Followers

Thursday, March 31, 2011

sayangku...

assalamualaikum...

pukul 5 pagi..ni kalau aku tido ni kompom terlajak subuh ..bagi mengelakkan insiden tu dari berlaku,baik aku taip karangan pendek ni..

tetibe malam ni aku letak tajuk jiwang...
acct,sayang tu ...ditujukan spesel for grup kasi gegar aku ni..hehe..
tahniah untuk grup ni..alhamdulillah dah 4x msuk pertandingan dan 4x menang...

johan,naib johan,tempat ke 3 semua dah penah kebas dah medal dia..kihkih..naib johan dah 2x.
last week punye cerite la ni..grup kesayangan aku ni kalah dengan budak bukan kos edu,teramatlah frust menonggeng untuk beberapa saat...dapat no 2..tapi still bersyukur lagi daripada tak de baik ada!

arggh semua tu aku tak kisah..yang penting jersi aku..
yeeahhhaaa!!..cantik der no. jersi ceq..no 99 wa cakap lu..hehe
rasenye semua orang dah taw pe maksud 99 tu..so tak payah la aku buat kelas tuisyen nak terangkan..


disebabkan dah setahun grup kiteorang ni,so pekata setiap sorang sedekah duit buat jersi masing2..baru la semangat nak main..


mak oi!nak tercabut anak tekak aku

aku selalu main2 time main

at first kiteorang xde GK(giler kentang)..sedey giler kot!
cari punye cari..dan terus mencari..finally!!

terjumpe pulak dengan junior kami budak sem 2.
terimalah...
                                        LIA!!!!
masa mula2 aku panggil dia sharmila..jerit nama dia x macam kuat pulak kan..
"sharmila ye???betui ni sharmila???"
dengan sesuka hati je aku ubah nama mak pak dia bagi..dia pun angguk je..
nama beliau sharmilia la...panggil lia..

dia ni baik budaknye,pendiam je..
tapi bila dah main,fUhhhh!!!mantap...dengan ketinggian macam galah,aku yang ahli grup dia pun rase cuak nak dekat..
x sia2 kiteorang amik budak ni..hehe
saje nak tayang kasut baru..hikhik
giler ah GD(giler duda) dia main..


persembahan ulik mayang oleh pija

cikaroo2..selonggok 5 hengget..selonggok 5 hengget..
semoga grup ni kekal sampai sem 8 ye....muahhh!!!

Wednesday, March 30, 2011

kelas aerobik

assalamualaikum..

agak lama rasenye x update blog,tangan pun dah start gatai2 nak menaip...

dalam bz dengan program,meting sana meting sinun (bajet menteri besar la ni)..
dapat jugak aku curik masa p kelas aerobik...yeaahhaaa!!

agak2 pe selalunye niat orang yang pegi aerobik ni?

mestilah nak kurus kan??nak buang peluh??or saje2 datang cuci mata??


acct,kelas ni setiap hari senin dengan rabu..aku dah sem 6 kot baru dapat hidayah nak masuk kelas ni.
kelas ni pe yang spesel taw???
>semua perempuan..korang nak free hair ke,nak seksi seksa ke,nak buat tocang 10 ke tak de orang nak kisah.
>free je..tak kene bayar.datang2 pusat sukan,masuk bilik cermin tu..pastu terus bergoyang 360 darjah. tak de nye tetibe orang datang kutip duit tiket..
>dapat gelakkan orang 24 jam..so,sila amik port paling belakang.
>bukan senaman biase2,tapi mcm adik beradik kembar dengan tarian jugak la
giler ramping kartun ni..pe rahsia??

aku macam biasa,nama pun vvip mesti kene datang lewat.start pukui 5.30,pukui 6 suku baru sampai..
sampai2 je terus amik port baik punye then terus lah buat aksi2 patah pinggang..

punye menari bagai nak rak..instructor dia ni pangkat makcik2 dah..tapi kalu bab menari....FuuHHh!!!!!
macam budak baru nak amik spm tenaga dia!!

aku amik port belakang sekali dengan ju,nadia ngan ije..
kat belakang ni boleh la tengok aksi2 menggelikan jiwa dan raga..haha
yang datang sini x kira size..ada size xxxxxxxxxxxxxxxxl...size xxs pun ada(aku la tu,hehe)

yang penting bukan size,tapi semangat diaorang nak bagi pecah lemak tu.kagum aku!
dari orang tua yang dah berkedut seribu sampaila yang muda mudi macam aku ni,semua join sekali.
mak2 arab pun ramai jugak...biasa la uum kan dipenuhi dengan foreigner...
punye diorang ni datang pakai jubah serba lengkap,sekali dah join aerobik amik ko!!haha
bila tengok gaya diorang..adoi!!!..memang ketawa guling2 la jawabnye...
mana x lawak,bergoyang 1 kelas tu..dengan lagu hindustan diorang pasang...pehhh!!!mantap!!


so,agak2 berapa ratus gram lemak berat aku dah kurang ye??
tak pe..tak pe..ni baru permulaan..nampaknye lepas ni tiap senin dengan rabu memang muke aku la yang duk menapak kat dalam kelas tu nanti...

ok..tu je nak cerita...nite!!

