Followers

Tuesday, November 16, 2010

fiNal eXam...i luv u!!!uwEekkkk..

assalamUalaikum!!!!!!!!
haha...gambr yg xde kait mengait ngn tajuk
 haha..dh 3 ari aku x on9..rse mcm 3 taun je..fuHhhh..mcm x caye je..akhirnye brjaya gak aku memulaukan fb ngn blog ni..yeSsss!!!!!!!!!

erKkk..tp ni smua pun sbb aku dh jnji ngn sorg dak ni...markonah nma dia(bukan nma sebenar)..
si markonah ni nk spm..aku lak final exm..kene tarikh yg sama..haaaaaa...mmg elok r tu,pastu lwn sape pling lama x on9..kompom r aku yg kalah!haha

smpena exm week ni..maka dgn ini...1 perjanjian telah dibuat!!!
xley on9 ahad smpai kamis..aiyak!!!ley sakit jiwa aku...
xley bukak fb..xley bukak blog..gulp!!!!!!!!....ley kene sawan aku cmni..huwaaaaaaaaaaa..
even aku rse dh bosan giler thp gaban ngn fb...tp bile tgok komen kwn2 aku yg tiap2 ari duk kutuk aku mcm lawak lak..ahha
ni pun bukak smpena raya Haji...public holiday r kata..haha
ermmmm...for de sake of our own future!!..
betui gak aku wt cmni....dpt gak aku abiskan bc 1 buku..kalu x tu duk melingkar je dpn lptop.haisssshhh...

mst org pelik tgok aku..sbb aku mmg kaki fb yg tegar..kalu sehari x on9 ley kene sawan gamaknye!haha..
nk wt cmne..jnji kene ditunaikan..tkut der nk mungkir..kang x psl2 kene panah petir kang sape nk tggungjawab??ahha

arini dh ari rabu...jumaat ni balek kedah dah..sabtu smpai sana....n...isnin!!!!!!!startla peperangan antara aku ngn paper2 exm ni...kompom mggu depan aku bertukar jd org giler kejap..byk giler chpter nk kene kejar...almaklum la...dlm klas wtpe ntah..huh!!

spnjang study week ni...lagu yg tiap2 ari aku dgr.haaa....lagu tema blog aku ni r...bez Wooo...mmg kene r utk sape2 yg nk start study..asl nk start je aku dgr lagu ni...tajuk dia Allah maha Cahaya by OPick...
dgr r wei...ni lirik dia...

Jauh melangkah berharap meniti waktu berlalu
Jauh berjalan lewati berjuta warna kehidupan
Tanpa sadari dalam cermin wajah ini
Bertambah umurku dalam hidup yang smakin merapuh
*Allah bukalah hatiku
bimbing dijalan terangMu
selamatkanlah jiwa yang gelap dlm cahaya rahmatMu
Allah Kau  Maha Cahaya beri petunjuk sang jiwa
Ampuni diri yang lelah kadang sesat ku melangkah
Allah sang Maha Cahaya menerangi gelap jiwa
Allah sang Maha Penguasa padanya hati berserah
Begitu lirih tanpa sadar air ata menjadi saksi banyak waktu sia sia
Tanpa sadari dalam cermin wajah ini
Bertambah umurku dalam hidup yang smakin merapuh
Allah terangi jiwaku
Allah beri petunjukMu
Allah bimbinglah hambaMu
Allah ampunilah aku..

sebab pe taw..aku rse lagu ni ada kait mengait ngn ayat Quran yg msa skola dulu ckgu aku pesan soh bc tiap2 ari..bacala....insyaAllah...
surah An-Nur, ayat 35
ayat ni bermaksud :
‘Allah (Pemberi) cahaya (kepada) langit dan bumi. Perumpamaan cahaya Allah, adalah seperti sebuah lubang yang tak tembus, yang di dalamnya ada pelita besar. Pelita itu di dalam kaca (dan) kaca itu seakan-akan bintang (yang bercahaya) seperti mutiara, yang dinyalakan dengan minyak dari pohon yang banyak berkahnya, (yaitu) pohon zaitun yang tumbuh tidak di sebelah timur (sesuatu) dan tidak pula di sebelah barat (nya), yang minyaknya (saja) hampir-hampir menerangi, walaupun tidak disentuh api. Cahaya di atas cahaya (berlapis-lapis), Allah membimbing kepada cahaya-Nya siapa yang Dia kehendaki, dan Allah memperbuat perumpamaan-perumpamaan bagi manusia, dan Allah Maha Mengetahui segala sesuatu.’ (an-Nur: 35)


akhir kata.....aku nk wish sat ae...dgr ni dgr!!...sape x dgr siap!!!
*gud luck korang...kpd kwn2 yg seangkatan dgn aku...especially dak2 edu account tersayang...
*to my akak..kak wani yg kaki pukul aku...cit!!!sakit2 bdn aku kene cubit..mmg jahat punye olang..huh!!!
*to my adik...ahmad durrah..kahkah...@nma sbnr ct maidura...sorila coz lmbt tutup lmpu mlm2 smpai mengganggu dura nk tdo...wei,kak mam mmg geram ngn ko ni...ada ke ptut g geletek kak mam time ngh bwk moto..cit!!!haha
*utk adik2 yg nak amik spm...especially dak smk dato sulaiman,skola kebanggan cekk...hahaaha...lg2 yg amik account...tlong jgn hmpakan cikgu misroh tu...mentor aku tu derrr...brani r korg jwb exm main2...jgn malukan dia,guru pakar tu!!merangkap ckgu kesayangan aku.hikhik..
*utk dak2 skola kt area2 kedah ni..ermmm....skola pe ek??adik2 kt skola bndar baru sintok,skola bukit payung,skola paya kemunting....n mna2 lg r...aku pun dah x igt..haha

gud luck korang!!!..smoga ALLAH memberkati perjuangan kite ni....JIHAD!!!...hehe

erkkk..buat ucapan mcm dh nak pegi trus x mai2 lg dah..haaha..
layan gmbar jom...layannnnnnnnnnnnnn...........xtaw awt rase nk letak gmbr2 lama..oldschool..haha
my siblings

penat keje aku asik bg adiah je..adiah aku xd gak,,,cis!

mna budk yg slalu miskol2 kaco aku tu ha??xde lak..haha
muke berpeluh+terbakar




bapak ganas r aku time ni!!huwaaaaaa

senyumla..ahai..cek mek molek
arini raya...yeahhh!!!!!!!!!!!!!!!!!.........selamat hari raya aildiladha ye smua.....mmg bez giler ah!!dpt gak aku beraya kt umah..mmg ada hikmah r bnjir..hehe

3 comments: