Followers

Thursday, January 26, 2012

Selamat Pengantin Baru duhai sahabat

assalamualaikum

Tanggal 22 Januari 2012..tarikh keramat buat sahabat ku, che nur izzati Bdullah.
Alhamdulillah beliau telah pun selamat diijabkabulkan dan selamat menjadi isteri orang.

 Peeeewwwwiitt!!

Lepas ni tak boleh la join kanak2 rebina macam kiteorang. Nak keluar berjalan pun kena mintak izin suami dulu. Nak main tuju selipar pun kene lebih hati2. Takut kiteorang terbaling selipar kat zati, tak pasal2 kepala benjol.Dah jadi buruk pulak bini orang.

Haaaaa..zati dah melangkah ke satu alam yang berbeza. Tahniah..tahniah!!

Honestly kiteorang selaku anak2 bujang ni merasa sangat jeles. Bila tengok member sendiri atas pelamin, dengan senyum2 kambengnye. Rase macam nak lompat naik pelamin gak.wuwu
sweet kan??

Bez kot bila ada tukang amik gambar, tukang pegang payung, tukang kipas, tukang lap peluh, tukang mekup, tukang betulkan tudung, tukang rumah..erkkkk..ok yang tu bukan.

Masa nikah, aku selaku jurugambar pun rase berdebar. Apetah lagi zati selaku pengantin perempuan, mesti rase nak gugur jantung. Tapi yang kurang seronok nye majlis nikah tu ramai2. Ada 3 pasangan, so macam tak taw nak fokus yang mana 1. Dengan ramainye orang, sesak kot! macam ada pertunjukan dari tok kadi pulak kan.

Pape pun semua dah selesai, alhamdulillah dengan sekali lafaz je. Antara 3 pengantin ni, suara Sham (ehem2 zati) yang paling kuat. Maybe dah biasa jerit dalam kelas kot, cikgu la katakan. Suami isteri cikgu,perghh..memang sesuai ko nyah.

Seminggu kiteorang duduk kat kelantan, boleh tahan lama lah sampai tak ingat nak balek rumah.
Tak pernah pulak kiteorang terpikir selama ni nak buat barang hantaran sendiri, selama ni juz tengok mak2 je yang buat. Tetiba kali ni kene buat sendiri...aiyak!!...memang pelik la jadinye,kih3

Dalam seminggu tu sempat jugak la pegi jalan-jalan cari pasal kat Rantau Panjang.Niat hati nak pergi mundok dekat siam tu. Tapi nak buat macam mana, time kiteorang nak pergi dan2 polis buat kawalan ketat.cit!!! nak kene buat borderpass segala bagai pulak, aku ada pasport je.
rantau panjang, memang betul2 panjang kedai2 kat sini. tengok nama la kan.
Zati beruntung sangat2 sebab jadi menantu pilihan mentua, bercinta pun lepas kahwin. So batas2 pun terjaga, maksiat hati pun totally dapat dielakkan, kawan2 1 kos majoriti semua datang..Perghhh!!..insyaAllah perkahwinan penuh keberkatan.
boleh roboh pelamin ni dibuat nye.
Thanks a lot buat Dato' Mustapha Mohamed coz bg kiteorang menginap area banglo beliau...Siap guna mesin basuh. buat air segala bagai.
Dato yang pakai baju merah mak ngah tu..peaccee!!
geng mak jemah

Akhir kata, kami semua doakan semoga zati dan suami berbahagia hingga ke akhir hayat. Make sure time konvo nanti aku dah boleh timang anak sedara ye!..kihkih

No comments:

Post a Comment