Followers

Tuesday, December 21, 2010

looking for Mr. Right

Assalamualaikum...

mr.Right????????..
lets check it out!!
i'm looking for my mr.RIght..kehkeh
                                        5 characteristics of your dream guy?
1~ BUKAN USTAZ TP MCM USTAZ
     haha..bile bc statement ats ni msti korg ckp mcm r aku ni baik sgt smpai ada ati nk menikah dgn ustat..hehe..x kisah derrr...mmg dr skolah lg aku dh berangan.bukan aku nk kwen ngn yg betui2 ustaz pun,mksud aku..aku nk laki org biasa tp ada ciri2 ustaz sikit dlm diri dia..ada paham??..lg 1 aku ni mcm pantang sikit nmpk laki pakai kopiah..adoi!!cair terus,tp kompom mmg dia x pndg aku..sob..sob..ok smbung2..

aku nk laki yg buley guide aku menuju de true path of life,jd IMAM(ni mmg syarat penting sbb aku dr kecik lg mmg dibesarkan dgn semayang jemaah kat umah,so laki aku kene ganti abah aku lak pasni).kalu buley wt interbiu dulu reti smyg ke x..kehkeh
laki yg  solat,puasa dia ckup,buley mengaji..contoh kalu g jln jauh dia ajak aku stop jap keta pastu g semayang..n tau halal haram dan buley tegur silap2 aku.
haha..panjang aku membebel kt sini..nk wt lagu mna..ADDIN(agama) is de most important character if wanna be my mr.right...hehe
 
2~KELAKAR TAHAP GABAN!
 haaa..yg ni pun penting gak..sbb aku ni x suke sgt sbnrnye bercmpur dgn org yg siyes2 except time buat keje..kalu korg nak taw,geng2 aku smua giler2 nk mati..innalillah..eh,haisshhh ke situ lak..cit!
aku ni kalu kt u mmg org tau jenis yg x siyes,ketawa 24 jam..ktawa kalu perlahan xpe,ni tak 10km org dh ley dgr..haha
so ciri wajib mr.right aku mst r yg pandai buat aku ketawa smpai nk terkncing2..x pun rase nk ketawa guling2 ats highway(erkk,x psl2 kene lggar dh menduda lak laki aku,haha)
I HATE SKEMA GUYZ!!hekhek


3~PENYAYANG
sape la yg x nak laki penyayang, sape x nak tu mksudnye x smpai lg 3x jumaat r tu dah kiok...wakaka!!
mksudnye time2 aku ngh having a problem then dia dtg tye pe msalah aku,always take care of me,susah sma2 tp time senang lak aku sorg2..kahkah, xmcm kene baling ngn pasu lak kan kalu jd bini mcm tu..
ley jaga aku time aku sakit..n alert serba serbi tntg aku even small things he should know!hehe
syg aku,anak2 kami..cewaahhh!!gatai ae akmam..n syg family aku..haa..

4~X SOMBONG @ xsuke menunjuk @ PERAMAH
aku mmg dilahirkn utk xley bersama dgn org2 sombong n suke menunjuk2..haha
kalu buley ape yg dia dh berkorban untk aku jgn r disebut2 diungkit2 dpn aku...coz ape yg kite buat even sebesar zarah pun Allah tau,yg penting Allah taw..aku xtaw xpe..sbb bnda kalu baik 1 ari nnti aku akan tau sndiri,so x yah susah pyh nk bagitau ye cik abg oii....x ikhlas tu nmanye..hehe
peramah???mst r kene peramah...ley bergaul dgn kwn2 aku..xde r kalu tetamu dtg dia g smbunyi kt blkg pintu mcm kera sumbing..haha