Wednesday, March 9, 2011

i luv u KASI GEGAR

assalamualaikum..

rasenye mcm dah berkurun lama aku x update blog...kangen bangat!!
tengah2 design medal ni,tetibe gatal tangan nak update blog....yeeahhaaa...pe lagi,meh la dengar aku membebel...
pot...pet..pot...pet...



ari jumaat bersamaan tarikh 4/3/2011 telah berlangsunglah TEACHERS NETBALL LEAGUE.
alhamdulillah run jugak projek tu..tahniah kat tuan pengarah even dulu mula2 dia mati2 x mou jadi pengarah..
haaa..kan aku dah kata hang mesti boleh punye rauha..see???kihkih

dulu kiteorg beria nak buat projek ni pun sebab kiteorg nak main...kalau tidak x de maknanya..
even ada pihak yg boleh membantu tapi x mou membantu,its ok....kat mna ada usaha kat situ ada highway.kami berjaya buat jugak!!!ahha..bangga ni bangga....


al kisah....

grup kesayangan,buah hati jantung limpa aku...KASI GEGAR menang johan..yeaaahhhhhh!!!!!!!!!
alhamdulillah...
dah setahun kot grup kasi gegar ni ditubuhkan

makcik2 gojes

before hari game memang kiteorang macam patah semangat,lagi2 aku..
makan x lapar,mandi x kering,tido x  jaga..semuanya lah!
ni semua sebab risau giler...aku dengan sakit mata,merah menyala je masa pagi2 bangun tido tu..
suara pun dah macam suara papa rock,badan tok sah cakapla...kejap panas kejap sejuk..dah macam orang kene sawan pun ada..
che nab pulak kaki dia bengkak....adoi

perhatikan betui2..mata aku mmg bengkak + merah

tetibe kiteorang dah macam grup cacat2..x de feel aku nak main..
aku dah nampak dah bayang2 gelap datang,macam kompom je kalah..sob..sob..

HARI KEJADIAN...jeng...jeng...jeng....

aku x boleh bukak mata..huwaaaaaa!!!!!!!!!
takut giler!!
rilek mam..rilek....
try bukak sikit2...tarik sikit2 kulit mata...alhamdulillah..boleh nampak lagi dunia..
cuma mata merah ngan bengkak..

x pe..aku nak main jugak!!haha

mula2 kiteorang lawan dengan team pe ntah nama dia...alhamdulillah 8-1
rase macam dah bahagia r tu..

lepas lawan,duk terkengkang jap..
che nab pun cek kut2 seluar dia terkoyak ke..aku baru nak gelakkan dia..
tapi bila cek2 seluar aku.......

MAKKKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

seluar aku yg koyak...adoi!!!
patut budak depan aku duk senyum2 kambing....cit!!
lintang pukang lari balek bilik tukar seluar...kui3..





lepas tu lawan dengan grup cecepat..adoi!!
budak2 junior ni sem 2...semua bergetah lagi...kiteorang ni pulak dah macam ayam pencen..
dah la tadi baru lepas lawan..bila lawan dengan grup ni memang sempot r jawabnye.

disebabkan tadi dah menang,kali ni x taw la kiteorang macam main main2..paham x?dah main,main2 pulak tu.
masa separuh masa pertama..berpeluh2 aku main dengan budak ni..rase macam xde can je nak menang..
haaaaa...padan muka!!..main2 lagi..dah la GS,GA dia tinggi..padan muka ko mam!
selaku GD,memang aku rase nak telan je tiang gol tu  tiap kali diorang berjaya jaringkan gol..
grup ni agak ganas sampai tercalar tangan WA aku..kesian ko ju..tapi x pe...sebab bukan aku yang tercalar,hakhak....
junior ni pandai main



separuh masa kedua barulah datang kesedaran sivik sikit...last2...

