Followers

Wednesday, January 26, 2011

awal-awal sem

assalamualaikum....

1st week
genap seminggu aku kat uum ni..byk giler prubahan HEP buat smpai naik pening kepala batu aku ni ...
awal2 lg rse x bez,budak bilik aku sorang kene tendang..dh x cukup korum..suke ati diorang je wat tendangan maut,igt men bola ke pe??...depan bilik kene bersih,x ley letak pape kecuali selipar jamban,geng2 aku lak terpisah smuanye..dah mcm kera sumbing kiteorg ni..maklum la bilik hujung dunia..xde sape nk kawan...berok pun x mou dekat..sob..sob...

dalam sminggu ni pe yg aku buat ek?paling ekstrem sekali drive keta la...
nnti r tggu anak raja pinang aku,aku beli keta ni
1st day smpai uum terus call sorang abang ni ckp nk sewa keta..almaklumla..kami ni student lg,x mampu nk bawak keta sendiri..

pegi aloq staq....1st time wooo drive sampai sana..kire giler jugak la sbb aku bukan reti sgt drive,nama je ada lesen..actually kat sini berlambak budak2 ada lesen,tp smua penakut tahap gaban..nk bawak keta kncil tu pun ibarat mcm kene bawak keta kebal...aku n de geng spesis x reti takut sgt..smua main redah je..ye la smpai bila nk bergantung harap kat orang,nti dh jd cikgu x kan g sekolah nak tumpang keta pengetua lak kan?x pasal2 dia ajak jd bini no 3 karang...naya je..
mak baby naik troli
pegi tesco..beli belah mcm mak2 orang..cume beza mak orang beli sayur..haha

model yogurt..beli3..

yang ni ok je...paling sadis kali ke 2,aku drive dr perak g penang..then che nab bawak smpai kedah..lepas je je hghway,aku drive dr aloq staq sbb che nab x sanggup nk drive,jalan sana mmg sesak giler tahap dewa,dgn cuti thaipusam lg......haru!!!

masa tu malam...bawak pulak myvi(aku xley bwk selain kncil)..asal bwk besar skit dr  kancil je mst badan rase seram sejuk mcm kene sawan mayat..erkkk...
erkk..keta ni r,nk tercabut jantung aku bwk..sob..sob


keta mati2...tersedu2...mcm kucing tercekik tulang kambeng..ada sekali kt trafik light,mmg mengaum giler keta  aku,pastu aku tersilap msuk jalan,tu la sape soh pilih jalan hitam...lg sikit je nk himpit keta org..dah r keta mewah,kut calar sikit memang aku gadai che nab(rumet aku) la kat orang tu....kire settle hutang!

masa parking ..buleh pulak lupe pasang signal...nk belok kanan,aku mmg kmpom msa tu tengok cermin xde orang kat belakang....tetibe.......



Ssrreeeeeeetttttttttttttttttttttttttttttttttt..............




ada moto brek mengejut giler..huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa................
berderau jantung aku!!!!!!!!!!!!
mmg aku yg salah...ampun ya pak...aku enggak sengaja kok pak.....ampun ya!!!!
alhamdulilah r x jd pape..pastu laki tu blah sambil buat muke bengapbengis....hihi


kali ke 3 dlm mggu ni....aku g aloq staq lg...haissshhhh...keje merayap je!
pegi bustand tukar tiket..mcm hampeh!!kene tipu dowhhh...aku pun xtaw ,kenape la kami slalu jmpe org x jujur..kene kencing rm53...its ok...sabar je sabar,......ada hikmah r tu
then pegila city plaza... sesat!!aku rse kalau 10 kali aku g a.staq,mmg 10x aku sesat r gamaknye...

