Followers

Tuesday, November 16, 2010

fiNal eXam...i luv u!!!uwEekkkk..

assalamUalaikum!!!!!!!!
haha...gambr yg xde kait mengait ngn tajuk
 haha..dh 3 ari aku x on9..rse mcm 3 taun je..fuHhhh..mcm x caye je..akhirnye brjaya gak aku memulaukan fb ngn blog ni..yeSsss!!!!!!!!!

erKkk..tp ni smua pun sbb aku dh jnji ngn sorg dak ni...markonah nma dia(bukan nma sebenar)..
si markonah ni nk spm..aku lak final exm..kene tarikh yg sama..haaaaaa...mmg elok r tu,pastu lwn sape pling lama x on9..kompom r aku yg kalah!haha

smpena exm week ni..maka dgn ini...1 perjanjian telah dibuat!!!
xley on9 ahad smpai kamis..aiyak!!!ley sakit jiwa aku...
xley bukak fb..xley bukak blog..gulp!!!!!!!!....ley kene sawan aku cmni..huwaaaaaaaaaaa..
even aku rse dh bosan giler thp gaban ngn fb...tp bile tgok komen kwn2 aku yg tiap2 ari duk kutuk aku mcm lawak lak..ahha
ni pun bukak smpena raya Haji...public holiday r kata..haha
ermmmm...for de sake of our own future!!..
betui gak aku wt cmni....dpt gak aku abiskan bc 1 buku..kalu x tu duk melingkar je dpn lptop.haisssshhh...

mst org pelik tgok aku..sbb aku mmg kaki fb yg tegar..kalu sehari x on9 ley kene sawan gamaknye!haha..
nk wt cmne..jnji kene ditunaikan..tkut der nk mungkir..kang x psl2 kene panah petir kang sape nk tggungjawab??ahha

arini dh ari rabu...jumaat ni balek kedah dah..sabtu smpai sana....n...isnin!!!!!!!startla peperangan antara aku ngn paper2 exm ni...kompom mggu depan aku bertukar jd org giler kejap..byk giler chpter nk kene kejar...almaklum la...dlm klas wtpe ntah..huh!!

spnjang study week ni...lagu yg tiap2 ari aku dgr.haaa....lagu tema blog aku ni r...bez Wooo...mmg kene r utk sape2 yg nk start study..asl nk start je aku dgr lagu ni...tajuk dia Allah maha Cahaya by OPick...
dgr r wei...ni lirik dia...

Jauh melangkah berharap meniti waktu berlalu
Jauh berjalan lewati berjuta warna kehidupan
Tanpa sadari dalam cermin wajah ini
Bertambah umurku dalam hidup yang smakin merapuh
*Allah bukalah hatiku
bimbing dijalan terangMu
selamatkanlah jiwa yang gelap dlm cahaya rahmatMu
Allah Kau  Maha Cahaya beri petunjuk sang jiwa
Ampuni diri yang lelah kadang sesat ku melangkah
Allah sang Maha Cahaya menerangi gelap jiwa
Allah sang Maha Penguasa padanya hati berserah
Begitu lirih tanpa sadar air ata menjadi saksi banyak waktu sia sia
Tanpa sadari dalam cermin wajah ini
Bertambah umurku dalam hidup yang smakin merapuh
Allah terangi jiwaku
Allah beri petunjukMu
Allah bimbinglah hambaMu
Allah ampunilah aku..

sebab pe taw..aku rse lagu ni ada kait mengait ngn ayat Quran yg msa skola dulu ckgu aku pesan soh bc tiap2 ari..bacala....insyaAllah...
surah An-Nur, ayat 35
ayat ni bermaksud :
‘Allah (Pemberi) cahaya (kepada) langit dan bumi. Perumpamaan cahaya Allah, adalah seperti sebuah lubang yang tak tembus, yang di dalamnya ada pelita besar. Pelita itu di dalam kaca (dan) kaca itu seakan-akan bintang (yang bercahaya) seperti mutiara, yang dinyalakan dengan minyak dari pohon yang banyak berkahnya, (yaitu) pohon zaitun yang tumbuh tidak di sebelah timur (sesuatu) dan tidak pula di sebelah barat (nya), yang minyaknya (saja) hampir-hampir menerangi, walaupun tidak disentuh api. Cahaya di atas cahaya (berlapis-lapis), Allah membimbing kepada cahaya-Nya siapa yang Dia kehendaki, dan Allah memperbuat perumpamaan-perumpamaan bagi manusia, dan Allah Maha Mengetahui segala sesuatu.’ (an-Nur: 35)


