Followers

Wednesday, November 3, 2010

aku dah aDa jadual???haha

assalamualaikum...

jam tepat menunjukkan pukul 6 ptg..waktu2 mcm ni x elok study..so,bosan2 aku tulis blog r kan..
sebelum tu..meh aku nk tnjuk jadual baru aku meh!!
rumet aku bantai gelakkan aku..dia kata ni jadual tido bukn jdual stdy..korg rse cmne?haha

erm...aritu punye aku gelakkan ipa sbb dia kata dia dah ada jdual wktu..kahkah..padahal aku pun ada.tp aku x ckp r ngn dia...besa r,gelakkan org mmg syiok!ahha

aku mmg nekad giler ah nk wt jdual..sbb pe taw??start from aku dgr ceramah dr sorg ustat ni..nma dia ustat yusnaidi.msa tu ada solat hajat...geng2 kerohanian aku yg handle program ni..bagus2..aku mmg suke dak2 kerohanian ni,wat keje dgn diorg mmg bez..sume kaki lawak...kaki lawak ye bukan kaki botol mahupun kaki ayam..hehe
ni r budak2 kerohanian

sori..muke berminyak
ustat tu ckp pe taw...aku rse bnda ni smua org dh taw..aku pun dah taw..tp besa r nma pun mnusia..slalu terlupe..mst kene slalu diperingatkan..huhu
dia kata:jgn tidur lepas subuh...bnda ni mmg dh jd tabiat student..mlm stay up..pastu pas subuh duk tido..padahal..ALLAH JADIKAN MALAM UNTK TIDO MANAKALA SIANG UNTK BEKERJA..
haa...aku pantang tol dgr ayt ni,mmg rse srba slh giler ah...
dia pesan..malam tido awl..pastu bgun dlm kul 3 n study..wktu2 cmni yg bguih..cepat msuk pala...lg satu wktu pas subuh...mmg afdhal r ..
lg pe ek ayat dia??..dia kata..dosa yg menghalang rezeki....jgn wt maksiat..nnti rzeki x msuk..result exm pun 1 rzeki gak kan??..mkin byk dosa,mkin sush nk dapat satu2 ilmu tu..sbb terhalang..yg ni ayat aku..haha

byk ah ustat tu ckp..tp mna nk igt smua..sbb dah lama dah...huhuhu

pastu kan..ada lg satu ceramah..aku g ngn wafa..ustat yg mai ni dr indon..ustat ni mmg sgt2 tekankan psl mengaji alQuran..mmg betui pun..lg2 kite student..nk bg terang hati.sng je,ngaji byk2 ye..
dan..kata2 di yg menusuk kalbu..dia kata,anak muda zmn la ni byk duk depan kmputer men FB..dr kui 9 pg smpai r 12 mlm..haha...duk kata kat aku r tu..tp xde r aku spnjg ari duk men fb..
oleh yg demikian,,smpena nk exm ni..aku mmg nk kurgkan giler2 ah men fb..start dr arini..ni pun dh kurg dh aku bukak fb..alhamdulillah..mintk2 ley berkekalan hgga ke anak cucu...ewahh!!..haha

ok......................
aku nk gtw ni..aku dh start aplikasikan jadual aku ni..start dr 2 ari lepas..giler ah!!!
aku tdo kul 12 mlm(xpenah2 aku tido awl)...bgun kul 3.30 pg..kahkah...cmne ntah..ley tergerak ati nk bgun bile dgr bunyi alarm ni..ikutkan ati nk je aku baling nset tu tp..kene pk gak...mybe Allah nk tlong aku..lgpun sblm tido mmg aku niatkan ,doa byk2 mintk ley bgun..dan akhirnye!!!!berjaya gak aku bgun..kehkeh
bgun time ni r pling untung...sbb time2 cmni time yg bgus untk berdoa...ceWwahhh...

aku study smpai r subuh....azan subuh terus p smyg..sbb kalu aku study gak mmg penuh rse bersalah r..dah dgr azan pastu study lg,cmne nk msuk pala??haha
pas smyg..tgok buku lg ckit...aku bukn study sgt pun...niat aku skang ni.cume nk betuikan sistem idup aku je...AKU X MOu TIDO PAS SUBUH LAGI!!!...haha

msa ni pling kritikal..sbb bygkan ..dah 2 taun aku terbiasa tido pas subuh sjk msuk u ni..msa skola ngn matrik x r kan..msuk u ni ha..nk jd pe ntah..jd jadian kut..huh!..tetibe aku nk brubah..mmg r sush...

punye aku thn mata..dah x ley thn aku g r bsuh baju...1st time aku bsuh baju pas subuh..punye r x nk bg tido..huhu

pas bsuh tgok jam kul 7.30..aku g r sidai kain..lipat kain...tgok2 br kui 7.45..adoi!!!lambat giler jam ni.nk je aku cepatkan  jd ku 12 tgahari..haha
dah mcm org giler aku pg tu...aku duk jap,dgr radio..fuhhh!!!..mmg x sia2 aku bukak rdio pg tu..ada ceramah motibasi derrr...rezeki2...so aku dgr r smpai kul 8...haha
tgok jam dah kul 8...hoooReeyyyyy!!!!!!!!....
pe lg...naik katil amik slimut...baPppp!!!...terus terjun tido!!haha...yessss!!...berjaya akhirnye!!!haha..
aku thn mata tnpa minum air kopi...yeahhaaa,,,yaribbaaaa...yaribbaaaaa!!!!kehkeh

ermmm...pling penting pe taw..aku x nk jd mcm lepas2..study smpai lewat2..tido pastu tertinggal solat subuh..ada r bape kali tu tertggl..haishhhh...giler berdosa ah sbb dah taw mmg xley bgun  g gatai tido lewat gak kan??huh..msa sem 3 r..terok tol!!
msa sem 4..ok sikit..tp tu pun sbb bantuan dak ipa ni..kesian giler IPAH..tiap2 subuh duk kejut aku smpai bgun...haha..sori r ipah akak buli ipah..tp mmg tq sgt2..msa study week sem4 mmg akak x tggai subuh lgsung atas bantuan ipah..kihkih..time kasih..time kasih..tocey2!!
sem 5 ni..dah xde sape nk tolong..so...
pandai2  ko r mam nk idup!..haha

2 comments:

  1. jadual paling gempak !
    HAHA

    tidoq plg best dari baca buku
    HAHHAHAHAHAHa

    ReplyDelete
  2. haha..mad..exam akak kene postpone..jgn jelesSss!!..

    ReplyDelete