Followers

Friday, April 29, 2011

mulanya study week

assalamulaikum.....


ramainye budak uum yang balek umah...atau lebih tepat lagi ramainye budak kolej aku yang balek umah..
masa turun cafe nak beli makanan tadi alangkah hibanya bila tengok kosong je area kolej aku ni ha...
tinggal aku dengan rumet aku berdua je...punye la nak jaga hati rumet,aku pun buatlah ayat sedapkan hati...

"aku memang book 1 uum ni che nab untuk ko dengan aku..sebab tu kosong je..amacam,romantik x??"kata akmam kepada nabila..

ye aku tahu nabila bukan anak kecil yang boleh aku kencingkan..tapi atleast boleh la aku menipu diri sendiri,sebab size lenganku  lebih kecil dari lengan nabila..

study week aku bermula hari rabu..memandangkan rabu kelas terakhir kiteorang.
hari rabu ni la ramai yang melambai2 ke arah ku...sambil buat muke jahat..."babai mam..!!jangan jeles!!.."
ok fine.."babai kawan2"....(dalam hati, mangkuk hayun punye kawan)

bagi meraikan mulanye study week..ada sorang member ni ajak join dinner..aku pun dengan nada bersemangatnye.."jom!!!!!!!!!!"..aku book 6 tempat..
tapi cume 4 orang je yang nak pergi...ceh...

4 orang pun 4 orang la...campur member aku 2 orang tu last2 jadi jugak 6 orang.x de la segan sangat nak join sebab diorang berdua ada jawatan agak tinggi dalam kolej ni...hehe

yang penting rumet aku semua mesti kene ada....
tak aci!!..diorang pakai bulu mata palsu



bila dah sampai dewan tu..barulah aku taw yang datang ni semua orang ada jawatan..hua3
seingat aku,aku juz pegang jawatan kecik je kut...under biro ape ntah(siap lupa lagi nama biro)...boleh la tu...asal dapat makan free..

dapat jugak la tengok orang2 bertuah yang bagi banyak sumbangan kat universiti naik stage amik hadiah..
tunggu punye tunggu nama aku x naik jugak..mungkin diorang tertinggal nama aku la tu...ok fine aku tak kecik hati...

bila majlis dah start,maka kami pun makanlah dengan lahapnya tanpa mempedulikan masyarakat sekeliling.
time ni kalau orang sebelah tercabut gigi palsu pun mungkin aku akan buat tak layan je..

majlis berlangsung dengan gilang gemilangnya dan part paling bosan mestilah time ucapan orang size besar2.
abis je ucapan maka abislah makanan kami..time ni fikir nak buat ape lagi ha??kalau cabut senyap2 agak2 ada orang perasan tak??

tunggu punye tunggu persembahan..
tengah ngantuk2..tetibe....amik kau!!!
stacy muncul dengan seksinya depan mata ...
terus terbeliak mata budak2 kat situ...mana tak nye...duk bergoyang2 atas stage tu...nasib baik kau bukan islam stacy oi.

tahniah kat member aku 4 orang sebab dapat anugerah malam tu....congrets!!..tq sebab susah payah naik stage tolong amik hadiah untuk aku...

menGalir air mata jantanku

assalamualaikum....


horeeeyyyyy...horeeeyyyyy..la ni ada byk masa nak update belog..semua benda yang dah lama terpendam sampai dah naik basi pun aku nak cerita..tak kire,aku nak cerita jugak!!!...dengar ni...

last 3 weeks,bersamaan dengan tarikh 7 april tahun ular..join la 1 program summer camp dengan budak2 skolah pendang...
time ni aku volunteer nak jadi fasi sebab rasenye macam dah lama je aku x amik tittle fasi tu..hikhik


3 ari 2 malam...malas nak cerita penuh2...kita amik part yang penting je la ye..