akhir kata.....aku nk wish sat ae...dgr ni dgr!!...sape x dgr siap!!!
*gud luck korang...kpd kwn2 yg seangkatan dgn aku...especially dak2 edu account tersayang...
*to my akak..kak wani yg kaki pukul aku...cit!!!sakit2 bdn aku kene cubit..mmg jahat punye olang..huh!!!
*to my adik...ahmad durrah..kahkah...@nma sbnr ct maidura...sorila coz lmbt tutup lmpu mlm2 smpai mengganggu dura nk tdo...wei,kak mam mmg geram ngn ko ni...ada ke ptut g geletek kak mam time ngh bwk moto..cit!!!haha
*utk adik2 yg nak amik spm...especially dak smk dato sulaiman,skola kebanggan cekk...hahaaha...lg2 yg amik account...tlong jgn hmpakan cikgu misroh tu...mentor aku tu derrr...brani r korg jwb exm main2...jgn malukan dia,guru pakar tu!!merangkap ckgu kesayangan aku.hikhik..
*utk dak2 skola kt area2 kedah ni..ermmm....skola pe ek??adik2 kt skola bndar baru sintok,skola bukit payung,skola paya kemunting....n mna2 lg r...aku pun dah x igt..haha

gud luck korang!!!..smoga ALLAH memberkati perjuangan kite ni....JIHAD!!!...hehe

erkkk..buat ucapan mcm dh nak pegi trus x mai2 lg dah..haaha..
layan gmbar jom...layannnnnnnnnnnnnn...........xtaw awt rase nk letak gmbr2 lama..oldschool..haha
my siblings

penat keje aku asik bg adiah je..adiah aku xd gak,,,cis!

mna budk yg slalu miskol2 kaco aku tu ha??xde lak..haha
muke berpeluh+terbakar




bapak ganas r aku time ni!!huwaaaaaa

senyumla..ahai..cek mek molek
arini raya...yeahhh!!!!!!!!!!!!!!!!!.........selamat hari raya aildiladha ye smua.....mmg bez giler ah!!dpt gak aku beraya kt umah..mmg ada hikmah r bnjir..hehe

Thursday, November 11, 2010

soal jawab kawen

aSSalamualaikum!!!!!!!!!!!!!!!!!!
haaaaaaaa....natang ni mai yg soh aku wat...thankz mai..ada gak bnda aku nk merapu mlm ni..haha
hantaran2...
1. How old are you?
mak mude bergetah lg nyah....br 21taun...tp org kata muke aku mcm 12 taun,aku terima je pe org kata..hakhak

2. Are you single?
- yup!!...single n not available..hakhak

3. At what age do you think you'll get married?
-maybe...umo 26 kut..msa tu smua dh stabil...muke pun dh nk berkedut,so pe tggu lg..nikah r!!

4. Do you think you'll be marrying the person you are with now?
- aiyakk!!..skang pun single lg..pe punye soklan r..saje nk perli2 aku..cit!

5. If not, who do you want to marry?
-x kisah...ngn sape2 je aku trime nikahnye..kalu maher zain msuk minang pun aku trime je..kalu dh nmanye jodoh

6. Who will be your bridesmaid & bestman?
- ntah..nenek sbelah umah aku kut..nnti aku soh dia solek cun2

7. Do you want a garden / beach or traditional wedding?
- ermm...aku nk wedding yg biasa2 je..kalu buley tepi pantai pastu penuh dgn bunga ros merah...org yg dtg pun kne bwk ros sorg satu kat aku..sape bwk kaler lain selain merah mmg  tempah maut r jwbnye

8. Where you want to go on honeymoon?
..1st g umrah r..nk dpt berkat r katakan..pastu g sydney..ni kalu ada duit..kalu xde wet juz jln2 pusing keliling umah je pkai sweater ngn bwk beg besar..siap tgkap gmbr lg  wat2 mcm ngh melancong

9. How many guests do you think you'll invite?
-kalu nasi cukup aku ajak smua org..org yg duk lalu lalang dpn umah pun aku thn soh dtg...
bukan kata org je,kucing yg lalu dpn umah pun aku jemput skali..bkn pe..tkut kecik ati aku xjmput..

