Followers

Wednesday, February 16, 2011

kaki kencing:GeLang PERSAHABATAN

assalamualaikum..

THIS SPECIAL ENTRY IS DEDICATED TO MY BELOVED FRIEND DIANA...
SAYA TAU AWAK X MINAT BACA BLOG DAN SAYA X EXPECT AWAK AKAN BACA..
TAPI MANA TAW KUT DATANG SAWAN RAJIN AWAK NAK BACA..
SAYA BUKAN NAK CITE KAT ORANG LAIN,NAK SOH AWAK SORANG JE BACA JE KALAU BOLEH..



1ST OF ALL..SORI FOR WHAT WE DID TODAY..JUST KIDDING..

Al Kisah............

tengah lunch tetiba YANA atau nama gelemernye JEN keluarkan something dr beg ajaib beliau...
TADAAA!!!!!

beberapa utas gelang dari sabah...souviner dr sabah bah la tu....kiteorg ada 5 orang,so dia bagi la 5 utas...sorang dapat satu,sape amik lebih mmg cari nahas dengan jen.
malangnya  masa tu cuma ada aku,ju,nabila dgn zana...kau(diana) sorang je xde...so aku la diamanahkan pegang gelang tu..

maka timbul la idea jahat dalam kepala batu aku ni....ckp memain je..
"eh korang,kite jual nk gelang ni kat diana??nnti untung share ramai2..kahkahkah"(gelak jahat)
lepas tu sape ntah sambung dialog ni...
"a'ah..pastu kite cakap la ni gelang persahabtan,sape x de gelang ni x boleh join grup kita..kahkahkah"(ulangan gelak jahat)

setelah mendapat persetujuan ramai untk rancangan wakenabeb ,maka serangan pun dilancarkan..

SERANGGGGGG!!!!!!!!!!!

jumpe je diana..ju pun cakap,
"weh,kiteorg ada jual gelang ni..mam yg jual,ko wajib beli taw..x beli siap ko!!"
aku sambung,
"tapi gelang x bawak la...esok r kiteorg tunjuk..ko jgn lupe bawak duit sekali taw!!"

ESOKNYE lokasi kejadian kat surau fakulti perakaunan.....

"eh,ni ha gelang yg aku nak jual tu..amik ni!!"
"ko beli taw,aku mmg beli gelang ni cukup2 untuk kite 6 orang...mmg aku dah taw dah sape pembelinye..
limited edisen ni!!..sape x de gelang ni x ley masuk grup kite.."
(sambil tunjukkan gelang kat ko(diana)..)

"ish x nak r,besarnye!!!..aku dah la x suke pakai gelang...x mou la.."..(dgn nada sedey menolak)
diana try pkai..mmg besar gedabak..kahkah

"eh mana boleh..ko kene beli jugak..aku beli cukup2 ni..."
"nah amik r,ko jangan lupe bayar pulak!!!..aku bg 10 henggit je"
ju dgn muke slumber tenuknye.."ape ???ko jual ngn aku 15 henggit,ngelat siot!!!"
aku dgn nada memujuk"ala..diana ni aku bg murah sikit...sbb dia mcm x nak beli je"

masa ni maybe ko rase hepy kan diana sbb aku jual murah??ko ptut bersyukur..kahkah

lepas aku aku ngn ju g amik wuduk,senyap2 dia tye che nab

diana:che nab ko beli jugak ke??
che nab:mesti r beli..besar gedabak aku pakai!!
diana:huh..kalu bg free x jugak!!!(dgn  muke jijik)

time tu aku dgn ju curik2 dengar..mmg kiteorg ketawa guling2 kat situ jugak...KAHKAHKAH
satu surau tu dgr kiteorg ketawa....huh,xley cover cun dah...

LEPAS SEMAYANG

"wei,bayar r skang..ko kalu x bayar skang kang ko x bayar terus.."
lg sorang menyampuk.."wei pakai r gelang tu.."
"tu nanti x pakai mesti x nak bayar tu...bayar r wei!!!

diana pun bayar la 10 henggit kat aku(giler kesian muke dia time ni).cepat2 aku simpan dlm beg takut diana ubah pikiran.
pe lagi...smua duk ckp.
"wei,share2..jgn makan sorang ae...."
aku pun ckp.."korang nak ape wei??meh aku blanja,10 hengget ley dapat pe ek???(sambil ketawa berdekah2 dpn diana)

bila diana tgok gelang ju ngam2 dgn tgn ju sedangkan gelang yg aku jual tu besar gedabak kat tgn,bapak jeles dia,,siap nk tukar lg...