MASA MUHASABAH DIRI....

acct kiteorang dah plan dah nak berlakon masa muhasabah tu..semua dah dirancang!
plan terbaeeekkk punye!
semua fasi akan kene marah giler2 gaban malam tu...pura2 buat terok,biar budak2 tu ada kesedaran sikit.
biase orang buat pasal mak ayah,nangis2..tapi kali ni kiteorang buat style lain...

bila masa kejadian....

aku x jangka pun diorang betui2 marah giler babun..
tetibe nas marah,hempas pintu semua...terkejut nyah!!!!..tapi nak gelak pun ada,sebab aku taw dah dia berlakon..sume fasi2 yang 10 orang ( xsilap aku) ni je yang taw..orang lain lagi tergezut kut


tetibe KF panggil kiteorang ke depan...marah punye terok...siap kene ketuk ketampi kat depan...depan budak2 skolah tu...

mula2 aku x rase ape pun..buat biasa2 je..buat2 muke sedey..

tapi at last..bila dah kene marah..lepas tu ketua fasi tanye kat budak2 ni..
"korang x rase ape2 ke bila tengok fasi korang kene marah??"

masa ni la..baru sayup2 je hati aku..
bayangkan budak2 yang aku jaga 2 ari 2 malam tu boleh buat derk je...xde respond langsung

lagi2 KF tengking  depan semua orang.."kau rase gagal x akmam??gagal x kite akmam??"
huwaaaaaaaaaaaa...memang aku rase gagal giler time tu...x de sorang pun budak didikan aku yang menjadi..semua penakut..pasif je 24 jam..punye la aku aktif giler...always bagi sapot kat diorang...

sampai hati diorang ....

awal2 lagi aku dah pesan x nak mandom sangat..tapi tak de hasil pun..

x de sorang pun budak grup aku yang bangun nak defend aku time tu..
ada jugak la grup lain yang budak2 dia bangun nk defend fasi masing2...
cume bape grup je yang mandom,termasuklah grup aku..


tanpa disangka2...unexpected!!!
muncul bunyi sok....sek...sok..sek....sob...sob..sob...(bunyi org nangis)
aduh!!!..aku dah la x boleh tengok orang nangis..x boleh jadi ni!mesti nak kene join venture sekali ni!

ape lagi.......time tu jugak la aku banjir...
punye aku kecewa tahap gaban..yang aku pikiaq masa tu..betulla..memang aku gagal didik budak2 tu..banyak benda aku fikir time tu...yang x pasal2 mengalir deras air mata darah,kalah air terjun..
kalau aku jadi cikgu pun kire aku gagal didik anak murid aku...huhu
malam sebelum kejadian,hepy2 je time ni


x macam malu pulakkan..nangis giler2 depan dekat 100 orang..
adoi...punye nak berlakon sedih je...lain pulak jadinye..tetibe aku jadi pelakon drama air mata

time ketua fasi soh kiteorang balek...fuhhhhhhh..kene halau eden ni ha..

 kene tengking giler2 time tu...masa tu la baru budak2 ni datang nak bekup aku..
time tu la semua mintak maaf dengan aku..x bagi aku balek..
time tu la baru nak tahan aku...nak menangis guling2 depan aku...

tapi dah terlewat bebeh!!!
timbln pengarah halau aku  soh balek..dia tengking aku time tu jugak...cit!!!!!
kuat giler dia jerit nama aku,sebab aku sorang je fasi yang tertinggal..yang budak2 duk tahan lagi..

"AKMAMMMMMMMMMMMMM!!!!...keluar sekarang!!!!!!!!"

budak2 ni pun ape lagi..punye diaorang tarik tangan aku bagai nak rak..nasib baik kulit aku jenis terjal..kalau tidak memang dah putus dah tangn eden ni ha...