10. Will what include your exes?
- mst r kot

11. How many layers of cake do you want?
-erm..disebabkan aku bukn jenis kuat mkn...50 cukup kut..pastu aku mkn sorg2..laki aku tgok je kt tepi..haha..ni nk melantak ke pe ni?xphm aku..

12. When do you want to get married, morning or evening?
-malam r..nama pun kawen senyap2..kalu siang kantoi lak.kahkah

13. Name the song/ tune you'd to plat at your wedding:
- lagu selimut putih by hijjaz...bg tobat insaf sikit smua tetamu yg dtg..pdn muke korang!!kompom nyesal dtg

14. Do you prefer fine dining or just normal spoon or fork? knife?
- makan terus dr mulut ke pinggan,..toksah nk bazir sudu r garfu r..kang xde sape lak nk basuh

15. Champagne or red wine?
-  Giler pe!!!..aku org islam r..cit!!..bg mnum air ksong sudah r..@ nma omputihnye sky juice..haaa..kan bgus utk kesihatan

16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
-suke ati aku r nk g bile..ko nyebok pesal??cit!!!hehe..gurau je...
haha..aku g pas laki aku basuh periuk belanga kat dapur..mlm tu gak aku blah..kahkah

17. Money or household items?
- ley lak tye...2x r

18. How many kids would you like to have?
-kalu boley aku nk anak yg ley wat team bola sepak..senang nnti aku nk arah2...separuh kemas umah,yg lg separuh g msk...mummy n daddy nk g honeymoon utk kali ke 50..kahkah

19. Will you record your honeymoon CD/ DVD?
- iskk...x nk aku..mjlis aku kan biase2 je...ckup r wat siaran langsung kt tv3 je mcm ct ngn datuk K.O...toksah lebey2..


Hahahhaa..puas ati aku jwb soklan ni...kahkah...
tp aku rse xde 1 soklan pun yg aku jwb dgn betui...kcuali yg nk g umrah ngn laki aku tu..haha
juz nk bg aku gelak2 sorg2 smbil jwb soklan je...kahkah

Wednesday, November 10, 2010

maKan tido

assalamualaikum.......

sejak balek umah ni....................
keje aku..
makan..tido...makan ..tido....
tido..makan...tido..mkan
tgok tv...bc majalah..
on9........




arini je..dah bape byk bnda aku mkn


sate...
nasi..
yogurt..
pisang goreng..
jagung kukus..
roti..
buah limau bpe biji aku telan...
otak2(pe ntah nma sbnr dia..tp mcm otak2 r)
huisshhhhh...byk ah..
penat r nk tulis satu2...
ni baru utk arini...

td g klinik amik ubat.pastu singgah frmasi...
igt nk timbang berat tp xmou ah!!
kompom nek punye berat aku..huhu..

dulu msa spm berat 42kg..pastu keje munchys nek 2kilo dlm msa 2 bulan...
aiyakk!!keje smbil mkn..mna x gemok..coklat lak tu..haisshhh...
kt mtrik ok sikit..dah kat u ni...msa sem 1 berat 45kg je..la ni......teka bape??
50 kg..huWaaaaaaaa 1 sem nek 1 kg kut....ni aku smpai sem 8 xkan nek 8kg..sob..sob...
mmg aku terjun laut gune plmpung r kalu nek lg berat pasni..
i luv yogurt

aku bukan suke sgt mkn jagung kukus..kakak aku yg ajar mkn..hehe


lagi2 time study week ni...study smbil mkn...
mkn ngn study..mmg xley dipisahkan..ibarat mcm aku ngn bntal peluk aku..mmg xley pisah..haha

haha..k r...boring ah!!!...nk p mkn sat....makan time!!!!!
mlm ni x sabau nk tgok fiz fairuz blakon.....tata
upSs....study dulu br tgok tv...Wawawawwawawwawawawwawa
lagi 12 ari nk exam derrrrrrrr...........adios!!