dah la msa otw pegi jalan sesak giler dr jitra sampai a.staq..ni smua le tour de lgkawi punye pasal!!
dgn budak sekola bertebaran kat tepi jalan tggu matSaleh2 lalu...ntah pape ntah,mcm zaman aku skola dulu la tu..tggu berejam,pastu tenung sekejap mat saleh terkedek2 bwk beskal,pastu lambai2 smbil buat gaya diva kt tepi jalan,pastu 10 mnit kemudian blah msuk kelas balek..ceh!!!buang karen..bukan dpt ape pun,dpt kulit terbakar dgn badan hangit je...haha

budak pro-sak bwk keta

yeah smpai a.staq!!
sambung2..kali ke 3 pegi ni mmg syiok abis!keta aku x mati lgsung....smua clear...even asal aku bwk je mst trafik light lmpu merah...hampeh tol...dia x taw ke aku budak baru belajar..ape la salahnye bg lampu hijau je,x pun cabut je smua lampu2 yg ada..haa....bru aku buleh drive sambil tido..kehkeh..


mggu ni mmg keje merayap je...everyday is sunday!!!chill beb....rilek2 dulu..pasni kompom keje berlambak,dgn program lagi..msa tu tido pun ntah cukup ke x...

lepas balek bukit merah,malam baru smpai uum.....esoknye dh kene g aerobik ngn gotong royong...potong stim betul...baru ingat nk qodo' tido..
nma je aerobik,tp aku berdiri belakang skali buat mesyuarat tingkap...
nma je gotong royong,tp aku msuk bilik selubung selimut....pkui 11 pagi turun tulis nama...keji betul..


second week...
kelas dh betui2 start..mula la pening pala otak aku blaja akaun ngn math...tp lctrer smua sempoi giler tahap gaban,smggu 3 ari je kelas...bez siot!!!once again...every is sunday!!hakhak...trademark lcterer aku ni..

petang2 kluar..kecewa giler nak naik beskal double seat x dpt....menci nye!!...sem lepas pun gitu,asal nk men je beskal abis..adoi r...lepas tu usha r sekejap budak2 kt swimming pool...malu aku,smua x pkai baju...hikhik....
hurmmmm..bile la aku nk reti berenang,style aku berenang cume bergerak kat 1 tmpat je..pastu kepala tenggelam punggung je terangkat...maknanye kepala berat ilmu la tu punggung ringan lemak...agagaga..

x dpt men beskal..pegi la blaja men softbal..1st time aku pukul bola..1st x kene,blaja pukul angin je..."adoi!!!sakit la!!!!!!"kata angin kepada akmam..
kene gelak tahap gaban dgn budak2 kat situ..ceh!!!member aku r tu..ala,diorg pun bukn reti main..
mmg burok giler muke,hakhak

pukulan maut dr yg berbahagia akmam
ari kmis pegi meeting PERKiM kt pusat islam....x mcm segan pulak ramai datang pakai baju dgn tudung labuh..erkk.....pegi je la..as long as niat nk blaja n sebarkan ilmu...bukan ilmu math,akaun mahupun ilmu ghaib...ni ilmu lain...jadi fasi la tu kalu ada pape program..insyaAllah...


this weekend balek umah..yeahaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!
ponteng 2 kelas je kut..kire halal r tu....1 sem sekali...ok la tu..ada r tokoh jadi guru cemerlang

6 comments:

  1. mam...boley x jgn bt ayat yg mnyebabkn jirn sebelah blik zati ni slh pham yg zati ni org gler???ketawa sorg2....xthnnyer kpla berat ngn ilmu,pnggung ringn lemak...cett...poodah...!!!!

    ReplyDelete
  2. haaha..tggu zati aja mam renang r baru kepala kat ats punggung kt bwh

    ReplyDelete
  3. owhh...klo zati ajar mmg kepala ,punggung seluruh bdn xtimbul2 la mam....bersemadi kt dasar tu terus...kahkahkah....

    ReplyDelete
  4. ceh..x nak aku kubur dlm laut..nnti xde sape ziarah

    ReplyDelete
  5. xpe...zati ziarah...zati tbur bunga ek nti...ngehngehngeh...

    ReplyDelete
  6. ceh..ntah2 dgn zati2 sekali lemas..x psl2 aku kene hidup balek nk lawat kubur zati punye psl..haha

    ReplyDelete