3 orang tarik tangan kanan,sorang tarik tangan kiri..
adoi!!!!!
nak je aku lepuk kepala sorang2...sakitlah!!!...
kut ye pun nak pujuk aku,buatla lembut2....cehh...haha
x macam lawak pulakkan..ramai2 kejar aku,pastu tarik tangan sambil mintak maaf..dengan mata bengkak lagi..adoi..macam dalam filem ibu mertuaku pun ada...ala kasim....ala kasim...

to all my adik2...pape pun..akak memang x berlakon!!..siyes air mata akak ni bukan air mata palsu..
lahir dari hati yang tulus suci...ewaaahhhhhh

juz nak tgok korang semua berjaya...kecewa pun bukan kecewa sangat..biasalah tu..dulu masa skola akak laaaaaaaaaaaaagi 10x mandom..

hope air mata korang yang mengalir malam tu pun air mata yang bermakna..bukan setakat menyesal malam tu je...i'll pray for u guys...and tolong doakan akak gak..sebab akak nak exam ni!hehe
grup kesayangan ku!!!

rajin fasi sorang ni,boleh buat calon hantu menantu
beratur la ..adoi!!!

i'am always enjoy!!


Aku dah reti main golf..tiger woods kene pencen la pasni




semangat woo rumet aku sorang ni
YANG X BOLEH BLAH....

nak ketawa guling2 bila baca surat dari ahli grup kepada fasi...

"kepada kak akmam,apa khabar akak di sana?semoga sihat2 hendaknya..."


"kpd kekanda maizatul akmam yang kini berada di uum sintok,semoga sihat sejahtera di samping rakan-rakan seperjuangan."


adoi la
buat surat macam la aku ni duk jauh dari diorang..padahal time tu aku duk depan mata je..



ada yang lagi aneh..
"kepada abang2 dan akak pasif..."
haha...fasi la yang oooi..bukan pasif..

ada yang gatai sikit..
"kakak seorang yang manja..saya suka lihat tu...tapi..kakak dah tua dari saya.."
ceh...sempat lagi tu mengayat ...





HAHAHA...ok la..tu je nak cerita...yang penting i really enjoy dis programme..yuhhuuuuuu!!!!!
pape pun grup aku tetap de bez!!!!hehe

Thursday, April 28, 2011

hari cikgu2 bergumbira...

assalamualaikum...sape x jawab dosa!!!


jumaat bersamaan tarikh 22 april 2011...

hari yang paling memedihkan kulit di mana kulit aku telah terbakar bagai nak rak...kalah buntut kuali...sob..sob.
dah seminggu dah cek kiah oooiii..bila ntah nak kembali normal kulit aku ni..dah sminggu aku jadi budak abnormal..huhu

by that time,main x ingat dunia...nama pun family day,mesti la buat sukaneka kan...
semua benda bantai nak main...nama je AJK,tapi buat muka x malu buat macam peserta..

part yang paling bez adalah..jeng,...jeng..jeng..
ni la 1st program yang aku jadi setiausaha tapi tak payah buat banyak keje..haha
nak buat camner,dah tuan pengarah kata x payah buat...aku follow je la...kihkih...
senior + junior=hidup akaun!!


mula2 banyak giler prob...dengan berubah tempat aerobik la..
sedehnye time tu ...penat aku n the geng berlatih jadi instructor,tetibe macam jadi  tak jadi je aerobik tu...
dah la ni 1st time kut kiteorg volunteer nak tunjuk bakat terpendam..
nasib la jadi jugak akhirnye even x jadi buat kat stadium...atas padang pun atas padangla...

pape pun..aku nk ucap berbanyak terima kasih kat member2 aku...junior aku..yg berlatih sungguh2...macam nak patah je kaki ni tiap2 malam duk hentak lantai tu...u all memang bez!!!...memang kita masuk suka2...tapi bila dah dibagi tanggungjawab handle 1 benda tu nak x nak kene la buat bagi elok...hehe
x macam semangat pulak kan aku menari,mcm la ada pertandingan 


masa hari kejadian...
perggghhhhh...giler kepanasan!!
rase mcm ada kat afrika je..
muka masing2 x macam baru lepas kene simbah dengan minyak hitam pulak kan..
masa datang punye la cun2..putih berseri lagi dengan bedak 3,4 inci tebal...
masa balek amik kau!!!..