Monday, November 8, 2010

Betul ke pe aku buat ni?..huuhuhu

assalamualaikum....sape xjwb dose
i luv beach!!
erm..aritu sblm balek umah kiteorg disuruh amik borang prktikal kt ofis..sprti yg kiteorg plan,nk wt prktikal kt trgganu...
rmai org tye,nape pilih trgganu???sbb aku x plih ngeri lain la..haha
sebab pe tw..sbb kiteorg nk mengaja smbil melancong..haha..lg pun aku xpenah smpai tgganu lg...teringin weyh nk duk menetap sat kt sna..teringin giler2 sbb kat sna kan byk pantai..cek mmg suke giler2 dgn  pantai..
xkisah r terpeleot lidah ke nk blaja slang tgganu..asalkan aku nk g sna..
mak aku pun pelik nape suke sgt ngn pantai,air terjun....agknye sbb kecik2 dulu pun mmg umah aku dekat ngn pantai..pntai tanjung bidara,kat melaka..tmpt peberet aku ni msa kecik2 dulu..hehe..kire tmpat berak kncing aku r..Wakaka!!!
pantai...pantai..aku nk wt umah tepi pantai ok x?

ni kat batu ferinngi
 msa dpt borang ni...awal2 lg.dh terdetik kat ati aku ni...nk wt kt skola agama,ye r kt tgganu kan byk skola agama....n..skola yg jd pilihan..jeng..jeng..jeng....SMK AGAMA TOK JIRING!!!!!!!!!!..yeahhhhhhhhhh...

sekola ni termsuk dlm skola terbaik gak r kt situ..ju x-student skola tu...
ju kata..skola tu pelajar dia sgt2 hormatkan cikgu,student pun pndai2..sape2 nk masuk kene dpt 5 dlm UPSR..pastu ramai yg fly g oversea,,Haaaa...mmg sesuai sgt ah aku nk wt prktikl..
bukan pe..maybe i can learn smthing from dat school.. from their students maybe...

lg ape ek??kt skola ni student dia smua pkai tudung labuh...aiyak!!!!.....bukn student je,cikgu2 pun sma..sedngkan english teacher pun pkai tudung labuh,pe lagi cikgu2 lain...gulp!!!!...abis tu aku ni cmne??
erm...smua student situ pkai tudung labuh
ju kta kalu ckgu prktikal diorg x kish sgt xpkai tdung labuh...Fuhhhh...selamat..

bile aku ckp nk wt skola ni..mampuih kene gelakkan dgn diorg...jahat giler!!!!tw r aku x alim..sob..sob...
siap jd bahan lg..kambeng tol..cit!!

aku dh siap explore lg smua tntg skola ni...sape pengetua dia,kt mna skola ni..skola ni dkt ngn pntai weyhh...
msa mlm ekspo konvo,siap g beli baju muslimah lg...sbb aku dh niat..kalu aku dpt g skola ni,mmg aku nk beli baju labuh byk2...haha...skng dah ada 2..tggl beli lg 8 kut...kehkeh


kt bilik siap test pakai tudung hala ke bwh,xde selimpang2 ni....fuhhh..mmg ada rupe ustazh r..kahkah..


kina,yana..smua ah asik tye aku nape aku nk sgt wt skola tu...nak sgt2....bukan main2...adeHhhhhh...
aku pun xtaw nk terangkan cmne...


DULU...msa f0rm4...aku teringin giler nk msuk skola agama...maybe sbb dulu tiap2 ari amik adik aku kt skola..dia skola agama dulu..lulusan maahad tu..mule2 skola agama pt sulong..pastu g maahad pontian,pastu g maahad johor..dia mmg nk jd ustazah pun..mmg sesuai pun!
adik aku tepi yg paki baju biru tudung krim
bile tiap2 ari p skola tu..tgok muke budak2 ni mcm bercahaya je...muke suci je...sejuk mata memandang.
aku mmg dh terlmbat dh kalu nk msuk pun..kalu nk msuk time form1 dulu...huhu
tp xpela....xde rzki kut...sbb dulu xpenah terpkir pun nk msuk skola cmtu..


dah abis skola..aku suke tgok u yg islamic skit mcm UIA ke..al azhar..haha..berangan...mmg xley msuk pun mam!!!..cmne nk msuk..basic pun xde..haha
sbb tu aritu msa nk g USIM (u sains islam malaysia) aku beria2 nk ikut...nk tolong adik aku kemas brg,pdhal aku juz nk tgok keliling u ni...persekitarn  yg islamic..heehe..kalu U akak aku yg UPSI tu..x mou aku g!!haha


erm...........................................................................
dah teringin sgt nk msuk skola agama..skang ni igt prktikal ley r wt kt situ...tapi....huWaaaaaaaaaaaaaa...
byk tol masalah..byk tol yg meghalang....mcm x bg aku wat je..huhu
nk pilih skol prktikal ni,aku xley pk aku sorg je...kene pk org len gak..kene pk ju,che nab,yana,dyana...aduhhh
kene pk nnti nak duk umah sewa ktne,kene cr 2 skola yg dekat2 sbb nk duk umah sekali...


