI KO. KALO BLH STTLE, SETTLE NGAN IKHLAS. JGN TERLALU TEKAN SGT. RELAX DAH...........
    ORAIT BEB ?

    KALO RASE SEDIH SGT, RESAH, GELABAH, BACE ZIKIR, AND BACE NI,YA 'HALIIIM, YA 'ALIIIM, YA 'ALIIII, YA 'AZIIIIM.
    APE2HAL INGAT ALLAH, FITRAH D JDIKAN KITE. ORAIT ???

    RELAX DAH AR. GELABAH LEBEYH.

    ReplyDelete
  4. @firus itu aku:tq firus....aminn

    @Anonymous:wei...tq banyak2 wei...aku suke r dgr ko membebel..tq 4 de zikir..insYaAllah2.....aku dh berjaya lupekan smua masalah..haha..skang ni hepy2 je

    ReplyDelete