Followers

Friday, February 4, 2011

MAWAR,MAM,MAIDURA

ASSALAMUALAIKUM...

3m...membaca,mengira,menulis...selaras dgn seruan kerajaan...haissshhh!!!
igt aku budak skema ke?haha....
3m...MAWAR,MAIZATUL AKMAM,MAIDURA


biasa post2 aku sblm ni msti aku tulis dlm keadaan gembira,hepi go laki bini..kdg2 sengih2 mcm org bru lepas menang loteri
malam ni ape ke hell nye,dgr music background ni...bapak sedey la..mcm orang baru mati laki.

act,aku bru lepas dengki adik aku..giler carik pasal,aku saje nk test memandangkan esok dia nk balek dah..adoi r,pesal r dia x marah2 aku ni..bape mnit kemudian setelah putus asa x kena marah,aku pun tegur dia...
"DURA KO BALEK KUL BAPE ESOK??"

dia jwb secoet je...
"PAGI...."

hehe....
style dia akan senyap je kut time marah,samala mcm akak dia....penyabar...hikhik..

aku nk cite psl adik beradik merangkap kaum kerabat aku mlm ni...tetibe dpt hidayah nk crite.
sbagai introduction..meh aku kenalkan...MEMPERSEMBAHKAN!!!!..


ok..gmbr ats ni la 3 beradik aku..
kakak,anak tengah,adik..aku anak tengah
aku paling pendek,paling gemok,paling tembam,paling gelap,smua la aku senang ckp..

paling sadis skali...AKU PALING JAHAT MASA KECIK2...huwaaaaaaaaaa....
kakak aku ckp...aku jahat mcm setan...perghhh..mmg nk kene saman dia ni!

 mmg betul la aku jahat,tp x de la setanding setan tu..kire kalu msuk pertndingn pun still aku kalah lagi la..

MAWARNI BINTI JAFFAR(ketua kumpulan penjenayah)
umo:24 tahun
study:universiti pendidikan sultan idris(UPSI)
status:dah ada balak
hobi:berdandan depan cermin



dia ni anak sulong,aku panggil kak wani..orang kat U dia pggil mawar, erkkk!
masa kecik2 hobi dia ni  tak lain tak bukan langgar peraturan..
*orang pegi skolah pakai kasut putih,dia pegi skola pakai kasut kulit kaler merah ati(padan muke kene marah dengan cikgu disiplin)
*dengan tak de lesen dia pegi merempit ke bandar tak bagitaw mak pulak tu.siap pakai baju skola lagi..dah 6 taun abis skola baru cite kat aku..cit!!
*kaki ponteng kelas..giler penjahat!..suke sangat ikut member
*a very hot tempered
*cepat marah tapi cepat cool down
*femes time skola...ceh!
*giler femes kat area sini...dulu asal aku kluar umah je mst kedengaran suare2 sumbang mahram
" dik...kim salam kat akak ae...."
*slalu tipu mak,ckp study rupenye tido ats sofa...cit!
*sangat kreatif,pe dia buat slalu nmpk cantik
byk lg...lain kali r aku cite..haha

tapi yg bagus nye..akak aku ni baik dengan semua orang,suke tolong orang..paling penting slalu tolong aku!!
..tq so much for every single thing u did for me...KAK WANI!
pape hal mmg aku suke mintak pendapat dia dulu..sebab dia pandai serba serbi pasal kritikan2 membina ni..

SITI MAIDURA BINTI JAFFAR(ketua budak skema sedunia)
umo;21 taun
study:universiti sains islam malaysia(USIM)
status:single tak penah kapel(eh, macam aku !haha)




cari mna 1 adik aku?

asal balek umah je mst bwk balek asgmen berlambak..buat sepah meja  je..
adik aku..erm...totally gud in every aspect kut..yeke??msti la ada selek sikit,bukn malaikat pun nk smua baik.
aku salute tahap gaban kat dia:
*tak suke marah
*selalu bangun malam tahjud, penah kot kejut aku tapi aku tahajud dalam mimpi je.
*tak kasar,lembut je
*lepas semayang magrib dia akan salam cium tgn kakak2 dia dengan abah sekali.

time ni la aku slalu buat2 kudung..x pun sblm dia hulur tgn,Zaappppppppppp!!!!!!!!!..terkejut dia aku buat aksi stunt hulur tangan mcm kanggaroo depan dia..haha

*kemut!!..aku nk pnjm kasut pun berkira

aku suke giler kacau adik aku....dari kecik kot...
aku suke tarik rambut sabut dia tu,pastu kelam kabut lari selamatkan diri..
tgn dia panjang,senang nk capai ape2 kat kepala aku..bahaya!!

masa kecik2..dia la bezprend aku..dulu aku x rapat dgn akak,sbb dulu aku pk dia jahat
tp bila makin besar....percaya x????kiteorg x penah gaduh dah..............

dulu msa kecik aku selalu cari gadoh dengan dia..tp dia x melawan pun..geram!
tp sekarang aku dah tobat...jadi akak paling baik  kat dunia..hekhek

ada sekali tu,kiteorg gaduh besar...x tegur!!...
lama giler...masa tu sekolah lg..kepala aku pun duk pikiaq its ok..besa la gduh2 x tgur ni...walhal berdosa besar x tgur lebey 3 ari..

so,bila pikir balek....sedeynye 3x tak mou mengalah...tiap2 ari aku doa lepas semayang,smoga ALLAH lembutkan ati kami bertiga...last2 alhmdulillah...sampai la ni tak penah gadoh,hehe

act semua benda kiteorg berbeza.dari segi muke,dari segi perangai...
kakak aku jenis hot,adik aku jenis sejuk(alim2 kucing)..aku????biasa2 je...
tapi ada 1 benda yang menyamakan kami:
KAMI 3X BAKAL CIKGU....insyaAllah....

disebabkan muke aku nipis tak tebal,aku tak penah cakap depan2 diorang ungkapan ni...
"I LUV U ALL DEAR.."
hikhik..malu cekk...
perhatian!budak kecik ats ni cume pelakon tambahan je yer..


dah! tu je..sikit sangat aku tulis ni..banyak sebenarnye nak tulis tapi kompom korang sminggu tak abis baca.
p/s:masa aku post ni adik aku tgh berdengkur kat sebelah...wakaka!!
     esok pepagi nk kene antar adik aku...nite!!!

9 comments:

  1. mam, sweetnya... 3 gadis yg cantek. aku suka tgk hmpa bertiga... pic2 smua sweet ja...:)

    InsyaAllah, hampa bertiga akn menjadi seorang pendidik yg berwibawa...cewah... mcm ayah ngn mak aku...(^-^)

    ReplyDelete
  2. anis:aminnnnnn....doakan aku jd pengetua g bez..hakhak

    ReplyDelete
  3. ♥BELLALICIOUS♥ :time kasih...makaseh...tq

    ReplyDelete
  4. hahaha....huhuhu.....wawawa...TQ

    ReplyDelete
  5. Kirim salam kak akak ekk.....

    ReplyDelete