paling sweet bila budak kos aku kalah men tarik tali...dan diikuti budak junior aku pun kalah tari tali..haha
biasa masuk menang je selalu(type dengan hidung kembang)...tapi kali ni xde rezeki(hidung kembali kuncup)..agaknye sebab kali ni size semua ala2 siput sedut kut..yang musuh pulak size ala2 ikan paus..hakhak
its ok..lepas ni pasang azam nak makan banyak2 bagi gemok...then kita kalahkan budak edu lain ye!!!hakhak
dah ready semua!!!!!!!!!!!!!!!!

geram je x dapat main..ngeeeeeeee

rumet ku bertukar jadi zombi

amacam,ada gaya jalan macam hero x?

makhluk apakah ini??

time muke tengah burok la diorang p tgkap gambar
aku depan sekali..cewaah
lupa nak cakap...tajuk atas tu aku tulis "hari cikgu2 bergumbira" sebab yang join ni semua bakal2 cikgu...insyaAllah....

welkem to uum ustaz asyraf

assalamualaikum..




yuhuuuuuuuuuuuu...akhirnye bebas sudah dr sem yg penuh kesibukan bagai nak rak..
even byk lagi benda x sttle atleast tak de la dapat mesej suruh pegi meting la, itu la ,ini la...haha..yessss..yessss!!!!betapa hepynya aku...


ok,lupe kan pasal semua benda x bez tu..
nak cerita ni...




NAMA PENUH: MUHAMMAD ASYRAF BIN MOHD RIDZUAN
ASAL: Pulau Pinang
UMUR: 26 Tahun
TARIKH LAHIR: 12 Februari 1984
STATUS: Berkahwin
PEKERJAAN: Imam
PENDIDIKAN TERTINGGI: Ijazah Sarjana Muda Usuluddin & Fiqh, Universiti Malaya


last week..ada la 1 program ni nama dia "Solat Hajat dan Qiam bersama Imam Muda Asyraf"
ewahhh..aku pun ape lagi,cepat2 kata nak join then terus bagi nama..


tapi alangkah sadisnye ari kamis tu la macam2 nak kene buat..
dr pagi pukui 8 sampai la ke pukui 2 pagi  x berehat langsung!!


pagi2 dah keluar buat lesen....lepas tu ke hulu ke hilir cari tajaan..balek dah lewat..siap2 g masjid...
x sempat nak solat hajat tu dengan abang asyraf(erkkkk...x mcm miang pulak)...


ceramah dia memang 1st class wa cakap lu!hehe..
bez...aku paling suke time dia cakap..lebih kurang macam ni bunyi dia kalau aku tak lupa ingatan lagi la...
"kalau ada pakwe mintak sentuh2.......tinggalkan lelaki tu.."


haaa..mna la taw kut 1 ari nanti ditakdirkan aku dah berkenan kat sape2 ke..boleh la guna pakai nasihat dia ni...
tapi buat masa ni lagi prefer bergerak secara solo kut....no men no cry....agagaga






1 benda yg aku kagum dengan dia ni....cara dia cakap macam orang dah banyak pengalaman...lawak pun lawak,rupa pun ada...pakej lengkap 3 ari 2 malam la senang cakap..


mula2 tu memang ngantuk tahap gaban,penat sangat2.....bila dah kat tengah2 tu barula rase segar sikit...
bila dah last2 makin segar bugar la mata ni sebab duk pikiaq bila nak balek...hakhak..


bila dah balek makin la segar sebab kene parktis aerobik...
tak macam terok pulakkan..punye la baru balek dari ceramah terus pegi berlatih jadi instructor aerobik esoknye...hakhak..






pape pun ustat asyraf memang bez!!!!,,,thanks sebab sudi jenguk kami kat hutan belantara sintok ni...