aku nk wt skola ni gak kalu ikutkan...tapi...bile pk member aku sorg ni xmou buat..dia kata dia xmou sbb baju dia kecik2..kahkah...sian giler..mmg r dia kata xpe dia ley wt skola sorg2..tp xkn aku nk tggl dia wei...aku taw r seksanye wt sorg2..nk x nak kene ada member gak...huhu.....
oleh yg demikian.....terpksa la aku btalkan hajat aku nk wt skola agama....fullstop!!!


sedey mmg sedey giler...pas isi borng smk seri nilam(skola harian biasa)......kuar2 bilik je trus nmpk org pakai tudung labuh..pastu g cfe lak org pertama aku nmpk dak pkai tudung labuh gak....aDoi r!!!!...dlm ati aku kta ni mcm nk bg petunjuk je soh pilih skola tu..huhu
dlm sehari tu mmg ku study x msuk ape...asik dok pikiaq nk wat ke x skola agama tok jiring tu...huhu..tok jiring....tok jiring..huWaaaaaaaaaaaaa....aku dh giler!!
aku explore abis dah psl skola ni

ni pengetua dia..ju kata garang...beware!!
masa ni ju sorg je yg phm aku ni.. dia soh aku wat skola tu....tp aku xley r wei!!!..aku bukan jht sgt nk tggl kawan..huhu..pape pun thankz ju..


msa anta borang tgok2 opis tutup..dh r last date anta borang prktikal nun...ish..cmne ni???nak soh aku tukar skola kut..tukr jd tok jiring..haha..


tp x tukar gak....ermm..kali ni mmg aku terpksa korbankn impian aku...ceWWaaahhh!!!!
huhuhuhuhuuhuhuhuhuuhuhuhuuhuhuhuhuuhuhuhuhuuhuhuhuhuuhuhuhuuhuhuhuhuhuhuhuhuuhu.........

msa nk isi borang prktikal aritu...time kasih sgt2 kat ASYRAF FIZREE ..atau nama glemernye SERAP,lebey kurg mcm serap ayaq r kut.....merangkap bakal abg ipar aku..haha..dan2 terus pggil abg ipar...suke giler dia aku pggil dia abang..kire mcm dh restu r tu..hekhek
ni bakal abg ipar cek...insyaALlah...hehe..ensem x??haha

ok dgn ini...mam merestui abg serap dgn kak wani...cewahh!
dia r yg tlong gtaw psl skola ni...siap nk carikan umah sewa lg..akak aku kata dia kalu tolong org dia tolong betui2..ni yg wat aku suke ni..hehe...pasni ada pape mam kontek abg je r..haha...

skang ni...keputusannye...smk seri nilam....redha je la Mam.....insyaALLAh...kat mna2 mst ada kebaikan yg aku ley dapat...........xkisah la skola mna pun......sob..sob...
yeSssssssssssss!!!..terima je!!..even ati aku dah xde kt tmpt lain..cume kt tok jiring je....xpelaaaaa........

Saturday, November 6, 2010

teRsekSa sepanjang perjalanan..alhamdulillah

aSsalamualaikum!!!!...jawab weyh jgn x jwb..haha

Msa aku type natang blog ni,aku dah kt umh dah..alhamdullillah...
sampai kul 9 kut...aku pun xigt..skang ni kui 4 petang ..ni aku br pas melantak..giler ah,smua bnda aku nk mkn..kalu buley ngn peti ais skali aku nk boh dlm perut dinasor ni,haha...nsib baik perut aku comel,x muat nk letak..
ni yg cek suke ni kalu balek..abah mst beli mknan byk2..pasai dia taw anak dia kat kedah ni kurg mkn..yeke kurg??konpius d situ...

pehh..mmg mencabar r perjalanan blek johor kali ni.teroKk sgt2...aku cite dr awal nk??nak x??nak r...plezzzz...haha..huh!!xmou dgr xpe...

start dr pg,kul 10 kut..aku tido lg..sbb mlm tu tido kul 5pagi smata2 sbb chating..aiyak!!xpenah2 aku thn mata sbb chating..huh..pg tu pala mmg bengong giler..che nab,dyna,ju..smua duk pakat kejut aku..huh!kaco daun betui depa ni...bgun,g kemas2 brg...g mndi,isi borg prktkal..kelam kabut gak r...
pastu dah siap2..simple giler aku..dgn pkai selipar jmban,bwk blek lptop je...gerak g bustop.haha..
kul 11.30 4x4 pun smpai...ford ranger sorg pak cik ni..dia antar kiteorg g a.staq..besa aku g a.staq amik msa 45mnit je..ni x..jd dekat 3jam..peh...3 jam tu kalu tido mmg berkilo2 taik mata ley wat..huh!!

