Followers

Monday, November 8, 2010

Betul ke pe aku buat ni?..huuhuhu

assalamualaikum....sape xjwb dose
i luv beach!!
erm..aritu sblm balek umah kiteorg disuruh amik borang prktikal kt ofis..sprti yg kiteorg plan,nk wt prktikal kt trgganu...
rmai org tye,nape pilih trgganu???sbb aku x plih ngeri lain la..haha
sebab pe tw..sbb kiteorg nk mengaja smbil melancong..haha..lg pun aku xpenah smpai tgganu lg...teringin weyh nk duk menetap sat kt sna..teringin giler2 sbb kat sna kan byk pantai..cek mmg suke giler2 dgn  pantai..
xkisah r terpeleot lidah ke nk blaja slang tgganu..asalkan aku nk g sna..
mak aku pun pelik nape suke sgt ngn pantai,air terjun....agknye sbb kecik2 dulu pun mmg umah aku dekat ngn pantai..pntai tanjung bidara,kat melaka..tmpt peberet aku ni msa kecik2 dulu..hehe..kire tmpat berak kncing aku r..Wakaka!!!
pantai...pantai..aku nk wt umah tepi pantai ok x?

ni kat batu ferinngi
 msa dpt borang ni...awal2 lg.dh terdetik kat ati aku ni...nk wt kt skola agama,ye r kt tgganu kan byk skola agama....n..skola yg jd pilihan..jeng..jeng..jeng....SMK AGAMA TOK JIRING!!!!!!!!!!..yeahhhhhhhhhh...

sekola ni termsuk dlm skola terbaik gak r kt situ..ju x-student skola tu...
ju kata..skola tu pelajar dia sgt2 hormatkan cikgu,student pun pndai2..sape2 nk masuk kene dpt 5 dlm UPSR..pastu ramai yg fly g oversea,,Haaaa...mmg sesuai sgt ah aku nk wt prktikl..
bukan pe..maybe i can learn smthing from dat school.. from their students maybe...

lg ape ek??kt skola ni student dia smua pkai tudung labuh...aiyak!!!!.....bukn student je,cikgu2 pun sma..sedngkan english teacher pun pkai tudung labuh,pe lagi cikgu2 lain...gulp!!!!...abis tu aku ni cmne??
erm...smua student situ pkai tudung labuh
ju kta kalu ckgu prktikal diorg x kish sgt xpkai tdung labuh...Fuhhhh...selamat..

bile aku ckp nk wt skola ni..mampuih kene gelakkan dgn diorg...jahat giler!!!!tw r aku x alim..sob..sob...
siap jd bahan lg..kambeng tol..cit!!

aku dh siap explore lg smua tntg skola ni...sape pengetua dia,kt mna skola ni..skola ni dkt ngn pntai weyhh...
msa mlm ekspo konvo,siap g beli baju muslimah lg...sbb aku dh niat..kalu aku dpt g skola ni,mmg aku nk beli baju labuh byk2...haha...skng dah ada 2..tggl beli lg 8 kut...kehkeh


kt bilik siap test pakai tudung hala ke bwh,xde selimpang2 ni....fuhhh..mmg ada rupe ustazh r..kahkah..


kina,yana..smua ah asik tye aku nape aku nk sgt wt skola tu...nak sgt2....bukan main2...adeHhhhhh...
aku pun xtaw nk terangkan cmne...


DULU...msa f0rm4...aku teringin giler nk msuk skola agama...maybe sbb dulu tiap2 ari amik adik aku kt skola..dia skola agama dulu..lulusan maahad tu..mule2 skola agama pt sulong..pastu g maahad pontian,pastu g maahad johor..dia mmg nk jd ustazah pun..mmg sesuai pun!
adik aku tepi yg paki baju biru tudung krim
bile tiap2 ari p skola tu..tgok muke budak2 ni mcm bercahaya je...muke suci je...sejuk mata memandang.
aku mmg dh terlmbat dh kalu nk msuk pun..kalu nk msuk time form1 dulu...huhu
tp xpela....xde rzki kut...sbb dulu xpenah terpkir pun nk msuk skola cmtu..