Tuesday, April 19, 2011

ye aku telah berubah

assalamualaikum.....

penat giler!!!!!!!!!!!!!!!!!!

alangkah sadisnye sem ni..x de masa untuk rehat2 mcm zaman muda mudi dulu...
dulu kalau kata budak paling kuat tido semua tuding jari kat aku..
sampaikan 1 paras taw keje aku duk melingkar atas katil je ..dugong yang terdampar kat tepi laut pun kalau tengok aku kompom skang jugak beliau serender.



tetapi!!!

tu cerita dulu2..

zaman2 sem 1...sem 2..sem 3....masa tengah mandom lagi x taw apa2
masa tu mana2 awek atau mamat yang melintas depan aku semua aku tibai panggil akak @ abang.
almaklumla...perasan muda lagi(memnag muda pun!!)


sikalang?????


x taw la nak kata macam mana..
semua program kalau boleh kiteorang nak sapu..
asal hujung minggu je nampak muke kiteorang.,
tiap2 malam meting mengalahkan yb

skang ni kalau hjung minggu je memang aku akan jadi x bermaya...penat siot!!!!
tapi penah sekali tu x join ape2 program..rase xde life pulak..

tapi KAMI DAH JANJI!!!!!
jumaat ni adalah program terakhir untuk sem ni.
x mou join ape2 lagi...
fokus untuk projek2 sem depan yang nampaknye tersangat2 la besar..
ada 3 projek besar...dan 1 lagi kecik..adoi!!!!!..dan semuanye kene run dari sekarang..
x kira la study week or masa praktikal nnti...kene sentiasa berusaha untuk program..


sampaikan kadang2 aku konpius.datang sini nak study ke nak buat program???
buat program la kut...hehe
agaknye memang dah hobi aku jumpe orang..cari kawan baru..tu yang suke join sana sini sinun...

dis week!!!!!!

cari tajaan keliling negori kedah...jalan kaki bagai nak rak
call sana sini sinun syarikat...sentiasa buat suara ayu mengalahkan nyah dlm phone...last2 x dpt tajaan jugak..huhu

paling syiok...praktis aerobik setiap malam sebab ari jumaat ni jadi instructor...
kat stadium pulak tu...Fuhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!
memang patah tulang riuk kat atas stage nun...
jangan kene bantai gelak sudah....sob..sob...

punye la kamis malam jumaat ni 1 malam aku terpacak kat masjid...tengok2 ari jumaat jadi instructor...haha

pape pun hopefully semuanya berjalan lancar..x de yang lupe step..malu dowhhh..

dan nampaknye...sem ni memang jadual full dengan program even kelas cume ada ari ahad,selasa n rabu je.
yeah aku sudah berubah....sentiasa x cukup tido....

yang penting aku hepy dengan life aku skang!!!!hehe..alhamdulillah
kepada sesiapa yang aku x rply msg tu..mintak maaf sangat2..bukan sengaja,cume x sempat je...
buat masa ni enset kesayangan intan payung ku tu juz untuk benda2 yang serius n penting je...huhu
aku x bersalahhhhhhhhhhhhhhhhh.................

nite!!!!!

Tuesday, April 5, 2011

akmam si penjual bubur...beli..beli...

assalamualaikum...

last week antara minggu yg paaaaaaaaaling bosan bila x taw nak buat apa..
punye kosongkan ari kmis,jumaat n sabtu..x mou join pape program sebab nak rehat..
last2..bosan giler!!!
makan,tido...bangun tido picit jerawat,pastu..basuh kain,jemur kain,lipat kain..muke pun dah jadi macam kain....hidup macam suri rumah sepenuh masa pulak ...basuh berak kencing baby je aku x buat..haha..
x mou..x mou!!!