ni smua psai kene ikut jln jauh...banjir r kata..
kiteorg g ikut kuala kedah...otw p sana..sdey giler tgok sawah2 smua hancus....sedey wOooo..ntah bape juta kerugian kene tggung...dah r aku ni suke giler ngn sawah!...x mcm slalu lak kan aku berangan nk ada umah kecik tgh sawah..haha..bygkan swah dh bertukar mcm lautan..kut mcm swimming pool ok gak,haha...tp nk wt cmne..kuasa Tuhan..smua org kene redHa..ni sape2 kut nk wt snorkeling ley r
..ni bnjir kt jitra..saja boh gmbr ni
huWaaaaa...sawah kesayangan cekk
kasihannnn


kt kwsn kubang pasu r terok giler..ada 1 kwsn tu kubang pe ntah nma dia..byk sgt kubang..yg ni kwsn lmbu berkubang r kut.haha..air dia dlm gak r..time kwn aku lalu air paras bumbung keta..tp time aku g dh surut dah ckit..nsib bek nek 4x4.kalu x mmg xley redah r ..kalu org yg jenis bantut mcm ju mmg tenggelam abis r kut..haha..

bile smpai a.staq je..tup2 pak cik tu kata sorg byr rm40..wHAT????giler mahal!!..janji rm30...tu pun dh kre mhal sbb member aku kene caj only for 20rggit...cit!!!!kompem r kne kelentong.huh!!..dh r dgn dia keje isap rokok je sbelah aku...i hate smoker!!!!!ptut kene bg diskaun80% kat aku sbb terpksa hidu asap rokok tu....ermm...xpe2...mmg rzki pk cik tu kut...aku rase dlm sehari dekat sribu ley dpt sbb byk trip dia wat..ermmm....its ok!!even aku ngh pokai skang ni..sob..sob..
mna x pokai..kos nk balek johor ni je dh lbey rm1oo...lebey weyh bukan kurang..huhu

smpai a.staq..1st skali mst r cr makanan,giler lapaq r..ni kalu org bg ayam 10 ekor pun aku ley abiskan ni..haha..cr punye cr kedai..RFC tutup lak..kedai2 kt tepi shahab lak xselera aku nk mkn..pelik r..awt r diorg x mou jga kebersihan...huh

antara piza,mcD ngn kfc..xtaw awat aku pling suke kfc
jgn berebut..jgn berebut..smua org dpt..kahkah
so..pe lg..g nek cab r g KFC..byr 1 keta rm10...bile dh msuk kFC..tetibe mntk nasi ayam xde..cet!!...pastu dah r xde air.diorg x benarkan mkn situ r..adeHhh!!...abis tu kiteorg nk mkn mna??huWAaaaaaaaaaa..beli kfc kejap je..pastu kol blek pak cik tu soh amik..tmbah lg byr Rm10...fuhh..padahal dekat giler kfc gn shahab..huhu....mmg aku dilahirkan utk kene byr tmbang mahal kut...haha..lg skali..think postive..mmg rzki pak cik tu....fine!!haha

smpai shahab..cr tmpt mkn..terpksa gak r mkn kt ats,tmpt yg agak kotor..terpksa weyh!!
dh mcm org pelarian dah...dgn pening2 pala mkn..rse nk hantuk pala kt dinding je..tp kang kalu hncur nk gnti ngn pala pe..x kan pala paip kut kan?haha
pas mkn...xtaw nk wtpe..br kul 3 ptg..bus kul 10 mlm..sob..sob...nk x nk kene jd penunggu kt shahab.
kt situ mkn..kt situ gak r tgok muvie..nk bg ilang bosan..cite industan r,cite mlayu r..smua bantai tgok..

msa nk semayang pun xde air..trpksa turun beli air mineral..nk amik wuduk..time2 tu gak nk terkencing..
aku g toilet byr 20sen..msuk2 xde air..dgn toilet bau mcm bangkai!huh...xjd aku nk kncing..tahan ae mam..tahan...smpai mlm taw x aku tahan..giler sakit perut aku...huhu....