5-ada chemistry
haaa..chemistry xde la betui2 dlm every aspek,kalu sikit2 pun jd r..so xde r nmpk mcm musuh ketat kalu duduk sma2.
contoh:hobi aku melncong..haaa...dia kene phm,bile dh phm dia r kene kluarkan duit pegi melancong...kahkah..sian2..xpe,nnti aku tlong support cikit2 ye
lg..aku suke sgt amik gmbr..so scr automatik laki aku kene jd photographer aku laa...
chemistry dlm makna kata lain..kiteorg buleh buat 1 bnda tu sma2 smbil ketawa2..sma2 tgok tb,sama2 g melancong,sama2 wt lawak bodoh,sama2 semayang..
smua ah sama2..ape yg aku buat dia skong,n ape yg dia buat for sure la aku pun skong gak...barulah nmpk mcm pasangan bahagia..hehe..kompom org tgok pun jeles,bukan kata org je..dgn aku skali jeles..hua3

erkkk...aku nk tmbah lg sikit buley x ha??x kire..nk tmbah gak..tmbah nasi tu tambah..jgn malu2...haha...xde kait mengait pun.huh!


6- X MUDAH KECIK ATI
ni penting ni...sbb aku mmg dr kecik suke usik org..kalu dpt suami yg mudah kecik ati,sikit2 nk merajuk...sikit2 nk merajuk..mmg makan kuali r jwbnye nnti...huh!

7-TINGGI,TOUGH,KULIT X CERAH SGT
hehe...aku mmg seboleh2nye x mou lelaki pendek...plezzz....biar r org kata dpt laki pendek rzki murah,aku still nk yg tggi..lgpun keturunan aku smua mmg tggi2 belaka n kurus....kire nk jaga keturunan r ni...haha...tp aku kalu buley nk yg tough r...
x nak laki yg kulit cerah...coz aku ni dh r gelap..kang org kata x sesuai r lak pastu kutuk2 aku kt belakang..mmg keji r namAnya..HUH!
contoh:mcm fahrin ahmad  x pun remy ishak...haha

korg tgok cite nur kasih x????kalu tgok cite tu sape yg korg lg interested??aidil ke adam???
kalu aku r kan...aku mmg syok abis kt aidil..tp aku xmou laki cmtu sbb siyes sgt...kalu utk mr. right aku lebey prefer adam..aha...berangan!bukan diorg nk kat kau pun mam..haha


5 characteristics that you have never like in a guy?


1-PEMARAH- tak kira laki ke perempuan memang aku tak suke orang panas baran.sikit2 nak melenting..tak taw hujung pangkal nak marah2 org..ish..i hate it!


2-SUKE MENCARUT- memang rase jijik giler dengan laki suke mencarut.

3-SUKE MAKI ORANG- aku mmg pantang kalu org ckp guna sekasar2 bahasa...even kwn aku skali pun..aku x suke org yg dgn mudahnye ley ckp org BODOH,BAB 1,FU*k,....iskk!!selalu terbaca bile diorg post kt fb gune bahasa mencarut2 ni...jgn lupe mulut ni Allah yang bagi... tak kan nanti time nk mati kite nk bnda tu yg kuar dr mulut kite kan???hehe..mengucap2....


4- HISAP ROKOK- i hate smokers!!...kalu ditakdirkan aku jmpe laki yg syg aku tp dia isap rokok..aku akan tye dulu....awk nk pilih sy ke awk nk pilih rokok???.kalu dia pilih rokok mmg pdn dgn muke aku kene tggl....huwaaaa


5- SERIOUS @ SKEMA- euuuwwwwwwww...aku mmg x suke laki siyes n skema...mcm skema jwpn.


pkai tali tag,paki sluar tggi smpai dada,pkai spek tebal2,nk tgok dia ktawa pun susah...HIDUP MESTI HAPPY!!!


5 feelings that you have when you’re out with the one you admire?
oi!!..aku x admire kat sape2 r..agak r kan nk feeling2 ni....puii!!haha


5 places that you want to travel with your loved one?
1-MEKAH-  hikhik..aku mmg berangan lama dah...lps nikah je trus amik cuti pastu g umrah sama2 dgn suami aku....hua3...nk dpt berkat r kata..