tetibe member aku ajak jadi  model..erakkkkk!!!model??jijik pulak aku nak sebut...
panggilan yg sodap sikit...tolong dia siapkan assigment je la...

mula2 igtkan dia ajak ramai2..rupenye aku sorang..cit!!!
nasib baiklah ko kembar x siam aku teh..
member punye pasal,makanya..tolong je la..
syaratnye kalau dah aku sorang je kan yg difokuskan..photographer mestila pompuan!!..dan x de orang laki..hehe

konsepnye??jual bubur cha cha...haha
ni paper marketing..so assigment diorang ni kene buat marketing la kan camner nk jual bubur cha cha..bubur ye,kalu anda kata menari cha cha anda silap!!

kiteorang juz buat bodo2 je..tu pun photoshoot bawah pokok uzur,tepi longkang,dekat dengan parking moto..tempat aku tiap2 ari lalu lalang..kesimpulannye...belakang bilik aku je.....cit!!!!!


paling x boleh blah..bahan aku gune cume healer...adoi
memang healer jadi bezprend aku la hari tu..
x caye tgok ni!



dengan member2 yang 24 jam buat lawak bodoh..nak terkucil aku dibuatnye
sopannye budak ni

tetibe spoil!!


pape pun bez keje dengan korang!!hehe

yes!! aku paling tinggi

ain(tepi) memang parkinson sejak kecik
ok...got to go...tata

Friday, April 1, 2011

kem x cukup tido

assalamualaikum..

assalamualaikum..

sem ni rase2nye ni 1st time aku join program dengan budak skola..
kali ni dengan adik2 dari SMK pulau nyior,jitra.
semua pengawas dari sekecik-kecik form 1 sampailah sebesar-besar form 6..
yang form 6 lelaki besar giler!!dah macam bapak orang pun ada..hua3
yang ni size mak orang...,hakhak
kem ni 3 hari 2 malam..aku jadi biro cenderahati sbb bz giler masa tu
bukan ape,boleh skip2 masa program..so x boleh la jadi fasi..hehe

masa kem ni memang nampak semua orang penat giler!!
lagi2 ajk yang kene tahan post mortem sampai pukul 4 pagi..
budak2 pukul 1 pagi dah tido..pastu kene bangun pukul 3.30 pagi..

masa aku baru nak tido,pukul 3.30 kat toilet aku tanye la budak2 ni..
"adik,kenapa x tido lagi ni????"

diaorang dengan slumber badaknye jawab..
"kami dah bangun la kak.."

aiyak!!!..malunye....agagaga...

dalam plan kata semua orang kene bangun qiam dengan adik2 ni kat surau pukul 5 pagi...
tapi hareeeeeeemmmmmmmmm..
dengan aku2 sekali lena kat bilik...
aku dah mcm org duk tahiyat akhir

pehh.gentle la adik2 pengawas ni

jgn bakar diri dik..berdosa




pulang ke pangkal jalan..


pertndingn cari orang tersembunyi...cari aku cepat!!!!

terserlah biro kecenderahatian aku

suke pic ni...ni pun aku kebas kat fb budak ni


alololo..ciannye budak ni



yeahh..aku lagi tinggi dr budak form 6

 masa malam muhasabah diri..ada member aku panggil muhabasah diri...giler mencarut!!...cit!!!!

masa malam tu beria budak2 tu menangis..dengan background song pasang lagu IBU lagi..
mau tak nye dengan aku2 sekali nak teriak kat situ sekali...huwaaaaaaaaa!!!!!!!!
rindu kat mak!!!!!!!!!!!!

tu yang aku malas time sesi muhasabah diri budak2 ni..
dengan aku2 sekali teresak-esak..sob..sob...
menangis bagai nak rak
sebenarnye aku malas nak type panjang2...rasenye semua dah jelas melalui gambar..pandai2la korang explain sendiri ye..haha

tata!!