Followers

Thursday, April 28, 2011

welkem to uum ustaz asyraf

assalamualaikum..




yuhuuuuuuuuuuuu...akhirnye bebas sudah dr sem yg penuh kesibukan bagai nak rak..
even byk lagi benda x sttle atleast tak de la dapat mesej suruh pegi meting la, itu la ,ini la...haha..yessss..yessss!!!!betapa hepynya aku...


ok,lupe kan pasal semua benda x bez tu..
nak cerita ni...




NAMA PENUH: MUHAMMAD ASYRAF BIN MOHD RIDZUAN
ASAL: Pulau Pinang
UMUR: 26 Tahun
TARIKH LAHIR: 12 Februari 1984
STATUS: Berkahwin
PEKERJAAN: Imam
PENDIDIKAN TERTINGGI: Ijazah Sarjana Muda Usuluddin & Fiqh, Universiti Malaya


last week..ada la 1 program ni nama dia "Solat Hajat dan Qiam bersama Imam Muda Asyraf"
ewahhh..aku pun ape lagi,cepat2 kata nak join then terus bagi nama..


tapi alangkah sadisnye ari kamis tu la macam2 nak kene buat..
dr pagi pukui 8 sampai la ke pukui 2 pagi  x berehat langsung!!


pagi2 dah keluar buat lesen....lepas tu ke hulu ke hilir cari tajaan..balek dah lewat..siap2 g masjid...
x sempat nak solat hajat tu dengan abang asyraf(erkkkk...x mcm miang pulak)...


ceramah dia memang 1st class wa cakap lu!hehe..
bez...aku paling suke time dia cakap..lebih kurang macam ni bunyi dia kalau aku tak lupa ingatan lagi la...
"kalau ada pakwe mintak sentuh2.......tinggalkan lelaki tu.."


haaa..mna la taw kut 1 ari nanti ditakdirkan aku dah berkenan kat sape2 ke..boleh la guna pakai nasihat dia ni...
tapi buat masa ni lagi prefer bergerak secara solo kut....no men no cry....agagaga






1 benda yg aku kagum dengan dia ni....cara dia cakap macam orang dah banyak pengalaman...lawak pun lawak,rupa pun ada...pakej lengkap 3 ari 2 malam la senang cakap..


mula2 tu memang ngantuk tahap gaban,penat sangat2.....bila dah kat tengah2 tu barula rase segar sikit...
bila dah last2 makin segar bugar la mata ni sebab duk pikiaq bila nak balek...hakhak..


bila dah balek makin la segar sebab kene parktis aerobik...
tak macam terok pulakkan..punye la baru balek dari ceramah terus pegi berlatih jadi instructor aerobik esoknye...hakhak..






pape pun ustat asyraf memang bez!!!!,,,thanks sebab sudi jenguk kami kat hutan belantara sintok ni...







No comments:

Post a Comment