msa nk semayang lak..penuh giler surau..dh r tu..ada lak kucing kat situ..mak kucing ngn anak2 beliau,sedap je landing dlm surau..dh bwk kuar dia p msuk balek..haishhh!
x psl2 aku semayang sebelah kucing...auWWw!!..dia duk kt hujung sebeah sejadah.nsib x kene sejadah aku...aku tkut muke aku kene cakar je msa semayang..aiyak!!..

tetibe teringt lak msa mkn td..faz bg mkn kucing..bg daging kfc lak tu....mmg mkn sedap r kucing tu..biar soh kucing tu doakan kami selamat..kiteorg pun pe lg bg r byk2 lg.. soh kucing tu doa siap ngn wt semayang hajat jemaah lg utk kiteorg..ahha
tgok2......betui2 kucing tu jd jemaah aku time semayang..cet!haha

dh mlm...sorang2 beransur g..mule2 faz..pastu ju....n last skali aku ngn che nab..1st time aku nek 1 bus ngn che nab..duk sebelah2..naik2 je pe lagi..bentang tisu r..p mkn kfc yg x abis td..ahha...dh mcm kedai mkn lak kiteorg wt dlm bus tu..siap mkn suap2 lg.haha...

pas mkn..xtvt pling aku suke...TIDO!!!haha...badan aku sakit giler... org seat depan aku punye bahagia turunkan seat dia smpai ke bawah betui..dia xtaw aku kt blkg ni terseksa..sempit wOoo!!..bgun2 g toilet aku jln dh terhenjut2 dah..tulang kaki mcm nk krem..
bapak huduh muke..penat weyh..kt dlm bus ni
bile nus nk smpai ni
bagus r che nab..dah smpai batu pahat kan..keje dia asik kejut aku tido je..risau giler dia.mcm umah dia lak kt btu pht..tkut aku terlepas stesen..haha..dlm ati aku ni kaco betui minah ni..cit!!...thnkz che nab..besa aku bgun sndiri..ni sbb ada ko..mkin lena aku tido sbb taw ko mst kejut aku punye,,,haha
 yg pling aku xsuke spnjg perjalanan ni kan...ada je kt mna2 org isap rokok..kt dlm keta,kt bustand,kt dlm bus...mmg benak r pala aku ngn asap rokok....isk2...MENCI ROKOK!!!....nsib baik abah x isap..haha..
ni kalu suami aku nnti isap rokok,kompom sblm nikah lg aku mintk putus..haha..pdn muke aku xde org nak!haha

Wednesday, November 3, 2010

aku dah aDa jadual???haha

assalamualaikum...

jam tepat menunjukkan pukul 6 ptg..waktu2 mcm ni x elok study..so,bosan2 aku tulis blog r kan..
sebelum tu..meh aku nk tnjuk jadual baru aku meh!!
rumet aku bantai gelakkan aku..dia kata ni jadual tido bukn jdual stdy..korg rse cmne?haha

erm...aritu punye aku gelakkan ipa sbb dia kata dia dah ada jdual wktu..kahkah..padahal aku pun ada.tp aku x ckp r ngn dia...besa r,gelakkan org mmg syiok!ahha

aku mmg nekad giler ah nk wt jdual..sbb pe taw??start from aku dgr ceramah dr sorg ustat ni..nma dia ustat yusnaidi.msa tu ada solat hajat...geng2 kerohanian aku yg handle program ni..bagus2..aku mmg suke dak2 kerohanian ni,wat keje dgn diorg mmg bez..sume kaki lawak...kaki lawak ye bukan kaki botol mahupun kaki ayam..hehe
ni r budak2 kerohanian

sori..muke berminyak
ustat tu ckp pe taw...aku rse bnda ni smua org dh taw..aku pun dah taw..tp besa r nma pun mnusia..slalu terlupe..mst kene slalu diperingatkan..huhu
dia kata:jgn tidur lepas subuh...bnda ni mmg dh jd tabiat student..mlm stay up..pastu pas subuh duk tido..padahal..ALLAH JADIKAN MALAM UNTK TIDO MANAKALA SIANG UNTK BEKERJA..
haa...aku pantang tol dgr ayt ni,mmg rse srba slh giler ah...
dia pesan..malam tido awl..pastu bgun dlm kul 3 n study..wktu2 cmni yg bguih..cepat msuk pala...lg satu wktu pas subuh...mmg afdhal r ..
lg pe ek ayat dia??..dia kata..dosa yg menghalang rezeki....jgn wt maksiat..nnti rzeki x msuk..result exm pun 1 rzeki gak kan??..mkin byk dosa,mkin sush nk dapat satu2 ilmu tu..sbb terhalang..yg ni ayat aku..haha