2-AUSTRALIA- huwaaaaaa!!!!!ley kene sawan aku kalu sebut pasal australia ni..memang teringin giler nak pegi weh.kalau buleh nak stay 3 bulan kt negara ni then abiskan wet simpanan laki aku kt sini..kahkah



3-BALI @ PHUKET- aku mmg suke giler..giler2 suke dgn pantai..so ni r tmpt yg aku nk pegi dgn laki aku


4-NEGARA SALJI- smua negara yg bersalji!!haha...teringin r nk jln2 tmpt ada salji. sblm ni pun juz g tmpt salji kat genting je..tu pun palsu..kalu buley nk g yg real punye.. pastu snap picca byk2 dgn laki aku...jln sikit je klik!....pastu jln  lg..klik!...lg..klik!haha...mmg aku mkn kamera r jwbnye kalu dapat laki yang  x suke amik gambar..sob..sob...


5-BELAKANG UMAH-..dr awl smpai akhir keje merayap je last2 kene g blkg umah r tanam sayur..igt ape aku keje kt lombong emas ke sesuka ati nk abiskan duit.ye r duit dh abis wt berjalan..kene r tnm sayur pastu jual nk cover balek duit yg aku dh abiskan wt enjoy tu...kalu laki aku anak tokey balak x pe gak..haha



5 things that you would give to your loved one?


1-cinta seorg isteri kpd seorg suami...erkk...jijik lak aku ley tulis natang jiwang mcm ni...
2-penumbuk...kalu suami aku buat hal r x nak balek umah.
3-pisau yg aku dah asah tajam2 siap letak limau ngn asap lg....ni kalu dia mintk kawen lain r.
ermmm...yg lain2 tu...entah... korang tmbahla sendiri..haha

5 songs that you will sing to your partner?
1-negaraku
2-twinkle2 litle star
3-anak itik tok wi
4-selimut putih(bg dia tobat sikit)
5- for the rest of my life(haha..aku suke giler lagu ni..maher zain yg nyanyi..memang sesuai utk orang nak menikah)..hua2


aikkk.........abis dah? baru nak merapu panjang sikit.
actually selalu gak bayangkan mr. Right aku ni sorg engineer..coz biasanye engineer ni gila2 orgnye..hehe
pastu orang terengganu sebab aku nak sangat duduk kat terengganu.

ermmm....last2 ..
ape2 pun...semuanye jdoh maut d tgn Tuhan...sape2 pun mr. Right aku,smua dh tertulis dlm kitab loh mahfuz..sape la aku ni nak tentukan org yg bakal sarung cincin kt jari manis aku ni..juz terima dgn REDHA....insyaAllah...Tuhan tahu ape yang terbaik untuk hambanye.....hehe...daaaaaa....
ada ke org nk kt aku ni???haha



35 comments:

  1. yeker mam????? jujur ke gtau nieee?? hihihi...baguih laaaaaa..fas doakan mam dpt jodoh yg terbaekkk...

    ReplyDelete
  2. jue:gud je??upah mna upah??penat ni type pnjg2..haha

    mai:aku nk cr org jepun gak ley x???

    nurulbadiah:tq2...student uum gak ae??

    faz:betui la derrrr...tiap2 ari bercerita dgn diorg time mkn...hua3...tp ada tetinggal lak 1 bnda...x nk laki ensem tp sejuk mata memandang..kehkeh

    ReplyDelete
  3. bila mau pasang chatbox ni?tu antara tips up trafik tau..huhuu..

    ReplyDelete
  4. hehe..atas nasihat tuan hamba..hmba telah pun psg chatbox tu...jemput2la singgah..

    ReplyDelete
  5. MAM... A THING, NAK DAPT LAKI BAIK, KO KENE BAIK DULU. SAME AR. HUUHUHUHUHUUUU...

    ANYWAY.
    ALL THE BEST K !

    JGN MENGHARAP YG TK TERSAMPAI DEK AKAL.

    ALL THE BEST !

    AKU TK DAPAT KAD DR JOHOR NAHAS KAW.