6-6

fuhh..seri....

masa sei final lawan dengan budak junior lagi tapi sem 4..
grup diorang nama belon..aku pun x paham ape yang belonnye..
maybe grup2 diorang semua macam belon kut,kahkah....

main punya main....
dapatlah 11-0
aku GD(gila duda)
simpan bola tu cepat wei!


kesian GA dia,dia sorang je yang pandai main dalam grup dia...nak2 aku yang kene handle GA,memang kesian la aku tengok dia..
rase macam nak cakap je...
"nah,awk amik la bola ni..jaring elok2 ye..."
aku jaga budak tinggi(GA) ni

tapi disebabkan takut risiko kene bunuh dengan budak2 grup aku,maka x jadi la aku nak buat amal jariah tu..

yeahhhhh!!!!!!!!!!!!!masuk final!!

terima kasih kat adik2 junior sem 2 yang rajin bebenor sokong grup aku...
ayat paling x boleh blah...
go kak akmam go!!!..go kak akmam go!!!

padahal ada 7 orang yang main.tapi diorang sebut nama aku je....terharu ni..sob..sob...
sampai kene bahan dengan budak2 grup aku...macamlah dalam grup tu aku sorang main..haha
dah dekat seminggu aku kene bahan ni..member2 aku duk menganjeng "Go kak akmam Go!!"...cit!!
aku nak makan pun "go kak akmam go!"
aku naik tangga pun "go kak akmam go!!"....huwaaaaaaaaaaaaaaaaa..tensen aku camni!!
korang mmg bez


masa final..

lawan grup yang hebat jugak la..member2 aku jugak tu..
sempot aku lawan diorang

susah giler nak kalahkan diorang ni..x taw r diorang pkai ilmu kebal ke ilmu ape..payah bebenor..
masa pungutan mata dah 5-4...
tiba2...









pengadil pun bunyikan PRIIIIIIIIITTTTTTTTTTTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!
masa tamat...
ha????????????
diorang semua dah terloncat2 dah,suka giler macam orang baru lepas menang loteri..

aku macam x percaya..betui ke ni??..betui ke ni???
lembab sikit la time ni...

bila tengok betui kiteorang menang ape lagi...
aku mintak la diorang loncat2 sekali lagi...repeat2..
yeahhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!menang!!!..haha
alhamdulillah....

pihak penganjur menang!!haha
even kiteorang penganjur,tapi pengadil x buyers langsung...
buktinya aku slalu kene priiTttttttttttt!!!! dengan pengadil sebab contact..sob..sob..

sepanjang program ni,dari awal sampai la akhir..xde tensen2..hepy je keje dengan diorang..
sempat pulak yana berzapin kat belakang
ni nak men netball ke men fotball ni??konpius aku
ref bagi wasiat terakhir
puteri lilin mna pulak mai ni
kami punya!!

25hb ni insyaAllah ada lagi match..sukan pendidik pulak...x sabaq nak main ceq ooii...
aku jadi AJK kecik2 je projek yg ni....cepat2!!..design medal dah siap...nak emel,esok rauha dah boleh antar kedai!hehe

tata!!

Tuesday, March 1, 2011

mohon kesembuhan

assalamualaikum..

masa aku type ni,badan aku tengah lemah giler..batuk2 lg..rase panas badan,sakit kepala..
kesimpulannye DEMAM!!

dah 3 hari dah ni rase mcm ni..

start dari pegi kuRsus kepimpinan tu..yang kene berakit 15km kat sungai perak...5 jam duk kepanasan atas sungai..
x ckup dengan tu kene sambung jalan kaki 5 km..banyak betui dugaan time tu...nantila ada masa aku cite..



esoknye join perarakan maulud nabi uum...siyes panas giler!!!
lepas panas duduk dalam dewan yg aircond dia sejuk tahap gaban...
lepas sejuk kene panas lagi..kali ni mmg betui2 matahari terpacak kat kepala..menggelegak kepala aku time tu.
berpinau mata den...makan pun x abis..jarang2 aku xde selera makan..kire dah tahap kritikal r tu


esoknye pegi kelas mcm biasa..rase dah sehat sikit,even ada lagi sakit kepala,tapi grup aku xde sape nak present,terpaksalah aku sorang merapu kat depan...siap present huha huha lagi depan kelas..
bila datang petang....time training netball....
ADOI!!!!!!
datang balek demam ni...dia mai dah....dia mai..
muke gelap giler dah mcm bontot kuali

risau yang teramat sangat.Bayangkan daripada sem lepas lagi kiteorang dah plan nak anjurkan pertndingan netball.
Aku nak sangat anjurkan sebab aku nk main sekali..
Bila sampai masa ditunggu2...demam pulak datang....hai la akmam...
memang betul kita hanya mampu merancang...Tuhan yang menentukan..
tapi harap2 aku still ley lagi bertahan...
ya Tuhan...aku mohon kesembuhan daripada MU...
kalau boleh,aku x mou jadi punca kekalahan grup aku...medal dia cantek siot!!..
cepat2la sembuh. Aku nak training lagi..lg 2 ari je nak lawan....
aku taw grup aku memang main sungguh2..semua nak menang...sob..sob..

Minggu ni memang x boleh rehat langsung...pape pun semua perkara kene diteruskan...insyaAllah..
saya nak sembuh!!!amin.........

p/s:ada banyak giler benda aku nak cite..tapi this week x sempat...sob3