byk ah ustat tu ckp..tp mna nk igt smua..sbb dah lama dah...huhuhu

pastu kan..ada lg satu ceramah..aku g ngn wafa..ustat yg mai ni dr indon..ustat ni mmg sgt2 tekankan psl mengaji alQuran..mmg betui pun..lg2 kite student..nk bg terang hati.sng je,ngaji byk2 ye..
dan..kata2 di yg menusuk kalbu..dia kata,anak muda zmn la ni byk duk depan kmputer men FB..dr kui 9 pg smpai r 12 mlm..haha...duk kata kat aku r tu..tp xde r aku spnjg ari duk men fb..
oleh yg demikian,,smpena nk exm ni..aku mmg nk kurgkan giler2 ah men fb..start dr arini..ni pun dh kurg dh aku bukak fb..alhamdulillah..mintk2 ley berkekalan hgga ke anak cucu...ewahh!!..haha

ok......................
aku nk gtw ni..aku dh start aplikasikan jadual aku ni..start dr 2 ari lepas..giler ah!!!
aku tdo kul 12 mlm(xpenah2 aku tido awl)...bgun kul 3.30 pg..kahkah...cmne ntah..ley tergerak ati nk bgun bile dgr bunyi alarm ni..ikutkan ati nk je aku baling nset tu tp..kene pk gak...mybe Allah nk tlong aku..lgpun sblm tido mmg aku niatkan ,doa byk2 mintk ley bgun..dan akhirnye!!!!berjaya gak aku bgun..kehkeh
bgun time ni r pling untung...sbb time2 cmni time yg bgus untk berdoa...ceWwahhh...

aku study smpai r subuh....azan subuh terus p smyg..sbb kalu aku study gak mmg penuh rse bersalah r..dah dgr azan pastu study lg,cmne nk msuk pala??haha
pas smyg..tgok buku lg ckit...aku bukn study sgt pun...niat aku skang ni.cume nk betuikan sistem idup aku je...AKU X MOu TIDO PAS SUBUH LAGI!!!...haha

msa ni pling kritikal..sbb bygkan ..dah 2 taun aku terbiasa tido pas subuh sjk msuk u ni..msa skola ngn matrik x r kan..msuk u ni ha..nk jd pe ntah..jd jadian kut..huh!..tetibe aku nk brubah..mmg r sush...

punye aku thn mata..dah x ley thn aku g r bsuh baju...1st time aku bsuh baju pas subuh..punye r x nk bg tido..huhu

pas bsuh tgok jam kul 7.30..aku g r sidai kain..lipat kain...tgok2 br kui 7.45..adoi!!!lambat giler jam ni.nk je aku cepatkan  jd ku 12 tgahari..haha
dah mcm org giler aku pg tu...aku duk jap,dgr radio..fuhhh!!!..mmg x sia2 aku bukak rdio pg tu..ada ceramah motibasi derrr...rezeki2...so aku dgr r smpai kul 8...haha
tgok jam dah kul 8...hoooReeyyyyy!!!!!!!!....
pe lg...naik katil amik slimut...baPppp!!!...terus terjun tido!!haha...yessss!!...berjaya akhirnye!!!haha..
aku thn mata tnpa minum air kopi...yeahhaaa,,,yaribbaaaa...yaribbaaaaa!!!!kehkeh

ermmm...pling penting pe taw..aku x nk jd mcm lepas2..study smpai lewat2..tido pastu tertinggal solat subuh..ada r bape kali tu tertggl..haishhhh...giler berdosa ah sbb dah taw mmg xley bgun  g gatai tido lewat gak kan??huh..msa sem 3 r..terok tol!!
msa sem 4..ok sikit..tp tu pun sbb bantuan dak ipa ni..kesian giler IPAH..tiap2 subuh duk kejut aku smpai bgun...haha..sori r ipah akak buli ipah..tp mmg tq sgt2..msa study week sem4 mmg akak x tggai subuh lgsung atas bantuan ipah..kihkih..time kasih..time kasih..tocey2!!
sem 5 ni..dah xde sape nk tolong..so...
pandai2  ko r mam nk idup!..haha