    ReplyDelete
  6. haha..insyaAllah..
    ats ni cume berangan je..xnk r yg terlebey baik..
    yg aku state kt ats ni pun xde r yg baik sgt.kire nk yg sma level ngn aku cume dia kene better sikit coz dia suami..hehehheheheee....

    woit!!cube r ko jelmakan diri ko lain kali..ni x asik sembunyi je

    ReplyDelete
  7. waahh... nk isi borang boley?? hahaa

    ReplyDelete
  8. erkkkk...borang lom cetak..printer xde ink...hua3

    ReplyDelete
  9. HHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHA.... IM THE ANONYMOUS

    HATI2 DLM MEMILIH K.

    ReplyDelete
  10. eley..bajet aku x taw r ko sape..tgok cara gelak pun dah taw!haha

    ReplyDelete
  11. saya suker tgok awak kat fb. Comey. Happy go lucky! Minatlaa sgttt... malang sekali salah satu kriteria tak lepas....tak cukup inci laa pulak... adusss susasnyer nak dapat bini...hukhuk

    ReplyDelete
  12. gulp!!..hehe..xpe,cube lg next time ae..hehe
    tq..selagi ley hepy sy hepy..hekhek

    ReplyDelete
  13. lupe nk ckp..tajuk lgu ni Allah maha cahaya by opick...
    sori,chatbox lma dh dlete coz lupe psword..sob...sob..

    ReplyDelete
  14. HHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHHAHHAHAH... POYO JE TAU.

    ReplyDelete
  15. haha..instinct aku kuat derr..xley ko nk menyamar...hua3

    ReplyDelete
  16. jap nk tutup muka...

    malu~

    aku ade semua ciri2 laki yg ko idamkan.. hehehe..



    sila lempang aku sedas.. pang! :P

    ReplyDelete
  17. jap nk tembak pkai senapang jap bg sedar...BANGGG!!!!!!!!!!!!!!
    dh sedar lom ni??haha

    ReplyDelete
  18. Erk. anonymouse kat atas tu bukan saye. Saye ni betui2 mamat fb. Satu lagi nak kabo kamu ni sapon. Jagelah kesopanang. Dah berpacarang nt jangan tunduk same setan. Jgn biar di sentuh jangtang wpun berlapik kain. okeh. smt berbahagia.. uhuk2

    ReplyDelete
  19. dun worry..sy taw la bukan awk..
    Anonymous tu member sy kat uum...ok?hehe

    btw,thnkz coz igtkan sy....xpenah lg wt cmtu n insyaAllah x kan wt..
    kalu ada laki terlnggar pun rse mcm nk libas je dia dgn batang paip..nsib baik undang2 kata xley...haha...tq ye!!!

    ReplyDelete
  20. HHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAAAAAA..... JENG3... ISU HANGAT NI... KO TULIS SATU CER LAGI... SIAPEKAH DY Anonymous TERSEBUT... HAHHAHAHHA

    ReplyDelete
  21. ok nma beliau sakina..budak ko-k aku..
    amcm,teror x aku????haha

    ReplyDelete
  22. Salam..hye kaq hihihi

    ReplyDelete
  23. HAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA...... SESUKE HATI KO JE NAME AKU TU KAN. HAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAH... WE, ADE Anonymous BARU WE, CANE NI. MANE SATU SAKINAH NI.

    ReplyDelete
  24. Anonymous ..hai dik!!erkkk..tp ni sape ek??

    kina:haha..toksah nk berdolak dalih lg..sekilas kambeng gurun kt dlm kandang aku dah taw dh mna hok jate mna hok tino...ahaks!

    ReplyDelete
  25. HHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHA/.... BAPAK HEBBAT GILEW PANTUN SEBELUM KAWEN NI.

    JAP2... HAI ADEK, ASSALAMUALAIKUM, TK JAWAB DOSE JAWAB GATAI, BULEH KENAL ???

    ReplyDelete
  26. oit aku rase budak ni mcm adik aku r..ko jgn nk duk gatai ae..cit!

    ReplyDelete
  27. bila nak dapat abang ipar ni hehehe

    ReplyDelete
  28. Selamat Pengantin Baru Kak Mam..:-) Ciri-ciri yang kak mam Sebut kt ataS tu mmg ade dh dgn Abg K.. hihi..Sory cz lambat wish yer..Semoga kekal hingga Syurga..:-)

    ReplyDelete