dah abis skola..aku suke tgok u yg islamic skit mcm UIA ke..al azhar..haha..berangan...mmg xley msuk pun mam!!!..cmne nk msuk..basic pun xde..haha
sbb tu aritu msa nk g USIM (u sains islam malaysia) aku beria2 nk ikut...nk tolong adik aku kemas brg,pdhal aku juz nk tgok keliling u ni...persekitarn  yg islamic..heehe..kalu U akak aku yg UPSI tu..x mou aku g!!haha


erm...........................................................................
dah teringin sgt nk msuk skola agama..skang ni igt prktikal ley r wt kt situ...tapi....huWaaaaaaaaaaaaaa...
byk tol masalah..byk tol yg meghalang....mcm x bg aku wat je..huhu
nk pilih skol prktikal ni,aku xley pk aku sorg je...kene pk org len gak..kene pk ju,che nab,yana,dyana...aduhhh
kene pk nnti nak duk umah sewa ktne,kene cr 2 skola yg dekat2 sbb nk duk umah sekali...


aku nk wt skola ni gak kalu ikutkan...tapi...bile pk member aku sorg ni xmou buat..dia kata dia xmou sbb baju dia kecik2..kahkah...sian giler..mmg r dia kata xpe dia ley wt skola sorg2..tp xkn aku nk tggl dia wei...aku taw r seksanye wt sorg2..nk x nak kene ada member gak...huhu.....
oleh yg demikian.....terpksa la aku btalkan hajat aku nk wt skola agama....fullstop!!!


sedey mmg sedey giler...pas isi borng smk seri nilam(skola harian biasa)......kuar2 bilik je trus nmpk org pakai tudung labuh..pastu g cfe lak org pertama aku nmpk dak pkai tudung labuh gak....aDoi r!!!!...dlm ati aku kta ni mcm nk bg petunjuk je soh pilih skola tu..huhu
dlm sehari tu mmg ku study x msuk ape...asik dok pikiaq nk wat ke x skola agama tok jiring tu...huhu..tok jiring....tok jiring..huWaaaaaaaaaaaaa....aku dh giler!!
aku explore abis dah psl skola ni

ni pengetua dia..ju kata garang...beware!!
masa ni ju sorg je yg phm aku ni.. dia soh aku wat skola tu....tp aku xley r wei!!!..aku bukan jht sgt nk tggl kawan..huhu..pape pun thankz ju..


msa anta borang tgok2 opis tutup..dh r last date anta borang prktikal nun...ish..cmne ni???nak soh aku tukar skola kut..tukr jd tok jiring..haha..


tp x tukar gak....ermm..kali ni mmg aku terpksa korbankn impian aku...ceWWaaahhh!!!!
huhuhuhuhuuhuhuhuhuuhuhuhuuhuhuhuhuuhuhuhuhuuhuhuhuhuuhuhuhuuhuhuhuhuhuhuhuhuuhu.........

msa nk isi borang prktikal aritu...time kasih sgt2 kat ASYRAF FIZREE ..atau nama glemernye SERAP,lebey kurg mcm serap ayaq r kut.....merangkap bakal abg ipar aku..haha..dan2 terus pggil abg ipar...suke giler dia aku pggil dia abang..kire mcm dh restu r tu..hekhek
ni bakal abg ipar cek...insyaALlah...hehe..ensem x??haha

ok dgn ini...mam merestui abg serap dgn kak wani...cewahh!
dia r yg tlong gtaw psl skola ni...siap nk carikan umah sewa lg..akak aku kata dia kalu tolong org dia tolong betui2..ni yg wat aku suke ni..hehe...pasni ada pape mam kontek abg je r..haha...

skang ni...keputusannye...smk seri nilam....redha je la Mam.....insyaALLAh...kat mna2 mst ada kebaikan yg aku ley dapat...........xkisah la skola mna pun......sob..sob...
yeSssssssssssss!!!..terima je!!..even ati aku dah xde kt tmpt lain..cume kt tok jiring je....xpelaaaaa........

No comments:

Post a Comment