diana :yana x beli pun???
kiteorg:laaa...dia beli secara pukal r..kahkah( dah tentu la yana yg beli souviner tu)

BAPE MINIT KEMUDIAN DIANA TETAP DEGIL X MOU PAKAI GELANG TERSEBUT

"wei pakai la!!tgok ni kiteorg semua pakai..gelang persahabatan ni!!"..sambil tayang gelang masing2..
"ntah tu..dah r beli murah..kiteorg semua beli 15 henggit!!"
diana pun pakai..lepas tu bukak balek simpan dalam beg...cit!!!
memang muke dia muke terpaksa..x sampai ati aku tgok ko diana time tu..tapi nk wat camne,life must go on..


ayat yang paling menakutkan..

"SAPE X PAKAI GELANG NI X LEY MASUK GRUP NI AE!!"

tu yg dia ikut je kut..haha

bincang punye bincang diorang soh bagitaw kau( diana) hal sebenar,aku igt nk  bagitaw esok je,tapi x pe la..mlm ni jugak bagitaw..

MALAMNYE..MASA PERARAKAN KAT PUSAT SUKAN

"diana2...cube ko pilih tangan aku,kiri ke kanan?"..sambil tunjuk kedua belah tgn ku ini
"nape wei?"diana menyoal siasat
"cepat r..ada cabutan bertuah ni!!..sape beli gelang ada cabutan"..pandai ae ko ju kelentong.
"a'ah..setiap pembelian akan disertai dengan hadiah."..aku pun sambung.

aku letak duit 10 henggit yg dia bayar kat tgn kiri x silap aku
diana pun pilih..dia amik kiri..aiyak!! betui pulak...
"'eh xde2...kene betui 3x baru dapat!"...betapa jahatnye aku

dia plih kiri..slah pulak...cit!!!
"ko ada 1 je peluang diana"..diorg pun kaki kencing

lastly pun x  kene jugak..
dengan rase simpati..aku pun bagi je duit 10 henggit tu kat diana
"nah,sape yg beli gelang memang akan dikembalikan wang..aku bg ko pree je,aku belanja.."
"ntah tu,sebab tu kiteorg sanggup beli mahal2,sebab dah taw wang dikembalikan"..zana pun main sedap je sambung ayat aku..

sebenarnye kan diana...gelang tu ada orang bagi dr sabah..cube teka sape????
bagi clue ae bagi clue..cube ko teka...

1st clue...GARANG
2nd clue...tuuutttt..

"YANA!!!!!"..diana dengan yakinnye menjawab,kalah jawab exam

YE BTUI!!!!!..adiahnye duit 10 hengget tu!!kahkah....

lepas tu gelak mcm x ingt dunia..
TIBA-TIBA....pintu pun diketuk..eh,silap cite!!...




TIBA-TIBA...air mata pun mengalir sedikit demi sedikit...sikit je..x luak pun
diana!!!!!!!!!!!!!


KAMI MINTAK MAAF BANYAK2...KAMI CUMA NK GURAU2 MANJA JE...MINTAK MAAF YE AWAK...I SAYANG KAT U...auwww!!!!!
DAH TERBUKTI DAH AWAK MMG KAWAN KAMI YG SETIA...
EVEN X SUKE PUN AWAK BELI JUGAK GELANG 'PERSAHABATAN" TU..KAMI TERHARU SANGAT2..
AWAK X MARAH PUN KAMI,AWAK MMG BAIK...I LUV U!!!MUAHHH3!!!!




TAPI MACAM MANA PUN SAYA /KAMI TETAP RASE BERSALAH EVEN AWAK X MARAH..
THANKZ FOR BEING OUR FRIEND,KEEP IT AS OUR SWEET MEMORY OK DEAR..HUA3!!!


kepada semua ajk yg terlibat,korang mmg mantap!!..
eh,sori DIANA...SOB...SOB...

budak mata sepet ni diana nama beliau

para AJK yg terlibat dlm program kali ni..agagaga
p/s:sori kut ada tersilap dialog..aku pelupe orgnye..hua3

as de result,ramai betui org like kt fb aku..pasni ley wat lg..haha

2 comments:

  1. jaat gler mam!!!!!
    huh,bg free pon xnk msuk grup mam len kali...hahahaha

    ReplyDelete
  2. haha..kalu zati lagi r 10x ganda harga aku jual

    ReplyDelete