Followers

Friday, February 18, 2011

akmam si nangka buSuk

assalamualaikum...

isnin lepas bersamaan tarikh 14/2/2011 tgh2 lunch tetibe datang mood nk keluar...pikir punye pikir nak pegi mana.mula2 ingat nak p danok(thai) tapi disebabkan beberapa masalah negara maka terpksa buang hajat tu.at last pegi aloq staq je...g men skating!!!a.k.a roller blade..
natang ni bau ikan kering pun kalah


pegi pasifik semata2 nak main natang beroda tu,thankz to sorang hamba Allah(syid)..coz bagitaw tempat tu,lepas  syid bagitaw tu baru la tersebar meluas adanye tempat buang peluh tu..

1st time aku main ni,jakun giler!
time sarung kasut dia je aku semangat giler,bile dah masuk hareeemmmmmmmmm....x berani langsung nak berdiri.dengan berbekalkan kasut busuk yang dah bape kurun x basuh tu aku gagahkan jugak kaki berjalan masuk..
kaki duk terketaq-ketaq macam nenek kebayan umur 100 taun duk berjalan melintas jalan x lepas.
dah mcm puteri raja jalan nk kene pimpin2
baru jap try jalan,x sampai 5 minit.....GEDEBUK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
adoi r,sakit giler punggung..rase mcm nak retak je tulang2 berkarat aku ni...

lepas tu jatuh lagi...GEDEBAM!!!!!!!!!!!!!!!!
macam nangka BuSUK!!
sakit giler tulang belakang....

x cukup dengan tu...



GEDEBUK!!!!!








GEDEBAK!!!!!!





GEDEBAM!!!!!



begitulah minit2 seterusnye.
ye diorang memang kejam ye

nangka busuk!!!

asal jalan sikit je jatuh..tu belom meluncur lagi tu..kompom bukan kaki yg duk meluncur,dengan 1 badan melekat kat lantai agaknye..

malu x payah cakap r..memang aku jadi tumpuan giler ah ..jadi budak paling mandom time tu..

HUWAAAAAAAAAAAAAA.............



rase nak menangis je bile tengok member2 aku semua reti main..laju je meluncur sambil wat muke bangga baru lepas menang loteri.
aku setakat berdiri tepi berpaut kat tiang,tu pun still jatuh tergolek lagi..
che nab siap kata.."ko ni sorang2 pun boleh jatuh ke???kahkah.."ko ketawakan aku che nab..cit!!

tokey tempat tu siap datang kat aku ajar cara nak main..
che nab r private teacher aku time tu..ju pun sama..teh???ceh..main sorang je...tapi still ajar aku sikit2 gak r...

kiteorang men dari petang..lepas solat magrib g main lagi..haaaaaaaaaa....
tu yang spesel tu..kuar masuk mcm umah sendiri..bayar10 henggit pastu main ikut lantak korang r sampai 1 pagi..

masa petang xde orang..kosong tempat tu,cume tempat snooker je penuh..
betapa bahagianye aku terjerit sorang2 macam orang lemas mintak tolong....
AHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!tulun ....tulun!!!!
(sila baca dengan nada lembut ye)

bila ditambah bahagi darab tolak,ada la lebey 20x aku jatuh tergolek atas lantai..
kepala aku sampai bergegar dah rase..lutut dah lebam2..punggung x payah cakap la..tinggal nak x-ray je kot

masa malam boleh pulak segerombolan mamat lepasan skola datang main sekali.
tapi paling bez ada sorang budak laki ni x reti main gak..kahkah...bez giler aku gelakkan dia..
dia dah taw aku x reti main,asik tggu nak gelak aku jatuh je..siot betul!!

nasib budak lepas spm,x de r aku malu sangat..ley wat geng lagi..
ada sorang mamat tu baik sikit,even dia pakai rantai besi ala2 samseng jalanan tapi dia ajar aku nak men camne.che nab dari petang ajar aku pun  x reti2 lagikan budak tu ajar sekejap je...ibarat macam lintasan angin je..

tapi masa dah dekat nak balek aku dah reti berdiri sendiri...yeaaahhhaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sepanjang aku main tu 1 benda je aku pikir...
"ko boleh mam ko boleh!!!!"

aku kalau bab2 main ni mmg lambat sikit putus asa,tapi kalau suruh jawab soklan add math mmg aku org pertama angkat bendera putih la..

sebab tu aku x kisah lantak r orang nk gelak guling2 ke..yg penting aku nk belajar sampai pandai..
even kdg2 aku rase aku insan paling hina kat atas lantai skating tu,membazir je kalau aku balek tak dapat pape..

dan AKHIRNYE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aku dapt berdiri kat tgh2 lantai tu...then gerak2 r jugak..dah x statik kat 1 tempat...dapat meluncur sikit2..
alhamdulilah..ada can la aku nak gelakkan budak x reti main tu.kahkah
yeaaahhhhhhhaaaaaaaaaaaa!!!..
aku ley berdiri!!!!(padahal 5 saat kemudian cepat2 aku g kt dinding tu)

budak ni byk berjasa kat aku

dah mcm mak pimpin anak nk melintas jalan

balek dengan senyuman lebar sambil muke ketat tahan sakit 1 badan.
jatuh bukan jatuh biasa2..jatuh macam dugong kene lempar dari tingkat 1 sakit dia..
nak pulak malam tu aku yg drive...mmg syok r!
esoknye seharian aku terdampar atas katil..seksa!!!!


2 comments: